Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ψυχώ! Της Λιάνας Κανέλλη.

Πατριδογνωμόνιο



...«Εκεί που η θάλασσα γινόταν ευλογία
κι ήταν ευχή του κάμπου τα βελάσματα
τώρα καμιόνια κουβαλάν στα ναυπηγεία
άδεια κορμιά, σιδερικά, παιδιά κι ελάσματα.
***
Κοιμήσου Περσεφόνη
στην αγκαλιά της γης
στου κόσμου το μπαλκόνι
ποτέ μην ξαναβγείς».

Δυνάμωσε τη φωνή του ΚΚΕ, αγόρασε και εσύ τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη !

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» της 19ης Οκτώβρη 2014 : 

  • 1η Νοέμβρη: 'Ωρα να ακουστεί η δική μας φωνή!
  • Δημήτρης Κουτσούμπας:Οι ηρωϊκές σελίδες στην Ιστορία γράφτηκαν από έναν λαό που δεν περίμενε σωτήρες - Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Λαμία, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τον ΕΛΑΣ

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Ουκρανία.Άρθρο του Ριζοσπάστη.

 Στις 13 Οκτώβρη στην περιοχή του Ντονέτσκ σημειώθηκε απόπειρα δολοφονίας κατά του Πάβελ Γκούμπαρεφ, επιχειρηματία κι επικεφαλής της κοινωνικής οργάνωσης «Λαϊκή πολιτοφυλακή του Ντονμπάς», μέχρι πριν λίγους μήνες «λαϊκού κυβερνήτη» της περιοχής του Ντονμπάς και πρώην υπουργού Αμυνας της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» (ΛΔΝτ), έως τον περασμένο Ιούλη. 



Νωρίτερα, στις 30 Αυγούστου, απόπειρα δολοφονίας είχε γίνει κατά του σημερινού «πρωθυπουργού» της ΛΔΝτ, Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο, που ανέλαβε αυτό το πόστο στα μέσα Ιούλη. Και οι δύο παράγοντες εμφανίζονται ως διεκδικητές του αξιώματος του Προέδρου της ΛΔΝτ και οι δύο επέζησαν των δολοφονικών επιθέσεων. Ο Π. Γκούμπαρεφ, δύο μέρες μετά την απόπειρα δημοσίευσε φωτογραφία του, στην οποία φορά μπλουζάκι που γράφει: «Είμαστε Ρώσοι, κι ο εχθρός μας ας θυμάται στους αιώνες πως εμείς γονατίζουμε μονάχα για να φιλήσουμε τη ρωσική σημαία».
Μάχη πολλών διαστάσεων