Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Συλλαλητήριο κατά του κλεισίματος του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ
(βίντεο και φωτογραφίες)
Από τύχη δεν πέθαναν άνθρωποι σήμερα στο 7ο!

Έχουμε γράψει και εμείς αλλά και όλοι όσοι αγωνίζονται κατά της κατάργησης των νοσοκομείων ότι αυτές οι πολιτικές σκοτώνουν. Σήμερα στο 7ο νοσοκομείο αυτό παρά λίγο να γινόταν πραγματικότητα και μόνο από τύχη δεν πέθαναν δύο ασθενείς της νεφρολογικής κλινικής που έπαθαν έμφραγμα. Το πρόβλημα είναι ότι από χθες η καρδιολογική κλινική, απολύτως απαραίτητη όταν σε ένα νοσοκομείο λειτουργεί μονάδα αιμοκάθαρσης, δεν υπάρχει πια αφού από χθες μεταφέρθηκε στο ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων στη Κηφισιά. Όταν οι νεφροπαθείς έπαθαν το έμφραγμα υπήρχε στο νοσοκομείο μόνο μια ειδικευόμενη γιατρός. Έγινε έκτακτα κλήση σε ένα ειδικευμένο καρδιολόγο όχι για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά, μιας και αντικειμενικά δεν μπορούσε πια να γίνει κάτι τέτοιο στο 7ο, αλλά για να κάνει τη μεταφορά των ασθενών σε άλλο νοσοκομείο! Στις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων και του σωματείου η διοίκηση του Αγία Όλγα παρίστανε τον Πόντιο Πιλάτο ρίχνοντας την ευθύνη στους υπεύθυνους τομεάρχες των κλινικών του Αγία Όλγα οι οποίοι, κατά τη διοίκηση πάντα, διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ. Ενιαία πάλη για λιμάνια στην υπηρεσία του λαού.

Παρουσιάστηκαν στο Βόλο οι θέσεις του ΚΚΕ, με αφορμή την ένταξη του λιμανιού της πόλης στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση
Τις θέσεις του Κόμματος για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και την πρότασή του για την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων του λιμανιού παρουσίασε, χτες, στο Βόλο, η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε με αφορμή την ένταξη του λιμανιού της πόλης στη λίστα των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων.

Καταγγελία πολιτών: Ο Δήμος Ρεθύμνου έστειλε τα στοιχεία που ζητά ο Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής.


Η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου καταγγέλλει ότι ο Δήμος Ρεθύμνου ανταποκρίθηκε στο αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής που ζητά στοιχεία για τον αριθμό αλλοδαπών παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς



Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος με ερώτησή του (4/10/2012) ζήτησε να πληροφορηθεί για τον αριθμό των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται από τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με τη διαδικασία της κλήρωσης.

Σαν σε «σκυλιά»! Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Σαν σε «σκυλιά»! 


Μέχρι τώρα ξέραμε για μια Ελλάδα που την κατάντησαν στο σημείο ο λαός της να βιώνει τη ζωή με... ενέχυρο.
Στο πλαίσιο αυτό, μπροστά στο κύμα εκποίησης των τιμαλφών των λαϊκών νοικοκυριών, στον τυφώνα της ίδρυσης ενεχυροδανειστηρίων που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια
- ξεφυτρώνουν εκεί ακριβώς που τα μικρομάγαζα βάζουν «λουκέτα» -

Απολύσεις στο δημόσιο και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65 από τα 63 απαιτεί η Τρόικα στην Πορτογαλία.



Απόλυση 50.000 συμβασιούχων στην Πορτογαλία




Στην απόλυση 50.000 συμβασιούχων από το πορτογαλικό δημόσιο σχεδιάζει η Λισαβόνα. Η σχετική απαίτηση έχει γίνει από την τρόικα της Πορτογαλίας, προκειμένου να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Publico η σχετική απόφαση αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο 2013.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Ο λαός μίλησε : Έξω Μέρκελ - Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας που έστειλαν ανυπόταχτο μήνυμα στην καγκελάριο Μέρκελ και στους κολαούζους της στην ελληνική κυβέρνηση.

Παρά την τρομοκρατία της κυβέρνησης, την χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των διαδηλώσεων σε μεγάλο μέρος της Αθήνας, τις εκατοντάδες προσαγωγές από τις διμοιρίες των πραιτωριανών και τον αποκλεισμό του κέντρου δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, σε μια μεγάλη, μαχητική και ενωτική διαδήλωση.