Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Βρετανία: Αρνήθηκε και ο Κάμερον να παραστεί στον εορτασμό των 70χρονων της Αντιφασιστικής Νίκης στη Μόσχα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, αποφάσισε να αρνηθεί την πρόσκληση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, να παραστεί στον εορτασμό για τα 70 χρόνια από τη νίκη των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας, που θα πραγματοποιηθεί την 9η Μαΐου στη Μόσχα, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Δεν προβλέπεται ο πρωθυπουργός να παραστεί στις τελετές» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Κάμερον συνδέοντας την απόφαση αυτή με την κρίση στην Ουκρανία. Παρόλα αυτά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Βρετανία να στείλει έναν εκπρόσωπο.

50 χρόνια από την αντικομμουνιστική εγκύκλιο του Γεωργίου Παπανδρέου.Οι σύγχρονες ευθύνες των ριζοσπαστών εκπαιδευτικών.

Οι σύγχρονες ευθύνες των ριζοσπαστών εκπαιδευτικών



Στις 11 Μάρτη του 1965, όταν στην κυβέρνηση βρισκόταν η «Ένωση Κέντρου» του Γεωργίου Παπανδρέου, στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στάλθηκε από τον ίδιο, που ήταν τότε και υπουργός Παιδείας, η περιβόητη εγκύκλιος 1010, που είχε ως στόχο το τσάκισμα του μαθητικού κινήματος. Επρόκειτο για μια απροκάλυπτη αντικομμουνιστική, αντιλαϊκή επέμβαση, που επιχειρούσε να εξοβελίσει κάθε αντίσταση του κινήματος Παιδείας, με την επίκληση του «κομμουνιστικού κινδύνου», το χαφιεδισμό και την τρομοκρατία μέσω των απειλών απόλυσης αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών.
Αιχμή αυτής της εγκυκλίου ήταν το χτύπημα της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη (ΔΝΛ), που πρωτοστατούσε στους μεγάλους αγώνες για την Παιδεία.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Άλλος ένας τραπεζίτης αμαρτάνει για τα παιδιά του ...

Ο Γκίκας Χαρδούβελης προστέθηκε στο πάνθεον όσων «αμάρτησαν για το παιδί τους». 



Ο δακρύβρεχτος τραπεζίτης που έγινε και αυτός υπουργός Οικονομικών, μετά τον Στουρνάρα και μετά τον Παπαδήμο που ως τραπεζίτης έφτασε μέχρι τη θέση του πρωθυπουργού, έβγαλε τα χρήματά του εκτός Ελλάδας ενώ ως υπουργός Οικονομικών αγόρευε εναντίον όσων το κάνουν αυτό και συμβούλευε τους πολίτες να «κρατούν τα χρήματά τους στις τράπεζες».

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνάντηση Τσίπρα - Γκουρία Με «τεχνογνωσία» ΟΟΣΑ οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις.

Σε σχόλιό του για τη συνάντηση Τσίπρα - Γκουρία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει :
«Μία μέρα μετά την επίσημη επανέναρξη των συζητήσεων της κυβέρνησης με την τρόικα (Brussels Group), η κυβέρνηση προχωράει σε μια ακόμη διαφημιστική απάτη: Υπόσχεται "φιλολαϊκές" μεταρρυθμίσεις μέσω ΟΟΣΑ, του γνωστού οικονομικού οργανισμού που μόνιμα προτείνει αντιλαϊκά μέτρα και σφαγή δικαιωμάτων για τη στήριξη του κεφαλαίου.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, για την ψηφοφορία για την έκθεση σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2016, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Το ΚΚΕ καταψήφισε την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τις κατευθύνσεις του προϋπολογισμού της Ε.Ε. για το 2016, γιατί κινείται στην αντιλαϊκή κατεύθυνση της ενίσχυσης των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος του λαού.



Προτάσεις που αναφέρονται σε δυνατότητα αλλαγής της Ε.Ε. και του χαρακτήρα της ως ένωσης του κεφαλαίου, μέσα από διαπραγματεύσεις αποπροσανατολίζουν τους λαούς. Αλλά και η έξοδος από το ευρώ, συντεταγμένη ή μη, χωρίς ο λαός να είναι στην εξουσία, με τα μονοπώλια στη θέση τους, δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Στο πλαίσιο αυτό το ΚΚΕ καταψήφισε και τη σχετική τροπολογία.

 Γραμματεία Ικαρίας - Φούρνων του ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών της «NEL Lines».

Η Γραμματεία Ικαρίας και Φούρνων του ΠΑΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες του πλοίου «Μυτιλήνη», αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας «NEL LINES» που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται από τις 5 Φλεβάρη δεμένο στο λιμάνι Καρλοβάσου Σάμου, λόγω μηχανικής βλάβης και από 19 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι σε αυτό πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, απαιτώντας τα δεδουλευμένα μηνών.
Η Γραμματεία Ικαρίας και Φούρνων του ΠΑΜΕ απαιτεί: