Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Χωρίς πλοίο ο Άγιος Κήρυκος και οι Φούρνοι

Για ακόμα μια φορά οι Φούρνοι και ο Άγιος Κήρυκος
μένουν χωρίς πλοίο.
Για ακόμα μια φορά τα νησιά των Φούρνων αντιμετωπίζουν
τον εφιάλτη της απομόνωσης.

Η εταιρεία «Hellenic Seaways» ανακοίνωσε το πρόγραμμα δρομολογίων του πλοίου «Νήσος Μύκονος» για τους επόμενους έξι μήνες: δεν προβλέπεται καμία προσέγγιση στα λιμάνια του Αγίου Κηρύκου και των Φούρνων!
Τα τελευταία τρία χρόνια σταθερά πλέον τα λιμάνια της νότιας πλευράς και των Φούρνων μένουν χωρίς πλοίο. Πάντα υπάρχει μια πρόφαση, εκκλήσεις στην υπομονή μας, και δυο τρεις υποσχέσεις έτσι ώστε οι ακτοπλόοι να κερδίζουν χρόνο και να υλοποιούν τους σχεδιασμούς τους: λιγότερα λιμάνια και λιγότερα δρομολόγια τις περιόδους που δεν θεωρούν αποδοτικές για τα κέρδη τους.

Κόμμα Δεκανίκι του ΠΑ.ΣΟ.Κ «προσανατολισμένο σε συνεργασίες» - Στις 21 Νοεμβρίου ανακοινώνει η Ντόρα Μπακογιάννη το νέο πολιτικό φορέα.

Έτοιμη για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα, στις 21 Νοεμβρίου, δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνοντας ότι ο νέος κομματικός σχηματισμός φιλοδοξεί να είναι εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος. «Η κυβέρνηση Παπανδρέου θα είναι η τελευταία μονοκομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα για πάρα πολλά χρόνια», εκτιμά η ίδια.


Υπάρχουν άνθρωποι που «πιστεύουν ότι προχωρώ στη δημιουργία του νέου κόμματος από πίκρα και προσωπικό καπρίτσιο. Πιστεύουν ότι αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε κακό στην αξιωματική αντιπολίτευση. Το μόνο που ζητώ από αυτούς τους ανθρώπους σήμερα είναι να παρακολουθήσουν στενά τη διαδρομή που ξεκινάμε από την 21η Νοεμβρίου και μετά. Οι προθέσεις μας για τη φυσιογνωμία του νέου κόμματος είναι καθαρές και θα κριθούν στο πεδίο των ιδεών, των προτάσεων, της συμπεριφοράς» δηλώνει η κα Μπακογιάννη στην Καθημερινή της Κυριακής.

Τρέχουν να κρυφτούν οι τροϊκανοί και η κυβέρνηση μετά την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ, στις 15 Δεκεμβρίου


Από το www.prin.gr

Τρέχουν να κρυφτούν οι τροϊκανοί και η κυβέρνηση μετά την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ, στις 15 Δεκεμβρίου. Ευτυχώς που στην ανακοίνωσή της σκέφτηκε να προσδιορίσει και το έτος: Είναι πράγματι το 2010 και όχι το 2011, όπως πολλοί φοβήθηκαν!
Πέρα από τη γενική ιλαρότητα που προκάλεσε η προκήρυξη απεργίας μετά από… δυο μήνες, η στάση της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης είναι τέτοια, που μόνο ως... υφυπουργείο Συνδικαλισμού της τρόικας μπορεί να χαρακτηριστεί. Η επίθεση της «χούντας» κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ πυροβολεί διαρκώς με αντεργατικά μέτρα, οι απολύσεις είναι δεκάδες χιλιάδες, ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί, οι μισθοί λιώνουν και η ΓΣΕΕ επιδίδεται σε λεκτικούς λεονταρισμούς του τύπου, «διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής τους».

Αθώος 90 χρόνια μετά τον απαγχονισμό του για φόνο !

Ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε και απαγχονίστηκε στην Αυστραλία, δικαιώθηκε μετά θάνατον και για την ακρίβεια μετά από 90 χρόνια αγώνων, δικαστικών διαμαχών και επιστημονικών εξετάσεων.
Colin Ross Campbell was executed in 1922.
O Colin Ross Campbell   (ABC TV)
Ο Ρος απαγχονίστηκε τον Απρίλιο του 1922, όταν καταδικάστηκε για την δολοφονία της 12χρονης Άλμα Τρίσκε, η οποία είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 1921. Εξαρχής ο Ρος ισχυριζόταν την αθωότητά του, χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση.
Μετά τον απαγχονισμό ου, ακολούθησαν μακροχρόνιες έρευνες, από τις οποίες προέκυψε ότι οι τρίχες οι οποίες βρέθηκαν στον Ρος, δεν ανήκαν τελικά στο θύμα. Το στοιχείο αυτό, πάνω στο οποίο είχαν στηριχθεί η δίκη και η καταδίκη του, αποδομήθηκε.

Στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης η "Ελεύθερη Αττική" του Αλ. Αλαβάνου

Άρθρο από την Αυγή - Ζαγάρας Κ.

Στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης ετοιμάζονται να μπουν οι δυνάμεις του "Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για την Ελεύθερη Αττική" με επικεφαλής τον Αλ. Αλαβάνο. Την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού, ενώ μέχρι αύριο θα γίνουν γνωστά όλα τα ονόματα του ψηφοδελτίου. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι περιοδείες των κλιμακίων του συνδυασμού σε διάφορες περιοχές και στα ανοιχτά μέτωπα της περιόδου.



Γιάννης Αγγέλου - Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, νομός Αργολίδας

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, νομός Αργολίδας
Eurokinissi

Για να μην ξυνόμαστε εμείς στη γκλίτσα τη δική μας, καλώ τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους του Μοριά να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα οποία βρίσκονται κομμουνιστές και γεροί αγωνιστές. Πρωτοσυναντήθηκα μαζί τους πριν από 15 χρόνια στα ηρωικά μπλόκα της αγροτιάς στη σήραγγα του Αρτεμισίου, όπου για 17 μερόνυχτα δώσαμε μαζί μεγάλη μάχη για τα δικαιώματά μας. Από τότε είδα τι πάστα είναι και δεν υπάρχει αγώνας, μικρός ή μεγάλος, που να μην είμαστε μαζί για τα δίκαια της μικρομεσαίας αγροτιάς.

18/10, Περιοδεία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην ΚΟΡΙΘΝΟ και την ΤΡΙΠΟΛΗ

.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα περιοδεύσει στην Κόρινθο και την Τρίπολη την Δευτέρα 18/10.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:
  • ΚΟΡΙΝΘΟΣ:
  • 10:00_Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και με εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα του εργοστασίου Fulgor.

Προπαγάνδα ξεπερασμένων...ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιολόγοι του σιναφιού τους προπαγανδίζουν, ως «εκσυγχρονιστές», ότι το ΚΚΕ είναι ξεπερασμένο.

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιολόγοι του σιναφιού τους προπαγανδίζουν, ως «εκσυγχρονιστές», ότι το ΚΚΕ είναι ξεπερασμένο. Το λένε αυτοί που θεωρούν ως οπισθοδρομικό το ΚΚΕ επειδή αγωνίζεται για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που αρνούνται στο λαό ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ζει καλά και να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει.
Το λένε αυτοί που έχουν στις γραμμές τους από τον Τσουκάτο και την Δαμανάκη ως τον Κωνσταντόπουλο και τον Κουβέλη. Αυτοί που είχαν τον Πανούση, τον Βούγια και τους διαφήμιζαν ως πρότυπο του εκσυγχρονιστικού ανοίγματος. Είναι αυτοί που έχουν πρότυπο την χρεοκοπημένη «κεντροαριστερά».

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ -Ανίερη ιερότης

Ανίερη ιερότης

Δεν παίζουμε με τις λέξεις. Δεν παίζουνε με τις κούκλες γιατί δεν είμαστε κούκλες και ρομποτάκια στη σπασμένη καπιταλιστική βιτρίνα. Τέρμα τα ήξεις αφήξεις σύντροφοι και δη μπροστά στην αντιλαϊκή λαίλαπα φτιασιδωμένη με την αόριστη, α-σήμαντη λέξη μνημόνιο. Την τεχνητή αυτή πλαστική περούκα, την αποκριάτικη μετάθεση ευθυνών και εκχώρηση κυριαρχίας συνάμα, απ' τις κυβερνήσεις που λεηλάτησαν τον τόπο στην τρόικα των δανειστών μας. Και δη μπροστά στις κάλπες των περιφερειακών - τοπικών εκλογών του Νοέμβρη.
Ιερός - ιερή - ιερόν. Αυτό το επίθετο θέλει εξαιρετική προσοχή γιατί κολλάει σε όλες τις βίαιες πράξεις του εξαγριωμένου κεφαλαιοκρατικού συστήματος. Τις καθαγιάζει μάλιστα εδώ και αιώνες, σ' όλον τον ευρωπαϊκό χώρο και πολιτισμό. Είναι η ψευδής τιάρα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που φοριέται σε κάθε φασιστική συμπεριφορά, σε κάθε φόνο, σε κάθε πετσόκομμα πραγματικής ελευθερίας.

Φ. Κουβέλης: Αναδεικνύουμε τον αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών. Στη συγκέντρωση της υποψήφιας περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Ασημίνας Ξηροτύρη, με το συνδυασμό "Δημοκρατία - Οικολογία - Συμμετοχή"


Για το "Fast track"

Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο η ανάγκη για επενδύσεις να οδηγήσει σε "επιταχύνσεις" που ανοίγουν τον δρόμο σε πολιτικά ανεξέλεγκτες αποφάσεις. Αποφάσεις που παρακάμπτουν τον έλεγχο της Βουλής και της δικαιοσύνης και διαμορφώνουν συνθήκες αδιαφάνειας στην αντιμετώπιση, τη διαχείριση και προστασία του δημόσιου αγαθού, του συμφέροντος και του περιβάλλοντος της χώρας. Το νομοθετικό πλαίσιο για τις επενδύσεις οφείλει να είναι σαφές, συγκεκριμένο και με υπαρκτό τον πολιτικό, κοινωνικό και δικαστικό έλεγχο των κυβερνητικών επιλογών. Κι΄ αυτό δεν συνιστά επιβράνδυση. Η Κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει το σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή.

Για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση

H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αναδεικνύει τον αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών. Ο κεντρικός της στόχος είναι η νίκη των ιδεών της ουσιαστικής αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση και η επικράτηση των δυνάμεων που σε τοπικό επίπεδο μπορούν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν αυτές τις ιδέες.

Φ. Γενηκομσίου: Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία


Συνέντευξη στο Γιάννη Ελαφρό - εφημερίδα ΠΡΙΝ 


Η κρίση και η επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ ανέδειξαν την ανεπάρκεια της σημερινής Αριστεράς. Για την προσπάθεια συγκρότησης μιας άλλης Αριστεράς, που βρήκε έκφραση στη διαμόρφωση της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, μας μιλά ο Φάνης Γενηκομσίου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Ο 53χρονος Φ. Γενηκομσίου, άνεργος τώρα, εργαζόταν ως ιδιωτικός υπάλληλος και είναι στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

– Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία. Ένα ακόμα εκλογικό σχήμα, μια παρέμβαση εκλογικίστικη ή κάτι βαθύτερο;

– Είναι κάτι βαθύτερο. Διαμορφώθηκε μέσα από μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Μέσα από συνελεύσεις και συζητήσεις των επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά νομό, όπως επίσης και τέσσερεις πανθεσσαλικές συναντήσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.