Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Διαβάστε αύριο Πέμπτη 5 Μάρτη 2015 στο «Ριζοσπάστη».

Διαβάστε αύριο Πέμπτη 5 Μάρτη 2015 στον «Ριζοσπάστη»

Στο 4σέλιδο «Εργαζόμενοι και Λαϊκή Συμμαχία»:
  • Άρθρο: Αντιπαράθεση με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Πείρα από τη δουλειά των ταξικών δυνάμεων στην Κρήτη.
  • Συνέντευξη με τον Γιάννη Κιούση, αντιπρόεδρο του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και μέλος της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ : Με τις πλάτες ΝΑΤΟ και ΕΕ η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας ενάντια σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ



Η ενσωμάτωση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ - στρατηγική επιλογή όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής - όχι μόνο δεν εξασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα,  αντίθετα ενθαρρύνει την τουρκική επιθετικότητα, στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή του Αιγαίου και της Ν.Α. Μεσογείου, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς της Ελλάδας και της Κύπρου. Τα παραπάνω τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτησή του ευρωβουλευτή του Κόμματος, Κώστα Παπαδάκη, προς την ύπατη εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική και άμυνα της ΕΕ, με την οποία την καλεί να τοποθετηθεί στη νέα πρόκληση της τουρκικής κυβέρνησης να εκδώσει ΝΟΤΑΜ που δεσμεύει για ασκήσεις τον Ελληνικό εναέριο χώρο.

Θανάσης Παφίλης : Να αντιληφθεί ο λαός τι έρχεται, να οργανωθεί για να το αντιπαλέψει.Αποσπάσματα απ' τη συνέντευξη του μέλους της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ στο ρ/σ «Παραπολιτικά»

Ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, έδωσε χτες συνέντευξη 

στο ρ/σ «Παραπολιτικά» και τη δημοσιογράφο Ελλη Στάη.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις απαντήσεις του Θ. Παφίλη.



  • Για τη συμφωνία που «πέτυχε» η συγκυβέρνηση στο Γιούρογκρουπ.
«Αν κοιτάξει κανείς το mail της κυβέρνησης - δεν είναι του κ. Βαρουφάκη, αυτός το υπογράφει - θα δει ότι ακόμα και η φρασεολογία είναι ουσιαστικά ό,τι έχουμε ζήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, είναι το μνημόνιο, είναι η επέκταση του μνημονίου, η συνέχιση της ίδιας πολιτικής και μάλιστα θα έλεγα - επειδή του αρέσει του υπουργού Οικονομικών να χρησιμοποιεί διάφορες εκφράσεις - αυτό που είναι φανερό σ' αυτό το mail είναι ότι όλα τα αντιλαϊκά μέτρα περιγράφονται με σαφήνεια και τα δήθεν "φιλολαϊκά" απουσιάζουν ή περιγράφονται με γενικές εκφράσεις.

Nέες κυρώσεις στη Ρωσία εάν διαπιστωθούν παραβάσεις στη συμφωνία Μινσκ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του συμφώνησαν να ενεργήσουν άμεσα για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εάν η χώρα δεν συμμορφωθεί με τους όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας που υπεγράφη στο Μινσκ σχετικά με τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.

“Οι ηγέτες εξέφρασαν την ελπίδα τους για επιτυχή και πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών που υπεγράφησαν στο Μινσκ και συμφώνησαν ότι η χαλάρωση των υφιστάμενων κυρώσεων θα πρέπει να συνδέεται με την πλήρη εφαρμογή των όρων των συμφωνιών αυτών”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.