Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα του ΚΚΕ προς τις FARC-EP για το θάνατο του Αλφόνσο Κάνο.



Προς το Γενικό Επιτελείο και τη Γραμματεία των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας -Λαϊκός Στρατός (FARC-EP)

Αγαπητοί σύντροφοι,

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας για το θάνατο του ανώτατου διοικητή των FARC-EP συντρόφου Αλφόνσο Κάνο που έπεσε στη μάχη με τον κυβερνητικό στρατό που στηρίζεται από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.
Ο σ. Αλφόνσο Κάνο παίρνει τιμητική θέση ανάμεσα στους χιλιάδες αντάρτες, συνδικαλιστές, πολιτικούς ηγέτες, εργάτες, αγρότες και νεολαίους που έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια τη ζωή τους για μια νέα Κολομβία.

Κρέμασαν πανό στην Ακρόπολη


Περισσότερα από 60 μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού ανέβηκαν σήμερα στην Ακρόπολη και ύψωσαν πανό, το οποίο ανέφερε: «Η λιτότητα δεν είναι η λύση είναι το πρόβλημα. Αντίσταση. Resistance».

«Κλείδωσε» στην πρωθυπουργία ο Λουκάς Παπαδήμος


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, καθώς ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.15 μια σύντομη συνεδρίαση, η οποία είχε ξεκινήσει με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω των διαβουλεύσεων. Επισήμως, πέραν των παραιτήσεων που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς, υπήρξε ενημέρωση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις εξελίξεις στο Eurogroup.





Δηλώσεις μετά το πέρας του υπουργικού δεν υπήρξαν, ενώ νωρίτερα επιβεβαιώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση ή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος είναι πλέον όλο και πιο κοντά στην πρωθυπουργία.

Πέντε υπογραφές θα φέρει η επιστολή-υποταγής προς τις Βρυξέλλες


Υπογραφές από πέντε πλευρές θέτει ως προϋπόθεση το Eurogroup προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Σύμφωνα με όσα είπε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, την επιστολή θα πρέπει να υπογράψουν: ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς, ο νέος πρωθυπουργός, ο νέος υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος.
Στην επιστολή θα δεσμεύονται ότι θα υλοποιήσουν τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν έχει τεθεί κανένα άλλο προαπαιτούμενο ή η λήψη άλλων μέτρων για την έκτη δόση.


Πηγή: www.enet.gr

Προστασία του φυσικού πλούτου μόνο στα χαρτιά


Χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, μέσα και σταθερή χρηματοδότηση παραμένουν οι 28 φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών οι οποίοι ιδρύθηκαν και λειτουργούν πάνω από δέκα χρόνια υπό την απειλή επιστροφής κοινοτικών κονδυλίων ή καταδίκη από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα μόνον τρεις περιοχές είναι χαρακτηρισμένες με Προεδρικά Διατάγματα, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ούτε η ακριβής οριοθέτηση των περιοχών ευθύνης των φορέων, ενώ μόνον μια περιοχή διαθέτει το βασικό εργαλείο προστασίας, διαχειριστικό σχέδιο.
Ελλείψει προσωπικού και σταθερής χρηματοδότησης, παρά μόνον από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα Περιβάλλοντος και τα ΠΕΠ, φαντάζει πολυτέλεια η υποχρέωση για συστηματική επιστημονική παρακολούθηση ειδών και τύπων οικοτόπων, όπως και ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων.

«Πρόβα» για πιο επιθετική σύμπραξη.Από τον Ριζοσπάστη 8/11/2011.



Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αποτελεί ποιοτικό βήμα στον τρόπο με τον οποίο η αστική τάξη και τα κόμματά της επιτίθενται ενιαία στους εργαζόμενους και το λαό. Μετά από δεκαετίες μονοκομματικών κυβερνήσεων και δικομματικής εναλλαγής, μέσα από την οποία το αστικό πολιτικό σύστημα εξασφάλιζε τη σταθερότητά του, η συγκυβέρνηση των δύο βασικών πολιτικών εκφραστών της αστικής τάξης στόχο έχει να ισχυροποιήσει το μαύρο μέτωπο ενάντια στο λαό, για να σωθεί η πλουτοκρατία. Δε χωράει αμφιβολία ότι η κολεγιά των δύο, με τη στήριξη των άλλων προθύμων, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΣΥ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγων, αποτελεί πρόβα για παγίωση και γενίκευση των συνεργασιών στο μέλλον, με στόχο το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που θα γίνεται ολοένα και πιο αντιδραστική.

Το 4ο πολιτικό βαρόμετρο του Red Star.Νοέμβριος 2011. Εκτίμηση εκλογικής επιρροής όλων των κομμάτων.Μειώνεται η αποχή, πέφτει και άλλο ο δικομματισμός.Σε υψηλά ποσοστά Κ.Κ.Ε και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.



Το τέταρτο εκλογικό βαρόμετρο μου, το δημοσιεύω σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία που τα 2 μεγάλα αστικά κόμματα συνεργάζονται και φτιάχνουν μια μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας.Από αριστερά τους η Δημοκρατική Αριστερά που παρουσιάζει άνοδο σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ και από τα δεξιά τους ο ΛΑ.Ο.Σ που πέφτει, δίνουν χέρι βοηθείας με τον έναν ή άλλο τρόπο.
Οι παρακάτω εκτιμήσεις μου για την εκλογική δύναμη των κομμάτων είναι προσωπικές ,υποκειμενικές και γίνονται για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για την υπάρχον πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα.

Μέσος όρος των 6 δημοσκοπήσεων που δημοσιεύθηκαν το Νοέμβριο και η σύγκριση με 2 μήνες πριν.Δημοσκοπική έκρηξη της Δημοκρατικής Αριστεράς στο 6%.Γράφει ο Red Star.




Οι 4 τελευταίες Πανελλαδικές έρευνες που έχουν δημοσιοποιηθεί το Νοέμβριο είναι της, Marc ,Pulse ,ALCO και Kapa Research . Οι εταιρείες πλέον δίνουν πλέον μαζί με την πρόθεση ψήφου και το αποτέλεσμα της έγκυρης ψήφου των αποφασισμένων (χωρίς λευκά-άκυρα-αποχή και αναποφάσιστους).Στην παρένθεση η σύγκριση με τα γκάλοπ του Σεπτεμβρίου, βλέπουμε δηλαδή τις ανακατατάξεις των τελευταίων 2 μηνών.Μέσα σε 2 μήνες ο δικομματισμός και κυρίως το ΠΑ.ΣΟ.Κ χάνει άλλες 7,4 μονάδες και από το άθροισμα του 58,1 % πέφτει στο  50,7 %.
Από την πτώση αυτή μεγαλύτερα κέρδη έχει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη που εμφανίζει δημοσκοπική άνοδο +2,8% διπλασιάζοντας το ποσοστό της σε 2 μήνες.(Περισσότερες στοιχεία και εκτιμήσεις στο τέταρτο βαρόμετρο που θα δημοσιεύσω σύντομα)

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            30,6 %  (-0,9)                                              
 ΠΑ.ΣΟ.Κ                         20,1 %  (-6,5 )                                             
Κ.Κ.Ε                              11,8 %   (+0,7)  

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΜΟΝΟΙΑ 6.00μ.μ. 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011- ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΩΡΑ 5.30μ.μ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Αθήνα 7.11.2011



ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΜΟΝΟΙΑ 6.00μ.μ. 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΩΡΑ 5.30μ.μ.

ΚΑΝΙΓΓΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
  1. ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ 10. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
  2. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 11. ΔΗΜ. & ΙΔ. ΥΓΕΙΑΣ
  3. ΞΥΛΟΥ 12. ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ
  4. ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ 13. ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
  5. ΕΜΠΟΡΙΟΥ 14. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
  6. ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 15. Μ.Μ.Ε.
  7. ΛΟΓΙΣΤΩΝ 16. ΠΑΣΕΒΕ