Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την καταστολή των κινητοποιήσεων κατοίκων της Κερατέας

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κρατική καταστολή που απροσχημάτιστα έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε βάρος των κατοίκων της Κερατέας. Απαιτεί την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ και την παύση κάθε δίωξης σε βάρος των κατοίκων. Να σταματήσουν τα έργα διάνοιξης της χωματερής.




ΑΘΗΝΑ 13/12/2010                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ, Ηρ.Διώτη με θέμα: Απρόκλητη και στοχευμένη επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στη νεολαία

Στην προληπτική αστυνομική βία και ακραία καταστολή καταφεύγει ολοένα και συχνότερα η κυβέρνηση, ειδικά απέναντι στη νεολαία, που ασφυκτιώντας μέσα στο γενικότερο πλαίσιο ανασφάλειας και διάλυσης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της, εκφράζει όλο και πιο συχνά «στο δρόμο», την αντίθεσή της στις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές.
Τρία περιστατικά, με «πρωταγωνιστές» διμοιρίες των ΜΑΤ, αναδεικνύουν την παραπάνω διατύπωση: με το τέλος των συλλαλητηρίων στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εφόρμησαν αναίτια με γκλομπ, ασπίδες και χημικά σε συντεταγμένα και περιφρουρημένα μπλοκ.

KOE: Προκήρυξη για την Απεργία της 15ης Δεκέμβρη

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

Γεμίσαμε παντού ανασφάλεια, απολύσεις, ανεργία. Γεμίσαμε προβλήματα αλλά γεμίσαμε και οργή. Αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να πετύχουν την πλήρη εξαθλίωση της κοινωνίας. Το σύνταγμα της χώρας και οποιαδήποτε έννοια δημοκρατίας έχουν καταπατηθεί. Ο Στρος Καν, ο Όλι Ρεν, οι τροϊκανοί επιτηρητές έχουν κάνει τη βουλή καφενείο τους. Ο Στρος Καν αντέγραψε το δικτάτορα Παπαδόπουλο λέγοντας ότι είναι ο γιατρός που θέλει να σώσει εμάς τους άρρωστους και δίπλα του η τραγική φιγούρα του (υποτιθέμενου) πρωθυπουργού να χαμογελάει δουλικά και να κάνει κομπλιμέντα στον «φίλο και σοσιαλιστή Ντομινίκ».
Καθημερινά, όμως, αναπτύσσονται μικροί και μεγαλύτεροι αγώνες. Σε εταιρίες που κλείνουν, που απολύουν, που δεν πληρώνουν και όπου εργαζόμενοι απαντάνε με επισχέσεις εργασίας και απεργίες. Στις δημόσιες συγκοινωνίες, τους Δήμους, τα νοσοκομεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες που διαλύονται αλλά και που οργανώνονται και απεργούν.

Περικοπές μισθών και στις εισηγμένες ΔΕΚΟ !

Περιστολή μισθολογικών δαπανών και στις εισηγμένες ΔΕΚΟ προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για εργασιακά και μη εισηγμένες Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς που εισήχθη στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ-Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 61 πόλεις

Αθήνα: 11 πμ., Ομόνοια
Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.
Πειραιάς: 10.30 π.μ., ηλεκτρικό σταθμό
Πολύγυρος: 11 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο.
Κομοτηνή: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.
Ξάνθη: 11 π.μ., κεντρική πλατεία.
Κατερίνη: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.
Εδεσσα: 11 π.μ., μικροί Καταρράκτες.
Γιαννιτσά: 11 πμ., Πλατεία ΕΠΟΝ.
Καβάλα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία

ΕΕ και Ευρώ – τέλος στα ψέματα.Τι έλεγε το" Ξεκίνημα" πριν ξεσπάσει η κρίση.


Του Παναγιώτη Βογιατζή
Τα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα σηματοδοτήθηκαν από μια άνευ προηγουμένου ιδεολογική και πολιτική επίθεση «αισιοδοξίας» από τη μεριά των Ευρωπαίων καπιταλιστών. Η νομισματική ένωση και το Ευρώ θα αποτελούσαν υποτίθεται την απάντηση της Ευρώπης στο παγκοσμιοποιημένο καπιταλιστικό περιβάλλον, μια απάντηση από την οποία όλοι θα βγαίναμε πιο πλούσιοι και ισχυροί. Για να κάνουν μάλιστα πιο εύπεπτο το «πακέτο», έβαλαν κι ένα πολύ ευδιάκριτο χρονοδιάγραμμα: Το 2010. Η συνθήκη της Λισσαβόνας π.χ είχε το 2010 σαν ορόσημο, στο οποίο θα είχαν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι που τέθηκαν. Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες που ήταν τότε στην εξουσία παρουσίασαν το μοντέλο σκληρής λιτότητας που εισήγαγαν σαν την «Ατζέντα 2010». Και φυσικά, για να μην κατηγορηθούν για θεωρητικολογίες, όλες τους οι προσπάθειες είχαν πάντα ένα πολύ απτό παράδειγμα για το πώς φανταζόντουσαν την «ισχυρή Ευρώπη» του 2010. Ναι, καλά το μαντέψατε. Το παράδειγμα αυτό ήταν η …Ιρλανδία!

Τι έλεγε το Ξεκίνημα

Ημέρες ψήφισης Μνημονίου στο ΠΑΣΟΚ - Φόβοι για διαρροές στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου - Σκληρή κριτική για την διαδικασία-Πάγκαλος: "Αυτοί που κλείνουν τους δρόμους μάχονται για τα 500 και 1000 ευρώ που αδίκως απέκτησαν"

Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το NEWSIT.GR (http://www.newsit.gr/)


Διαρροές τις οποίες μπορεί ν' ακολουθήσουν και διαγραφές μπορεί να δούμε αύριο στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το μεσημέρι, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας δεν ήξεραν από που να φυλαχθούν από τα πυρά που εξαπέλυσαν  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

 Σε μία εκρηκτική συνεδρίαση, με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ και τα εργασιακά, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έθεσαν ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας, καθώς όπως επεσήμαναν, «καλούνται να επικυρώσουν ειλημμένες αποφάσεις για τις οποίες δεν έχουν ενημερωθεί».
Πάνω από 20 βουλευτές πήραν τον λόγο και σφυροκόπησαν και τους δυο υπουργούς. Μεταξύ αυτών η Β. Παπανδρέου, η Κ.Μπατζελή, ο Ι.Αμοιρίδης, ο κ. Σαλαγιάννης, ο Εκτ. Νασιώκας, ο κ. Μακρυπίδης, και ο Κώστας Γείτονας.

Συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θράκη, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Χρόνος 87,5» και στο δημοσιογράφο Δήμο Μπακιρτζάκη


Πως αισθάνεται ένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και αρχηγός κόμματος να λαμβάνει μέσα στη Βουλή απαντήσεις όπως «έχασα το ποδόσφαιρο μου για εσάς» από τον Όλι Ρεν;
 Ο Όλι Ρεν δεν απάντησε σε κανένα συγκεκριμένο ερώτημα και δεν απάντησε επίσης και ο Στρος Καν. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο χιούμορ που επέλεξε ο Όλι Ρεν ήταν απαράδεκτο και δείχνει αν θέλετε ακριβώς αυτή την αλαζονεία που έχουν κάποιοι Ευρωπαίοι οι οποίοι δεν είναι και αιρετοί, με την έννοια ότι δεν τους έχει εκλέξει οι λαοί της Ευρώπης, αλλά έχουν διοριστεί από τις κυβερνήσεις των κρατών – μελών. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που πρέπει να πω είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια απαράδεκτη κατάσταση, η οποία μου επιτρέπει να σας πω ότι βουλιάζουμε. Η καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων που έχει επέλθει θα δημιουργήσει εκτός από την μείωση της αμοιβής της μισθωτής εργασίας και τεράστια προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την απόπειρα διακοπής της συναυλίας στον Αγ. Παντελεήμονα

H  σημερινή απόπειρα διακοπής της συναυλίας στον Αγ. Παντελεήμονα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου, από φασιστικές ομάδες που αυτοαποκαλούνται «κάτοικοι» αποδεικνύει ένα πράγμα:
Οι πολιτικές των κυβερνήσεων και των αυτοδιοικητικών αρχών της τελευταίας δεκαετίας έχουν συμβάλει στη δημιουργία και μεγέθυνση ενός ρεύματος ακροδεξιών-ρατσιστικών αντιλήψεων, που, με την ανοχή -αν όχι και την ενθάρρυνση- της επίσημης πολιτείας και της αστυνομίας, έχει αποθρασυνθεί.

ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ !


ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 

ΤΡΙΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
- 24ωρη απεργία ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
- Παναττική στάση εργασίας ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ 12-3 και συλλαλητήριο στις 1 μμ στη Βουλή

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ