Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

 Προκλητική εμφάνιση χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι - Ανακοίνωση της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ.

Περίπου 100 χρυσαυγίτες, ντυμένοι με στολές παραλλαγής, παρέλασαν σήμερα το πρωί στο Κερατσίνι, προκαλώντας το λαό της περιοχής. 


Οι φασίστες βεβήλωσαν το χώρο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, ενώ τραμπούκισαν και σε βάρος κατοίκων και επαγγελματιών που αντέδρασαν στην παρουσία τους. Ακολούθησαν επεισόδια με ομάδα «αντιεξουσιαστών».

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Πειραιά σημειώνει:        

Συρρικνώνεται η Έρευνα, φθίνουν οι μόνιμες εργασιακές σχέσεις


Αποσπάσματα από την ομιλία του Πρ. Μαντόπουλου, προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ερευνητικά Κέντρα Δημοσίου Δικαίου
Τα Ερευνητικά Κέντρα Δημοσίου Δικαίου είναι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, τα οποία δεν είναι μόνο ερευνητικοί φορείς, αλλά είναι και εργαλεία του κράτους για να είναι ένα σύγχρονο κράτος, να μπορεί να κάνει πολιτικές για την κοινωνία ή ακόμα για τη διπλωματία, για την εξωτερική πολιτική, για την κοινωνική προστασία. Αυτοί οι φορείς παίζουν και πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να παίξουν έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο.

Δούλοι στον 21ο αιώνα οι εργαζόμενοι σε προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας»


 Διασφάλιση εργασίας με πλήρη δικαιώματα ζήτησαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ
 
Με τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων 5μηνης απασχόλησης που δουλεύουν στην Περιφέρεια Αττικής μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, ασχολήθηκε προχτές το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Το θέμα έφεραν προς συζήτηση οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

"Aτυχής διάσωση" στο Φαρμακονήσι...!

Με κυνισμό που δείχνει ενοχικά σύνδρομα αντιδρά η κυβέρνηση στη διεθνή κατακραυγή για τον πνιγμό των 12 μεταναστών στο Φαρμακονήσι. Οι λαλίστατοι υπουργοί δεν βρήκαν ούτε μια λέξη συμπάθειας για τα θύματα. Αντιθέτως, ο Δένδιας έσπευσε να διατυπώσει διευρυμένη εκδοχή του δόγματος της "μηδενικής ανοχής", αυτή τη φορά όχι για τους "τρομοκράτες των πόλεων", αλλά για τους... επιδρομείς των θαλασσών! Είπε ότι "η τρομοκρατία είναι πιθανό να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης". Βρήκε, μάλιστα, τη μέρα να το πει...