Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - Στηρίζουμε το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ελεύθερη πατρίδα

Μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό


 Με αφορμή τη χτεσινή μέρα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης σημειώνει για τον αγώνα αυτού του βασανισμένου λαού:
Οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν τον αγώνα, παρά τα τεράστια εμπόδια που θέτουν οι ιμπεριαλιστές

«Η φετινή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης τιμάται από τους προοδευτικούς ανθρώπους σε ολόκληρη τη γη εν μέσω εντονότερης καταπίεσης και παραβίασης όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του. Καταπίεση που εκπορεύεται πλέον ανοιχτά και χωρίς προσχήματα από όλες τις πλευρές: Ισραήλ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ενωση.
Το Ισραήλ συνεχίζει να επεκτείνει τους εποικισμούς και το τείχος και να κρατά αποκλεισμένη τη Λωρίδα της Γάζας, παράλληλα υποδαυλίζοντας το μίσος των εποίκων έναντι των Παλαιστινίων και χρησιμοποιώντας το για τις ανάγκες επιβολής του.

Επανακατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης του Θ.Δρίτσα αναφορικά με την ευθύνη της Κυβέρνησης στη μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την ακραία, αυταρχική και αντεργατική πολιτική επιστράτευση των ναυτικών

Προς τoν Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας

Θέμα: Επανακατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης - μετά την ακύρωση συζήτησης της πρώτης λόγω άρνησης του κ. Υπουργού να προσέλθει στη Βουλή – αναφορικά με την ευθύνη της Κυβέρνησης στη μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την ακραία, αυταρχική και αντεργατική πολιτική επιστράτευση των ναυτικών

Επανακατατίθεται η Επίκαιρη Ερώτηση ως είχε
«Η κωλυσιεργία και η άρνηση που επιδεικνύουν οι εφοπλιστές στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για συγκεκριμένες κατηγορίες πλοίων, είχε ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σήμερα Τρίτη 23 Νοεμβρίου με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Ετοιμάζουν νέα 48ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των δημοσιογράφων προς το κτίριο της ΕΣΗΕΑ, οι οποίοι απεργούν σήμερα, διεκδικώντας εργασιακή ασφάλεια και καλύτερες συνθήκες στα ΜΜΕ.

Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η συνέλευση της Ένωσης Συντακτών στον 1ο όροφο του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ, κατά την οποία αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί μία συντονιστική επιτροπή δημοσιογράφων- όχι απαραίτητα εκλεγμένων εκπροσώπων σωματείων- η οποία θα προχωρήσει μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας στη δημιουργία αιτήματος για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου και Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Δήλωση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρη Χατζησωκράτη για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εδώ και δύο μήνες προτείνει σταθερά  τη διεκδίκηση  της  επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου για επιπλέον  5 έτη. Τώρα απαιτείται εγρήγορση και αποφασιστικότητα ώστε να διασφαλιστεί χαμηλό επιτόκιο, και προπάντων να αποτραπεί η υπογραφή ενός νέου Μνημονίου με ημερομηνία έναρξης τον Μάιο του 2013 μετά τη λήξη του υπάρχοντος. Τώρα είναι αναγκαία και η διαμόρφωση συμμαχιών στον ευρωπαϊκό χώρο, όχι μόνο από τις χώρες του Νότου, ώστε με νέους όρους, να προωθηθεί η  πρόταση της ευρωπαϊκής αριστεράς για την έκδοση του ευρωομολόγου, που φαίνεται πλέον ότι κερδίζει έδαφος, μετά τις ακραίες φωνές για απόρριψή του.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στην επιστράτευση των ναυτεργατών! Κάτω η αντεργατική πολιτική.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την προκλητική αντιδημοκρατική και αντεργατική απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να προβεί σε πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, η κυβέρνηση του Μνημονίου, που έχει υπογράψει την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, που έχει απαγορεύσει τις αυξήσεις των μισθών, που θεωρεί εχθρική κάθε εργατική κινητοποίηση και «νόμο» τα αιτήματα των εργοδοτών, να προχωρά στη «νέα εποχή» με το σκουριασμένο οπλοστάσιο των πλέον αντιδραστικών πλευρών του ελληνικού κράτους.

 Το μαχόμενο εργατικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι και οι νέοι πρέπει να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό των ναυτεργατών:

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ! 
-------------------------------------------------------------------------
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΡΙΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΤΙΣ 5:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ταξική Πορεία

Λαϊκός Δρόμος : Πολεμικές προκλήσεις κατά της Λ.Δ. Κορέας- ΣΧΕΔΙΑ ΑΠOΣΤΑΘΕΡOΠOIHΣΗΣ ΑΠO TON ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜO ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΡΙOΝΕΤΕΣ ΤOY

Aν και τα γεγονότα προβάλλουν στο βασικό τους περίγραμμα αρκετά καθαρά, σίγουρο είναι πως επιχειρεί να τα συσκοτίσει και να τα σκεπάσει η ψευδολογία, μονομέρεια και διαστρέβλωση που κατά κανόνα χαρακτηρίζει τα όσα προβάλλονται τώρα στα δυτικά MME και τον Tύπο, όταν αναφέρονται στη Λαοκρατική Δημοκρατία Kορέας (Λ.Δ. Kορέας), μια χώρα που αρνείται την παράδοσή της και την αυτο-υποδούλωσή της στον ιμπεριαλισμό και γι' αυτό βρίσκεται αδιάλειπτα επί δεκαετίες στο στόχαστρο των HΠA και των νοτιοκορεατικών αντρεικέλων τους.
H απειλή ενός νέου πολέμου στην Kορέα, εναντίον δηλαδή της Λ.Δ. Kορέας (Bόρειας Kορέας), είναι στην περιοχή αυτή διαχρονικό περιεχόμενο της πολιτικής του ιμπεριαλισμού, που αποδεικνύεται πάντα έτοιμος και πρόθυμος να παραστήσει, με τα «μέσα» που τον υπηρετούν, το μαύρο άσπρο, για να προωθήσει τους εγκληματικούς σκοπούς του.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου της Τρόικας

Η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου της τρόικας σημαίνει επιμήκυνση του βασανισμού του λαού στο κρεβάτι του Προκρούστη, που τον  έχουν αλυσοδέσει  κυβέρνηση - τοκογλύφοι - πλουτοκρατία, τουλάχιστον έως το 2021. Φέρνει μνημόνιο διαρκείας και νέα πιο άγρια μέτρα. Αποκαλύπτεται ψεύτικος και ο ισχυρισμός της κυβέρνησης και των συμμάχων της ότι το μνημόνιο είναι προσωρινό και έκτακτης ανάγκης. Κανένας φόβος, καμιά ανοχή στους εκβιασμούς της κυβέρνησης. Το μνημόνιο διαρκείας και η ΕΕ είναι μονόδρομος για την πλουτοκρατία και τα κόμματά της, όχι για το λαό. Λαϊκή συσπείρωση και αντεπίθεση για να εμποδίσουμε τα χειρότερα που φέρνουν. Ριζική ανατροπή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ της λαϊκής συμμαχίας, της αποδέσμευσης της ΕΕ, της λαϊκής προοπτικής.