Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ! ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

 
Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα
  • Σημαντικός σταθμός στην πορεία της λαϊκής πάλης και εφαλτήριο για νέους ακόμη πιο μαζικούς δυναμικούς ταξικούς αγώνες αποτελεί το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΚΚΕ. Για να αποκρούσουμε τα βάρβαρα μέτρα, που με τη συναίνεση ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Για να μην περάσουν η τρομοκρατία εναντίον του λαού, τα ψέματα κατά των αγώνων, οι συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ.
  • Να εμπνεύσουμε και να δώσουμε νέα πνοή στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να αναδείξουμε τη μόνη λύση που έχει ο λαός, για να γλιτώσει από τα δεινά που φέρνει ο καπιταλισμός, οι κρίσεις και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων, το δρόμο ανάπτυξης που ικανοποιεί τις ανάγκες του, το δρόμο της λαϊκής εξουσίας, που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια.                              
Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σχεδόν βέβαιη και νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από Moody's

Πολύ κοντά σε εκ νέου υποβάθμιση της Ελλάδας βρίσκεται η Moody’s, που δήλωσε σήμερα ότι η πιθανότητα νέας υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας μας ξεπερνά το 80%, την ώρα που η κυβέρνηση αγωνίζεται να περάσει τα μέτρα που θα μειώσουν το έλλειμμα.

“Μια υποβάθμιση πολλών βαθμίδων είναι πιθανή,’’ ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση η Moody's.

ΙΣΠΑΝΙΑ-«Αντιδράσεις» στα αντιλαϊκά μέτρα-Αναδεικνύεται η κατάντια του συμβιβασμένου συνδικαλισμού και η έλλειψη ισχυρού ταξικού πόλου στο εργατικό κίνημα

Στον απόηχο των νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που, ανάμεσα στα άλλα, προβλέπουν μείωση κατά 5% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων το 2010 και «πάγωμά» τους το 2011, 13.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα, κατάργηση σειράς επιδομάτων και περικοπές των δαπανών για τις περιφερειακές κυβερνήσεις, που ανακοίνωσε ο «σοσιαλιστής» Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο χτες έγινε συνάντηση με τους επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Τα ισπανικά συνδικάτα Εργατικές Επιτροπές «CCOO» (ιδρύθηκαν από το ΚΚ Ισπανίας) και Γενική Ενωση Εργατών «UGT» (πρόσκειται στο Σοσιαλιστικό Κόμμα), έχουν πρωτοστατήσει για ολόκληρες δεκαετίες στη λογική της ταξικής συνεργασίας, στους «κοινωνικούς διαλόγους» και χτες ανακοίνωσαν πως προς το παρόν δε βλέπουν το ενδεχόμενο διενέργειας γενικής απεργίας.

Πράσινες μπίζνες στα σχολεία

Οσοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις αμέτρητες περιπτώσεις σχολείων που έχουν μετατρέψει διάφορους χώρους σε αίθουσες διδασκαλίας, που στερούνται βασικών εγκαταστάσεων, που κάνουν μάθημα στα υπόγεια, με τις προκάτ αίθουσες στις αυλές και τα μισθωμένα κτίρια, θα ήλπιζαν σε ανθρώπινες συνθήκες μάθησης στο άκουσμα προγράμματος για «ένταξη σχολικών μονάδων σε προγράμματα βελτίωσης κτιριακής υποδομής».

Αδιόριστοι καθηγητές κατέλαβαν το Δημαρχείο Σταυρούπολης

Από τις 9 το πρωί, ωρομίσθιοι αδιόριστοι καθηγητές κάνουν δίωρη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Σταυρούπολης, στην Δυτική Θεσσαλονίκη.
Οι εκπαιδευτικοί έκλεισαν την είσοδο του δημαρχείου και λόγω της κινητοποίησης δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες του Δήμου Σταυρούπολης.
Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Τσίπρας: "Ο λαός μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι"

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι ο λαός με τις κινητοποιήσεις του μπορεί να «γυρίσει το παιχνίδι», απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

«Αν ο κόσμος ξεσηκωθεί, θα φοβηθούν και θα μας υπολογίσουν κι όσοι ποντάρουν στην ηττοπάθεια των εργαζομένων θα διαψευστούν», είπε και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 20ης Μαΐου και στους κοινωνικούς αγώνες.
Καταλόγισε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. για τις σπατάλες και τη διαφθορά στο δημόσιο και υπογράμμισε: «Ποιανού πολιτικό παιδί είναι η σπατάλη, η διαφθορά και η ανικανότητα του δημοσίου; Ποιος εισέπραττε τόσα χρόνια τα πολιτικά οφέλη από αυτή την απαξίωση; Ποιος ευνοήθηκε από τις χαριστικές φοροαπαλλαγές, από τις μίζες, από τις υπερτιμολογήσεις των δημοσίων έργων;».

Ή εμείς ή αυτοί!-Ανακοίνωση του "Ξ"

Εκατομμύρια εργαζόμενοι βλέπουν να συνθλίβεται το βιοτικό τους επίπεδο μέσα από τα απανωτά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση μαζί με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Το βιοτικό επίπεδο μειώνεται για το μέσο εργαζόμενο κατά 20 30 % και από αυτή τη λυσσαλέα επίθεση δεν εξαιρούνται ούτε οι συντάξεις των 500 ευρώ ούτε ο βασικός μισθός των «700 ευρώ» που μειώνεται σε 560 ευρώ!

Ποια ευθύνη έχουν οι εργαζόμενοι για την κρίση; Καμία! Γιατί καλούνται αυτοί να πληρώσουν για την κρίση; Για να μην πληρώσει το κεφάλαιο, αυτοί δηλαδή που προκαλέσανε την κρίση!

Η ελληνική κρίση δεν είναι η αιτία για την κρίση του ευρώ! Η ελληνική κρίση είναι σύμπτωμα της διεθνούς κρίσης η οποία ξεκίνησε με την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ, επεκτάθηκε στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ, απ' εκεί μεταφέρθηκε στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, και τώρα χτυπά ολόκληρα κράτη. Η Ελλάδα χτυπήθηκε πρώτη απλά και μόνο γιατί είναι ο αδύνατος, ή ένας από τους πιο αδύνατους κρίκους της ΕΕ. Αυτό που απειλείται, στη συνέχεια, είναι η ίδια η ΕΕ και το ευρώ!  

Mεταφέρθηκε ο νους ενός άνδρα στο σώμα γυναίκας...

Photograph: Guardian

Ερευνητές στην Ισπανία, με την χρήση της εικονικής πραγματικότητας, κατάφεραν για πρώτη φορά να κάνουν άνδρες να αισθανθούν ότι βρίσκονταν μέσα σε γυναικεία σώματα. Οι άνδρες, που συμμετείχαν στο πείραμα, δήλωσαν ότι ένιωσαν τον εαυτό τους να κατέχει το σώμα μιας γυναίκας.
Το πείραμα, που μπορεί να ρίξει φως στο πώς οι άνθρωποι διακρίνουν τους εαυτούς τους από τους άλλους, έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, υπό τον Μελ Σλέιτερ, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS One, σύμφωνα με τον «Γκάρντιαν».

Οι ερευνητές κατασκεύασαν ένα «κράνος» εικονικής πραγματικότητας που επέτρεπε στους άνδρες εθελοντές να βλέπουν και να ακούνε τον κόσμο γύρω τους σαν να ήσαν γυναίκες. Όταν κοιτούσαν χαμηλά το «γυναικείο» σώμα τους, μπορούσαν να δουν τα φορέματα που (νόμιζαν ότι) φορούσαν.
Το αίσθημα «ανταλλαγής» ταυτότητας ήταν τόσο πειστικό που ξεπερνούσε την σωματική ταύτιση, καθώς ο εαυτός των ανδρών άρχισε να αντιδρά αντανακλαστικά στα γεγονότα του εικονικού κόσμου σαν ήταν γυναίκα.