Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ- Έτοιμη για πολεμική σύρραξη η Βρετανία;



Φωτιά άναψε στη Λατινική Αμερική το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Times» ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει ήδη εγκρίνει σχέδια για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά Φόκλαντς, Μαλβίνας για την Αργεντινή που έχει επαναφέρει με δριμύτητα, για άλλη μία φορά, το θέμα της κυριαρχίας των νησιών. Νησιών για τα οποία Αργεντινή και Βρετανία έχουν διεξαγάγει πόλεμο το 1982.
Όσον αφορά το δημοσίευμα, αναφέρεται στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) όπου προήδρευσε ο Βρετανός πρωθυπουργός και όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες ζήτησε να υπάρξει αυξημένη «επιχειρησιακή ετοιμότητα».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις δηλώσεις του κ.Σημίτη για το μνημόνιο



Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σημίτης προσπαθεί τώρα να διαφοροποιηθεί από την πολιτική επιλογή του μνημονίου,  μια επιλογή που την προετοίμασε και από την οποία ουδέποτε διαφοροποιήθηκε. Ο πυρήνας της φιλοσοφίας του μνημονίου, που σήμερα για τον κ.Σημίτη είναι ένα “πολιτικά μοιραίο λάθος”, είναι ίδιος με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, του ανταγωνισμού, της “εκσυγχρονιστικής” προσαρμογής της χώρας στη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία.

Πυρά ΚΚΕ για τη δήλωση Σημίτη για το μνημόνιο



Το μνημόνιο είναι ταξική επιλογή δεν είναι ένα λάθος φάρμακο για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης, γιατί αυτή δεν έχει φάρμακο και αυτό το γνωρίζουν και ο πρώην πρωθυπουργός και τα άλλα κόμματα του συστήματος και του "ευρωμονόδρομου" το σχόλιο του ΚΚΕ επί της τοποθέτησης του Κ.Σημίτη για το μνημόνιο.

Ο στόχος του μνημονίου ήταν να υλοποιηθούν σε συνθήκες κρίσης και όσο γίνεται ταχύτερα οι βάρβαροι αντεργατικοί νόμοι και οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που είχαν ξεκινήσει να εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με τη ψήφιση του Μάαστριχ και υλοποιούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ για την ισχυροποίηση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Το μήνυμα του ΑΚΕΛ για την 100η Επέτειο του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου



Το ΑΚΕΛ απέστειλε Μήνυμα στο Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC) στις 8 του Γενάρη με την ευκαιρία της Επετείου 100 χρόνων από την ίδρυση του. Το κύριο μέρος του Μηνύματος έχει ως ακολούθως:
 
«Η Κεντρική Επιτροπή του Ανορθωτικού Κόμματος του Εργαζομένου Λαού - ΑΚΕΛ μεταφέρει τις θερμότερες αγωνιστικές και αδελφικές ευχές των μελών και στελεχών του Κόμματος και του Κυπριακού λαού γενικότερα στο Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο, την ηγεσία, τα μέλη και υποστηριχτές του, στο νοτιοαφρικανικό λαό με την ευκαιρία της 100ης Επετείου από την ίδρυση του.  

Ανακοίνωση της ΚΟΕ-Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ξεσηκωμό του ρουμανικού λαού!



Ανακοίνωση της ΚΟΕ - 17/1/2012
Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, από την Τυνησία ως την Ελλάδα κι από την Αίγυπτο ως τις ΗΠΑ, η λαϊκή οργή βράζει ενάντια στους λίγους, τους ελάχιστους, που δυναστεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία. Μια λαϊκή οργή που σε κάθε χώρα βρίσκει τη δική της σπίθα και ανάβει τη φλόγα του ξεσηκωμού.
Στη Ρουμανία η σπίθα ήταν η παραίτηση του παλαιστινιακής καταγωγής υφυπουργού Υγείας της Ρουμανίας, Ραέντ Αραφάτ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη «μεταρρύθμιση», δηλαδή την ιδιωτικοποίηση και πλήρη διάλυση του συστήματος υγείας της χώρας. «Μεταρρύθμιση» που αποφασίστηκε από τη ρουμανική κυβέρνηση κατ’ εντολή (ποιού άλλου;) του ΔΝΤ.

1.500.000 απλήρωτα χαράτσια και συνεχίζουμε…


Άρθρο του Δημήτρη Πανταζόπουλου



Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της στις 15 Γενάρη 1.500.000 λογαριασμοί που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων και έχουν λήξει είναι απλήρωτοι. Ποιο συγκεκριμένα τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ είναι:

«1. Από το σύνολο των 7.500.000 λογαριασμών της ΔΕΗ που εκδίδονται κάθε δίμηνο, τέλος (ΕΕΤΗΔΕ) περιλαμβάνουν οι περίπου 6.300.000.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ -Δικαστικό φιάσκο για τον αντισοβιετικό νόμο- Αθωώθηκε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Μετώπου Α. Παλέτσκις


Στις 18 Γενάρη του 2012 δικαστήριο του Βίλνιους εξέδωσε αθωωτική απόφαση για τον Αλγκιρντας Παλέτσκις, Πρόεδρο τουΣοσιαλιστικού Λαϊκού Μετώπου Λιθουανίας, που διώκονταν από σημερινές αρχές της Λιθουανίας στη βάση του αντικομμουνιστικού - αντισοβιετικού νόμου, για δημόσια αμφισβήτηση των δήθεν «εγκλημάτων του κομμουνισμού» και «της σοβιετικής κατοχής», όπως ψευδώς χαρακτηρίζουν τη σοσιαλιστική περίοδο της Λιθουανίας. Η ποινική δίωξη σε βάρος του Α. Παλέτσκις με βάση την αντικομμουνιστική νομοθεσία (που προβλέπει ποινή φυλάκισης δύο χρόνων), διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο και είχε ξεκινήσει όταν σε μια ραδιοτηλεοπτική συνέντευξη ο Α. Παλέτσκις αμφισβήτησε την επίσημη εκδοχή των αιματηρών γεγονότων του Γενάρη του 1991 στη λιθουανική πρωτεύουσα, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 13 άτομα, δηλώνοντας πως «όπως φαίνεται τώρα, τότε κάποιοι έριξαν στους δικούς τους».