Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Στην Ισλανδία με την ευρωομάδα της Αριστεράς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής - Συναντήσεις με Υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και άλλους βουλευτές του Αριστερού Πράσινου Κόμματος


Νίκος Χουντής: "Κοινή κρίση, κοινά προβλήματα, διαφορετική αντιμετώπιση"


Η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς πραγματοποιεί τις ημέρες εργασίας της στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας σε συνεργασία με το Αριστερό Πράσινο Κόμμα (Left-Green Movement) το οποίο συμμετέχει στην Κυβέρνηση της χώρας. Οι βασικές θεματικές εργασίας είναι η Χρηματοπιστωτική και Οικονομική Κρίση, η Αλιευτική Πολιτική καθώς και η Αρκτική Διάσταση με τη συμμετοχή των αντίστοιχων αρμόδιων Υπουργών και βουλευτών του Αριστερού Πράσινου Κόμματος αλλά και εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα οικονομικά και τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το Κ.Κ.Ε για τις βουλευτικές συντάξεις και τις αναδρομικές αυξήσεις που ζητούν τέως βουλευτές


Απαράδεκτη και προκλητική για το λαό δεν είναι μόνο η απαίτηση για αυξήσεις και αναδρομικά στις βουλευτικές συντάξεις, αλλά και η ίδια η ύπαρξη των βουλευτικών συντάξεων, που το ΚΚΕ με επιμονή θέτει ζήτημα κατάργησής τους και οι βουλευτές να ασφαλίζονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Τα άλλα κόμματα κωφεύουν, παρά και ενάντια σε όσα υποκριτικά λένε.

Το ΝΑΡ για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΑΠΟΦΑΣΗ του ΓΡΑΦΕΙΟΥ της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ.



1may1.gifΑΠΟΦΑΣΗ του ΓΡΑΦΕΙΟΥ της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ
 
Α. Νέα κατάσταση - Αναγκαία η ανασυγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
Δύο χρόνια μετά τη συγκρότησή της η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑέχει κατακτήσει ένα θετικό και διακριτό ρόλο στο κίνημα και την ταξική πάλη, μια σημαντική συνεισφορά στην κατεύθυνση του πόλου της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, δημιουργώντας ένα πιο ευνοϊκό πεδίο για μετατοπίσεις προς τα αριστερά, για να γονιμοποιηθούν οι ιδέες της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης.
 
Η θετική απήχηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οφείλεται στο γεγονός ότι η προγραμματική -πολιτική κατεύθυνσή της εκφράστηκε, με τις όποιες αντιφάσεις, σε μάχιμη πολιτική γραμμή ανατροπής της αντεργατικής εκστρατείας του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Το πρόγραμμά της επικοινώνησε με τη λαϊκή συνείδηση και την εμπειρία του κινήματος και έδωσε απαντήσεις από αντικαπιταλιστική ανατρεπτική σκοπιά στα επίδικα ζητήματα του κινήματος και της πολιτικής διαπάλης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του Στρος Καν


Δεν περιμέναμε τις δηλώσεις του Στρος Καν για να μάθουμε πόσο μεγάλα ψέματα έλεγαν και λένε στο λαό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το ΚΚΕ προειδοποιούσε το λαό πριν τις εκλογές για τη θύελλα που θα εξαπέλυαν εναντίον του, είτε βρισκόταν στην κυβέρνηση ο ένας, είτε ο άλλος. Τώρα θέλουν να καταπιεί ο λαός τα επικίνδυνα και κοινά τους ψέματα για τις αιτίες της κρίσης, το χρέος και τα νέα δεινά που του φέρνουν.

Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με το απόσπασμα δηλώσεων του κ. Ντ. Στρος Καν που μεταδόθηκε από την εκπομπή του Λ. Λαζόπουλου


Τώρα που οι μάσκες έπεσαν και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά  πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε την πραγματική  κατάσταση της οικονομίας,  απέκρυπτε τα σχέδιά του,  ενώ έκανε τα πάντα  για να βρεθούμε στη αγκαλιά του ΔΝΤ,, ας  υπάρξει  ειλικρινής  για  έστω μια φορά, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του απέναντι στον  ελληνικό  λαό,  ζητώντας του την έγκριση  για τα νέα μέτρα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τις ιδιωτικοποιήσεις των 50 δις.

Να γιατί τον κάναμε και "ετικέτα" στο K.K.E4ever !O ψεύτης Γιώργος Παπανδρέου... Να τον πετάξουμε έξω από την Ελλάδα τώρα ! ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ-ΝΤΟΡΑ στήριξαν τον ΓΑΠ και είναι συνυπεύθυνοι.ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΕΞΕΓΕΡΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.


Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί απόσπασμα συνέντευξης του Ντομινίκ Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι που προβλήθηκε την Τρίτη στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου.

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί απόσπασμα συνέντευξης του Ντομινίκ Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι που προβλήθηκε την Τρίτη στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου.
Στο επίμαχο απόσπασμα το οποίο δεν μεταδόθηκε στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του γαλλικού «canal +», ο επικεφαλής του ΔΝΤ εμφανίζεται να δηλώνει ότι «δουλέψαμε επί μήνες πριν (την προσφυγή) με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια». Υποστηρίζει ακόμη ότι «οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό».
Πηγή:www.naftemporiki.gr

Mετά τη Λιβύη, στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών μπήκε η Συρία.





Είναι γνωστό τώρα και μια δεκαετία, από την επομένη της 11ης Σεπτέμβρη 2001, πως ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός με τον «πόλεμο μακράς διάρκειας» που κήρυξε, είχε βάλει στο στόχαστρό του το Ιράν, τη Συρία και τη Λιβύη, πέρα από το Αφγανιστάν και το Ιράκ που τα κατέκτησε με πόλεμο το 2001 και 2003, αντίστοιχα. Oι τρεις πρώτες χώρες δέχονταν όλη την προηγούμενη δεκαετία τους ανοιχτούς πολεμικούς εκβιασμούς και τις επιβουλές των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και πριν ενάμιση μήνα, μαζί με τους συμμάχους τους, έκαναν πραγματικότητα τις απειλές και εξαπέλυσαν πόλεμο για την κατάκτηση της Λιβύης, με πρόσχημα τη «διάσωση» του λαού της από το «σφαγέα» Καντάφι. Τώρα φαίνεται πως έρχεται η σειρά της Συρίας και του «σφαγέα» Άσαντ. Τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες η δυτική ιμπεριαλιστική προπαγάνδα εμφανίζει τις εξελίξεις στη Συρία με τρόπο καρμπόν και γινόμαστε μάρτυρες του ίδιου πάνω - κάτω σεναρίου που παίχτηκε στη Λιβύη.

Αν θα καταφέρουν οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές να ανατρέψουν ή να γονατίσουν και να καθυποτάξουν τον Άσαντ με τα ερείσματα που διαθέτουν στη Συρία ή αν τελικά το σημερινό καθεστώς της Συρίας δεν θα υποταχθεί και θα διατηρηθεί στην εξουσία είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

Σάπισε η καραμέλα της «ενότητας»-Την «ενότητα» αυτή την έχουν εμπεδώσει και στο εσωτερικό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι τάσεις και οι συνιστώσες ετοιμάζονται στην επικείμενη συνδιάσκεψη να προσέλθει η καθεμιά με τη δική της πλατφόρμα.


Σάπισε η καραμέλα της «ενότητας»

                                                                                                                                                                                                                         «Σήμερα αριστερό είναι ό,τι ενώνει κι όχι ό,τι χωρίζει», έλεγε τις προάλλες ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Η δήλωση έγινε μια μέρα μετά την Πρωτομαγιά, όπου το κόμμα του ανέλαβε, για μια ακόμη χρονιά, το ρόλο του κλακαδόρου στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οργανικό κομμάτι της αντιλαϊκής στρατηγικής του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Είναι προφανές ότι αυτήν την «ενότητα» οραματίζεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Με τους εργατοπατέρες και τα κόμματά τους, που από κοινού προωθούν μια πολιτική σάπια και αντιλαϊκή μέχρι το μεδούλι. Την «ενότητα» αυτή την έχουν εμπεδώσει και στο εσωτερικό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι τάσεις και οι συνιστώσες ετοιμάζονται στην επικείμενη συνδιάσκεψη να προσέλθει η καθεμιά με τη δική της πλατφόρμα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάννη 3/5/2011


Το θράσος της Ντ. Μπακογιάννη να τσουβαλιάσει το ΚΚΕ με τη ΝΔ, η οποία είναι δήθεν κατά του μνημονίου αλλά ψηφίζει την εφαρμογή του, καθώς και με τη θολούρα του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητά κάποια «φιλολαϊκή» αναδιάρθρωση εντός της ΕΕ έχει στόχο να συκοφαντήσει το ΚΚΕ και εκφράζει την ανησυχία και το μίσος που τρέφει η αστική τάξη απέναντι στο κόμμα μας, που αντί για συναίνεση εμπνέει στο λαό την οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση και θέτει σε κίνδυνο τα αντιδραστικά τους σχέδια. 


ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΠΕΜΠΤΗ 5/5/2011, 19.00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, έναν ακριβώς χρόνο μετά την ψήφιση του μνημονίου που άνοιξε το δρόμο για μια πρωτοφανή επίθεση της τρόικας, της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και των δυνάμεων του κεφαλαίου στους μισθούς, την ασφάλιση και τα δικαιώματα των εργαζομένων, καλεί την Πέμπτη, 5/5, στις 7 το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και σε πορεία στη βουλή, που διοργανώνουν ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα κινήματα «Δεν πληρώνω» και οι επιτροπές αγώνα στις γειτονιές και στους εργασιακούς χώρους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανακοίνωση για την εξαγγελία του νέου πακέτου μέτρων


Ξεσηκωμός για να ανατρέψουμε το αντεργατικό πραξικόπημα κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ 



Μία μέρα μετά τις εντυπωσιακές διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, όπου δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην πρωτοφανή αντεργατική επίθεση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πήρε την ευθύνη να εγκρίνει και να ανακοινώσει ένα πρωτοφανές αντεργατικό πραξικόπημα. Δεν πρόκειται για πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά για πρόγραμμα σωτηρίας των κερδών του κεφαλαίου και των τραπεζών, πρόγραμμα αφαίμαξης προς όφελος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, πρόγραμμα σύνθλιψης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων από τη «χούντα» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Καζακστάν: Βάναυση επίθεση σε συντρόφους της CWI στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση



Οι σύντροφοι της Σοσιαλιστικής Αντίστασης – τμήματος της CWI στο Καζακστάν, καθώς και τα μέλη του κινήματος «Καζακστάν 2012», δεν κατάφεραν να πάρουν την άδεια των αρχών για να μπορέσουν να διοργανώσουν ανεξάρτητη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πρωτεύουσα Άλμα Άτα. Αποφάσισαν έτσι, να συμμετάσχουν στην «επίσημη», οργανωμένη από το κράτος, συγκέντρωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, προκειμένου να μεταφέρουν έναν διαφορετικό, αγωνιστικό τόνο στο «πανηγύρι» που είχαν στήσει οι αρχές.

Όμως, το αυταρχικό και βάναυσο καθεστώς του Καζακστάν, δεν μπορούσε να ανεχτεί κάτι τέτοιο και παρόλο το γεγονός πως οι σύντροφοι μπόρεσαν να περάσουν από τον έλεγχο της αστυνομίας – αφού πρώτα οι αστυνομικοί βεβαιώθηκαν πως οι σημαίες που κρατούσαν δεν περιείχαν συνθήματα διαμαρτυρίας - , δέχτηκαν επίθεση από άνδρες της αστυνομίας και ασφαλίτες, αμέσως αφού άνοιξαν τις κόκκινες σημαίες που είχαν μαζί τους.

ΡΩΣΙΑ- Εργατικές και ... κυβερνητικές διαδηλώσεις


Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι (2 εκατομμύρια, σύμφωνα με την αστυνομία) έλαβαν μέρος στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις σε όλη τη Ρωσία. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι κομμουνιστικές και ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της Ρωσίας, εκδηλώσεις οργάνωσε το κυβερνητικό κόμμα «Ενιαία Ρωσία», μαζί με τα «γαλάζια» φιλοκυβερνητικά συνδικάτα με διαδηλώσεις όπου κυριαρχούσαν συνθήματα «Μεντβέντεφ, Πούτιν, ζήτω η Ρωσία!». Αν στις εκδηλώσεις των ΚΚ και των ταξικών συνδικάτων κυριάρχησαν τα αντικυβερνητικά συνθήματα, η ανάγκη ανάπτυξης της ταξικής πάλης και της σοσιαλιστικής προοπτικής, τα «γαλάζια» φιλοκυβερνητικά συνδικάτα «γιόρτασαν» την Πρωτομαγιά ως ...«Ημέρα της Εργασίας και της Ανοιξης», προσπαθώντας να σβήσουν το ταξικό της περιεχόμενο.

Εκατοντάδες άνθρωποι στο Πακιστάν συμμετείχαν σε ειδική προσευχή για τον Οσάμα μπιν Λάντεν.


ENET.GR


Εκατοντάδες άνθρωποι στο Πακιστάν συμμετείχαν σε ειδική προσευχή για τον Οσάμα μπιν Λάντεν, που οργανώθηκε από την Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα, οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική από τις ΗΠΑ. Οι συμμετέχοντες ανακήρυξαν «μάρτυρα» τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, που σκοτώθηκε την Κυριακή το βράδυ από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.
Η Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα έχει περιληφθεί στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων γιατί φέρεται να διατηρεί σχέσεις με τη Λασκάρ-ε-Τάιμπα, το κόμμα του Κασμίρ που έχει τεθεί εκτός νόμου στο Πακιστάν. Η Ινδία κατηγορεί τη Λασκάρ-ε-Τάιμπα ως υπεύθυνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μουμπάι (Βομβάη) το 2008.