Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Στάσεις εργασίας των εργαζομένων την Τετάρτη.


Τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης αποφασίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Μέχρι στιγμής αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία έχουν πάρει οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Στις "7 ερωτήσεις" η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Σοφία Σακοράφα απαντά στα ερωτήματα των μπλόγκερ μας.

Στις "7 ερωτήσεις" η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Σοφία Σακοράφα απαντά στα ερωτήματα των μπλόγκερ του K.K.4ever.



Με μια συνέντευξη που μας έδωσε αποκλειστικά και θα δημοσιεύσουμε σύντομα, η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Σοφία Σακοράφα απαντά σε ερωτήσεις μας για την συνεργασία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ με άλλες δυνάμεις της αριστεράς, την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Η.Π.Α. ,την απεργία στις 20 Φλεβάρη καθώς και για άλλα θέματα όπως το ΠΑ.ΣΟ.Κ ,το  μεταναστευτικό και το Παλαιστινιακό.


Σχόλιο του K.K.E για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Ολάντ στην Αθήνα.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Ολάντ στην Αθήνα



Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από την επίσκεψη του Ολάντ και των Γάλλων επιχειρηματιών, καθώς είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των οξυμμένων ανταγωνισμών και αντιθέσεων μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων και τμημάτων του κεφαλαίου για το μοίρασμα της αγοράς σε τομείς, όπως η ενέργεια, οι υδάτινοι πόροι, τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Σχόλιο του K.K.E. για τη συνέντευξη του Α. Σαμαρά 17/2/2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Α. Σαμαρά 17/2/2013



Η «δέσμευση» των αστικών κομμάτων είναι συνώνυμη με την εξαπάτηση σε ό,τι αφορά στο λαό. Εκβιασμοί και απειλές είναι η απάντηση του πρωθυπουργού στη λαϊκή οικογένεια που τη βυθίζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση για να ανακάμψει η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι δημοσιογράφοι του BBC ξεκίνησαν 24ωρη απεργία σήμερα Δευτέρα διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις που σχεδιάζει το δίκτυο


Οι δημοσιογράφοι του BBC ξεκίνησαν 24ωρη απεργία σήμερα Δευτέρα διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις που σχεδιάζει το δίκτυο, μια κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει διακοπές στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου.


Οι απεργοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων (NUJ) μετά τηναποτυχία των διαπραγματεύσεων για την επαναφορά θέσεων εργασίας. «Τα μέλη της δράσης NUJ υπερασπίζονται την απασχόληση και την ποιότητα της δημοσιογραφίας», σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της δημοσιογραφικής ένωσης Μάικλ Στάνιστριτ.

Εκλογές στην Κύπρο - 45,6 % ο Αναστασιάδης - 26,9 % ο Μαλάς

Ο υποψήφιος του κεντροδεξιού ΔΗΣΥ (υποστηρίζεται επίσης από το κόμμα του Τάσσου Παπαδόπουλου ΔΗΚΟ) Νίκος Αναστασιάδης είναι ο νικητής των εκλογών στην Κύπρο (με 45,6%) και θα αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή, με τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ Στ.Μαλά (με 26,9%).


Το πιθανότερο είναι ότι ο Αναστασιάδης θα επικρατήσει άνετα τελικά  και η προσπάθεια των δύο μονομάχων θα γίνει για την προσέλκυση των ψηφοφόρων του πρώην ΥΠΕΞ Γ.Λιλλήκα, αλλά και για την προσέλκυση όσων σήμερα δεν προσήλθαν στις κάλπες.
Παγκύπρια – Τελικά 
Εγγεγραμμένοι: 545.491 Ψήφισαν: 453.498 (83,14%) Αποχή: 91.993 (16,86%)