Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Α.ΜΕ : Διεκδικητικό Πλαίσιο 2011- 2012



Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΒΑΘΑΙΝΕΙ- ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ- Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

Νέα, αυξημένα καθήκοντα μπαίνουν μπροστά στο εργατικό λαϊκό κίνημα το επόμενο διάστημα, εξαιτίας των εξελίξεων στην ΕΕ και στην Ελλάδα. Η καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει και τα αδιέξοδα στη διαχείριση της από το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, οδηγούν σε μεγαλύτερη όξυνση της βασικής αντίθεσης κεφαλαίου- εργασίας και έντασης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε καπιταλιστικές χώρες και μερίδες της πλουτοκρατίας.
  • Η απαίτηση του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου να καταργηθούν οι κλαδικές ΣΣΕ και κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης, το κατώτερο μεροκάματο και να επιβληθούν μισθοί Βουλγαρίας, Κίνας, Ινδίας.

Η.Π.Α ο πιο πιστός φίλος του Ισραήλ.Αμερικανικό βέτο στην ένταξη των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ.



Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσημα σήμερα ότι θα ασκήσουν βέτο στην απόπειρα των Παλαιστίνιων να πετύχουν την ένταξη στον ΟΗΕ ενός Κράτους της Παλαιστίνης. 

"Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη (...) ότι οι ΗΠΑ αντιτίθενται στο διάβημα των Παλαιστίνιων στη Νέα Υόρκη με σκοπό να ιδρυθεί ένα κράτος το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων. Οπότε, ναι, αν κάτι τέτοιο τεθεί σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, οι ΗΠΑ θα ασκήσουν το βέτο τους", δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νάλαντ.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ. Συνέπεια του Μάαστριχτ οι ιδιωτικοποιήσεις .Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με το σωματείο εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.


Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων στα «Ελληνικά Πετρέλαια» είχε χτες το μεσημέρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Η συνάντηση έγινε με αίτημα των συνδικαλιστών, οι οποίοι ενημέρωσαν για τη δρομολογούμενη πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:
«Σήμερα πια είναι ολοφάνερο ότι οι αποκρατικοποιήσεις που δηλώνει η κυβέρνηση και μάλιστα επιχειρήσεων όπως είναι τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΦΑ, δηλαδή ο σημαντικός τομέας της διύλισης του φυσικού αερίου, δεν έχουν και τόσο μεγάλη σχέση με το χρέος.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τα εργασιακά και τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου.



Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα.
Η «εργασιακή εφεδρεία» οδηγεί σε απολύσεις.  Οι νέες περικοπές μισθών ανατρέπουν τη ζωή των πολιτών.
Στη ζοφερή αυτή πραγματικότητα προστίθενται οι απαράδεκτες, λαϊκιστικές και ισοπεδωτικές για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, που τροφοδοτούν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και διχάζουν τους πολίτες.

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ για τη μελέτη της McKinsey και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.



Η μελέτη της εταιρίας συμβούλων McKinsey & Company «Η Ελλάδα δέκα χρόνια μπροστά» που εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΣΕΒ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, αποτελεί σίγουρα το όραμα του μεγάλου κεφαλαίου για την Ελλάδα σε βάθος δεκαετίας, αλλά την ίδια στιγμή περιγράφει ένα εφιαλτικό μέλλον για το σύνολο των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ελληνικών νοικοκυριών.
Πέραν της τεκμηριωμένης κριτικής που ασκείται στην μεθοδολογία από το ΙΝΕΜΥ/ΕΣΕΕ και το ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕ η οποία αμφισβητεί τα συμπεράσματα, η συγκεκριμένη μελέτη δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως «αμερόληπτη» και «αντικειμενική», αφού καταφανώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών που την παρήγγειλαν και δαπάνησαν εκατομμύρια ευρώ για αυτήν, δηλαδή του βιομηχανικού (ΣΕΒ) και τραπεζικού (ΕΕΤ) κεφαλαίου στην χώρα μας.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για την εφεδρεία .



Είναι άθλιο το παιχνίδι που παίζουν κυβέρνηση και ΝΔ σε βάρος όλων των εργαζομένων.
Ο ένας προτείνει, ο άλλος συμπληρώνει τη λεγόμενη εφεδρεία, δηλαδή τις απολύσεις στο δημόσιο και οι δυο μαζί στηρίζουν την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, την προσωρινή, ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, με μισθούς εξαθλίωσης. Τώρα επιχειρούν με κάθε τρόπο και μέσο να εφαρμόσουν αυτά που εδώ και καιρό είχαν συναποφασίσει στην ΕΕ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις αλλαγές στο ΕΣΥ


Το νέο ΕΣΥ σηματοδοτεί τις ανακατατάξεις που επιβάλλονται για την υλοποίηση μιας πολιτικής που έρχεται σε σύγκρουση με την βασική αντίληψη του Κράτους Πρόνοιας. Βασική συνεισφορά η ανάπτυξη και εισχώρηση του ιδιωτικού τομέα στις Μονάδες Υγείας, τόσο με την μορφή των ιδιωτών ιατρών στα νοσοκομεία αλλά  και με την δημιουργία νέου νομικού καθεστώτος για τις Ιδιωτικές μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας.

Royal Bank of Scotland: "Βίαιη" πτώχευση της Ελλάδας στις 11 Δεκεμβρίου!

RBS: Βίαιη πτώχευση της Ελλάδας στις 11 Δεκεμβρίου!


Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των αναλυτών της Royal Bank of Scotland (RBS), για τη χώρα μας καθώς εκτιμούν ότι η Eλλάδα θα χρεοκοπήσει γύρω στα τέλη Δεκεμβρίου, στη μεθεπόμενη δηλαδή επίσκεψη της τρόικας στην Aθήνα για την αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, που είναι προγραμματισμένη στις 11 Δεκεμβρίου.

H εξέλιξη αυτή, εκτιμάται από τη RBS, ότι θα αποφευχθεί επί του παρόντος για λόγους τακτικής, ενώ όταν συμβεί, θα προκαλέσει «βίαιο ντόμινο» στις παγκόσμιες αγορές.

Εμφανίστηκαν οι πρώτοι εννέα «αντάρτες» στο ΠΑΣΟΚ- Διαφωνούν για την εργασιακή εφεδρεία


 επιστολή τους εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καλούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Δημήτρη Ρέππα να απεγκλωβιστεί η κυβέρνηση από την λογική της ΝΔ, όπως αναφέρουν, για την εφεδρεία, μια πρακτική που δεν δίνει λύσεις και αποτελέσματα που έχει ανάγκη ο τόπος. 


Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν αντιδραστική την λύση της εφεδρείας και καλούν την κυβέρνηση:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τα νέα μέτρα & τους νέους εκβιασμούς κυβέρνησης - ΕΕ (08/09/11)



Η αλυσίδα: Άγρια μέτρα, νέοι εκβιασμοί και τρομοκρατικά διλήμματα, δεν πρόκειται να έχει τέλος για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, από κυβέρνηση - τρόικα σήμερα, από συγκυβέρνηση - τρόικα αύριο.
Παρεμπόδιση και τέλος μπορεί να βάλει ο λαός, με οργανωμένο αγώνα, πείσμα, αντοχή, αποδυνάμωση των κομμάτων της πλουτοκρατίας, με ισχυρό ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ. 

Ζωντανή μετάδοση του Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη μέσω διαδικτύου.



Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, 10 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας μας (http://www.pamehellas.gr/main.php).

Το οπτικοακουστικό υλικό θα είναι διαθέσιμο και μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, στην κεντρική σελίδα του ΠΑΜΕ και στο κανάλι youtube.com/user/pamehellas.

Το Γραφείο Τύπου

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη συνεδρίασή της μετά την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, κατέληξε στα εξής συμπεράσματα και εκτιμήσεις:



Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη συνεδρίασή της μετά την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, κατέληξε στα εξής συμπεράσματα και εκτιμήσεις:
1. Η κυβέρνηση, πιστή στις μέχρι τώρα συνειδητές νεοφιλελεύθερες επιλογές της και σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, συνεχίζει και κλιμακώνει τα αντικοινωνικά νεοφιλελεύθερα μέτρα που πλήττουν το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων και όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, υπονομεύοντας το παρόν και το μέλλον της χώρας, η οποία οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο και χρεοκοπία.

Έφοδος του κινήματος στην Θεσσαλονίκη !



Άνοδος των μυρίων στη ΔΕΘ κατά ΕΕ, ΔΝΤ και κυβέρνησης

Ενώ η κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει το μισό δημόσιο τομέα σε καθεστώς «εργασιακής εφεδρείας» πριν την οριστική απόλυση, όπως δήλωσε στη συνέντευξη υποταγής στην τρόικα, την Παρασκευή, ο αντιστασιακός της …μισής μέρας, B. Βενιζέλος, το λαϊκό κίνημα επιστρατεύει την αγωνιστική εφεδρεία της νεολαίας. Η άνοδος των μυρίων που αναμένεται στη Θεσσαλονίκη, το ερχόμενο Σάββατο στη ΔΕΘ, θα είναι μια πρόβα τζενεράλε των μεγάλων κοινωνικών συγκρούσεων για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης, που ωθούνται από τρεις εξαιρετικά σπουδαίους, νέους παράγοντες. Ο πρώτος είναι το κύμα των 230 καταλήψεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που συμπαρασύρει ακόμη και τους φοιτητές των καθεστωτικών παρατάξεων, μαζί με την πλειοψηφία των καθηγητών και το οποίο μπορεί να εμπνεύσει και τους μαθητές.

"902"-Ξεκάθαρες οι θέσεις του ΚΚΕ.



Παπαγεωργίου Βασίλης
Να δημιουργήσει εντυπώσεις για τις πεντακάθαρες θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με την καπιταλιστική κρίση και την αύξηση της ανεργίας, επιχειρεί σε χτεσινό της σχόλιο η «Ελευθεροτυπία», κάνοντας αναφορά στην αναγκαστική συρρίκνωση του προσωπικού στον «902». Η εφημερίδα κάπως όψιμα διαπιστώνει ότι «η κρίση δεν κάνει διακρίσεις, χτυπάει παντού. Και τις κλασικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις και τις αριστερές». Με αφορμή αυτό, αναδημοσιεύει άκριτα ορισμένα σημεία από την ανακοίνωση των απολυμένων τεχνικών του «902», για να στιγματίσει το ΚΚΕ και καταλήγει λέγοντας ότι «κατά τα άλλα, περισσεύουν οι καταγγελίες (...) για τις απολύσεις και τις περικοπές αλλού και οι οιμωγές τους για την ανεργία». Η «Ελευθεροτυπία» δε φημίζεται για την παρακολούθηση και την προβολή των θέσεων του ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχόλιο γράφτηκε από σκοπιμότητα και όχι από άγνοια. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που προσεγγίζει επιστημονικά την καπιταλιστική κρίση. Γι' αυτό και μίλησε έγκαιρα για την καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και ζωντανής εργατικής δύναμης, σαν νομοτελειακή συνέπεια της αναγκαίας καταστροφής κεφαλαίου, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση.

Που βαδίζει ο ΣΥΝ; -Η ηγεσία του κόμματος είναι αγκιστρωμένη σε έναν στείρο - κατά την άποψή μας - «ευρωπαϊσμό» που δεν οδηγεί πουθενά αλλά μόνον σε ευχολόγια του τύπου « όταν οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθούν»


*Του Γιώργου Βλαχογιώργου*


Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΝ τον Ιούνιο του 2010. Σε αυτό το διάστημα η καπιταλιστική κρίση έχει βαθύνει και οι εργαζόμενοι και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα συνεχίζουν να χάνουν εισοδήματα, εργασιακά δικαιώματα ή την προστασία του κοινωνικού κράτους, ενώ η κυβέρνηση προχωράει σε ένταση της καταστολής ως προειδοποίηση προς τον λαό ότι δεν θα ανεχθεί κανενός είδους διεκδίκηση ή αμφισβήτηση της πολιτικής της.
Εμείς πού βρισκόμαστε; Η ηγεσία του κόμματος είναι αγκιστρωμένη σε έναν στείρο - κατά την άποψή μας - «ευρωπαϊσμό» που δεν οδηγεί πουθενά αλλά μόνον σε ευχολόγια του τύπου « όταν οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθούν» ή «όταν ένα πλατύ προοδευτικό ρεύμα αναδειχθεί στην Ευρώπη» που πολύ συχνά τα ακούμε και τίποτα δεν βλέπουμε.

Κυριαρχία και υπακοή-(ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “ΠΟΝΤΙΚΙ” ΣΤΙΣ 08-09-11)



Ίσως να είναι τυχαίο, ίσως όχι. Είναι όμως χαρακτηρι­στική σύμπτωση ότι, τις ημέρες που η κυβέρνηση έτρωγε χαστούκια από την τρόικα και ο Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωνε νέα ακόμη σκληρότερα μέτρα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης υπέγραφε στο Τελ Αβίβ την αναβαθμισμένη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας - Ισραήλ.
Μιλώντας περί οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής, είναι υποχρεωμένος κανείς να αγγίξει τον πυρήνα ενός κράτους. Αυτοί οι δύο τομείς αποτελούν τους πυλώνες επάνω στους οποίους οικοδομείται η κυ­ριαρχία του...
Μιλώντας για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της χώ­ρας Γ. Παπανδρέου έχει ομολογήσει ότι είναι υπό καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας.

Π.Α.ΜΕ: Κάλεσμα για νέες κινητοποιήσεις μπροστά στα νέα μέτρα.



ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ – ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημαίνει συναγερμό. Να δημιουργηθεί κλίμα μάχης παντού.
Κυβέρνηση, Τρόικα, αστικά κόμματα και εργοδότες ανακοίνωσαν τα νέα πρόσθετα βάρβαρα μέτρα, ξεδιπλώνουν ήδη τη νέα αντιλαϊκή τους επέλαση. Παίρνουν μέτρα για να θωρακίσουν την εξουσία των μονοπωλίων, την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία τους.
Τα δικαιώματα, η ζωή η ίδια της εργατικής λαϊκής οικογένειας στα Τάρταρα – τα κέρδη, τα προνόμια των καπιταλιστών στα Ουράνια.
Καλεί τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη ξεχωριστά. Ούτε ώρα χαμένη:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».


  •  Το Σάββατο θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Αύριο, συζήτηση για τις οικονομικές - πολιτικές εξελίξεις, με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη. Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη με ομιλία (9.30 μ.μ.) από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και χαιρετισμό από τον Θανάση Χριστίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, με ακόμη περισσότερο μεράκι, άοκνα, αντιμετώπισαν τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που προκάλεσε η βροχή από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και χτες το μεσημέρι. Ετσι ο χώρος του φεστιβάλ είναι έτοιμος ώστε από σήμερα και για τρεις μέρες να φιλοξενήσει τους χιλιάδες νέους και μεγαλύτερης ηλικίας που θα έρθουν σε επαφή με τη νεολαία του ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση για τη διέξοδο του λαού από τα βάσανα, την απελευθέρωσή του από την εκμετάλλευση.

Γκάλοπ VPRC, για τα "Επίκαιρα-Ένας στους δύο θα απέχει, ή θα ρίξει άκυρο-λευκό.Πρώτη η Ν.Δ με 30 %-Πέφτει το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο 24,5 %-Το Κ.Κ.Ε ισχυρό τρίτο κόμμα στο 13 %-Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ψηλά στο 7 %

Στέλιος Μπαμιατζής-news247.gr


Την εικόνα του εκλογικού σώματος δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της VPRC, για τα "Επίκαιρα", για το μήνα Σεπτέμβριο.
Τα ευρήματα είναι άκρως σημαντικά.
Η αποχή αυξήθηκε για αρχή 10,2%, από το 38,6% που ήταν τον Ιούλιο έφτασε το 48,8% το Σεπτέμβριο.
Όσον αφορά στη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα, τα λεγόμενα εξουσίας, και εδώ η κατάσταση αλλάζει εκ νέου, με την Νέα Δημοκρατία να αυξάνει τη διαφορά της από το δεύτερο πλέον ΠΑΣΟΚ αλλά και με το σημερινό κυβερνών κόμμα να χάνει μία ακόμα μονάδα, συγκριτικά με το Σεπτέμβριο.

ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ: Ο ΟΑΣΕ συμβουλεύει τους απεργούς να μείνουν μακριά από τους κομμουνιστές!



O δύσκολος αγώνας των εργαζομένων του δυτικού Καζαχστάν ήδη συνεχίζεται για πολλούς μήνες. Οι απεργίες στο Καζαχστάν ξεκίνησαν το Μάη και σ' αυτές πήραν μέρος έως και 18 χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα εξόρυξης του πετρελαίου. Από την αρχή οι απεργίες των εργαζομένων του συγκεκριμένου κλάδου τράβηξαν την προσοχή ευρέως φάσματος πολιτικών δυνάμεων. Υπάρχουν διάφορες οργανώσεις που προσπαθούν να βοηθήσουν τους εργάτες του Καζαχστάν, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζόμενους, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας. Ομως υπάρχουν και πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν να υποτάξουν τον εργατικό αγώνα και να τον απομακρύνουν από τα θεμελιώδη συμφέροντα των εργαζομένων.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Είναι αντιδραστική η λογική «έξω τα κόμματα από τις σχολές»! Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ



«Οι ομάδες της ΕΑΑΚ - ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζουν το Νόμο της Διαμαντοπούλου», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σήμερα που οι αγώνες είναι σε εξέλιξη και απαιτείται ενεργητική συμμετοχή των φοιτητών στην οργάνωσή τους, αντοχή, κλιμάκωση και πολιτικοποίησή τους για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - έκτρωμα και να ανατραπεί συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική, κάποιοι χωρίς ντροπή προτρέχουν να εφαρμόσουν το νέο νόμο - έκτρωμα!!!
Μετά τη ντροπιαστική ενέργεια που έγινε στο Βιολογικό Αθήνας από τις ομάδες ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ για να "σταματήσει να διακινείται ο Ριζοσπάστης τις μέρες της κατάληψης", ήρθαν και άλλα περιστατικά για να επιβεβαιώσουν ότι δεν πρόκειται περί σύμπτωσης!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.


Ο ΣΥΝ επιμένει εδώ και χρόνια ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών χρειάζεται μια συνολική πρόταση, που να ενεργοποιεί την κοινωνία και την πολιτεία, δίνοντας έμφαση ταυτόχρονα στην πρόληψη, την θεραπεία και την επανένταξη μακριά από τη μέχρι τώρα γνωστή και αποτυχημένη μονοδιάστατη πολιτική της καταστολής.
Στους βασικούς άξονες αυτής της πολιτικής είναι η αποποινικοποίηση του χρήστη και της χρήσης με ταυτόχρονη μεγάλη αυστηροποίηση των ποινών των εμπόρων.

ΠΑΜΕ : Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι το βαρύ πυροβολικό στην επιχείρηση χειραγώγησης των λαϊκών συνειδήσεων.



Καθώς η κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος βαθαίνουν, διαπιστώνουμε ότι τόσο πιο πολύ η προπαγάνδα των κεφαλαιοκρατών χρησιμοποιεί το ψέμα και γίνεται τρομοκρατική για το λαό προκειμένου να τον αναγκάσουν να υποταχθεί στην πολιτική που τον ρίχνει στον καιάδα της εξαθλίωσης.
Δεν μπορούν αλλιώς να επιβάλουν τη χωρίς όρια βαρβαρότητα των μέτρων σωτηρίας του κεφαλαίου και του συστήματός τους, να διεξάγουν τον πιο άγριο πόλεμο στη μεταπολεμική περίοδο ενάντια στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που ανήκουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κρατικά, είναι το βαρύ πυροβολικό στην επιχείρηση χειραγώγησης των λαϊκών συνειδήσεων.