Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Νταβούτογλου στην Αθήνα και τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 


Η φράση του Τούρκου υπουργού εξωτερικών, «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον ίδιο θετικό τρόπο», είναι πέρα για πέρα αποκαλυπτική για την κατάσταση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων. Δηλαδή:

Θα συνεχιστούν από τη μια οι εκατέρωθεν διακηρύξεις περί «υψηλού επιπέδου» διμερών σχέσεων κι από την άλλη η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας από την Τουρκία, οι «γκρίζες ζώνες», η παραβίαση του εναέριου και θαλάσσιου χώρου, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος εξαιτίας της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, καθώς και η αξιοποίηση κατά το δοκούν των μειονοτικών ζητημάτων.

ΠΑΜΕ : Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια αρπαχτικού ή τραπεζίτη !

Kανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια αρπαχτικού ή τραπεζίτη!

 

Ξεκινούν φάμπρικα με πλειστηριασμούς κατοικιών για χρέη λαϊκών νοικοκυριών στις τράπεζες. Ετοιμάζουν άγριο πλιάτσικο με στόχο να τα πάρουν όλα.


ΩΣ ΕΔΩ! Να τους σταματήσουμε! 

Η λαϊκή στέγη δεν είναι κι ούτε μπορεί να θεωρείται πολυτέλεια.

Είναι δικαίωμα!

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για τον ενιαίο φόρο ακινήτων."Ο νέος φόρος ακινήτων αποκαλύπτει ότι οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος περί μη επιβολής νέων μέτρων ήταν «πολιτική απάτη»."

Ο νέος φόρος ακινήτων αποκαλύπτει ότι οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος περί μη επιβολής νέων μέτρων ήταν «πολιτική απάτη». 


Αναδεικνύει πως οι σημερινές διαβεβαιώσεις για «τελευταίο πικρό ποτήρι» είναι επίσης ψευδεπίγραφες.

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων οδηγεί σε δραστική αύξηση της φορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων. Μονιμοποιεί ένα δήθεν έκτακτο χαράτσι στη λαϊκή κατοικία,  αυξάνει τη  φορολόγηση κάθε μικροϊδιοκτησίας ανεξάρτητα από τη χρήση της.

Αλλαγή στο πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

 Σε τρεις διαφορετικές μέρες θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις του 4ου Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, μετά από μια αλλαγή που επήλθε στο πρόγραμμα. 


Eτσι, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν το απόγευμα της Παρασκευής 20 Δεκέμβρη, το πρωί του Σαββάτου 21 Δεκέμβρη και το απόγευμα του Σαββάτου 28 Δεκέμβρη.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό (Λεωφόρος Ηρακλείου 145) με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά και τους γονείς τους. Ο χώρος θα είναι διαμορφωμένος σαν ένα πολύχρωμο «καλικαντζαροχωριό» και τόσο οι παραστάσεις όσο και τα εργαστήρια είναι διαλεγμένα έτσι ώστε να απευθύνονται σε κάθε παιδική ηλικία από 1 έως και 12 χρονών.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τις αλλαγές στην Υγεία.

 Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τις αλλαγές στην Υγεία το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:


«Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις στην υγεία, ως προϋπόθεση ανάπτυξης και με στόχο την παροχή βασικών υπηρεσιών, επιβεβαιώνουν ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί υπηρετούν την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου,

Η “ελευθερία” του καπιταλισμού.

Αναδημοσίευση από το μπλογκ  "Υπερβολές"


Όταν οι υπερασπιστές του καπιταλισμού μιλάνε για ελευθερία, αναφέρονται στην ελευθερία της αγοράς, στην ελευθερία που έχουν οι καπιταλιστές στο να κατέχουν τα μέσα παραγωγής, στο ότι είναι ελεύθεροι να αρπάζουν τον πλούτο που παράγεται από τους ανθρώπους. Στον καπιταλισμό υπάρχει ελευθερία στο να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Νέλσον Μαντέλα
Είναι αναγκαίο το ένα να διαχωρίζεται στα δυο

του Mike Ely*

(προδημοσίευση από την Προλεταριακή Σημαία)
Δεν θα προσπαθήσω να συνοψίσω την ιστορία του αγώνα της Νότιας Αφρικής (Αζανίας) για την απελευθέρωση, ή να μπω σε λεπτομέρειες για το ρόλο του Νέλσον Μαντέλα. Αυτά θα γίνουν όταν χρειαστεί.
Όμως στο μέσο των μονόπλευρων τοποθετήσεων για τον Μαντέλα (συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, και αυτών των καταπιεστών και των Μέσων τους) χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε κάτι: ο Μαντέλα είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και όσοι από μας μισούμε και αντιτασσόμαστε στην καταπίεση δεν μπορούμε απλά να τον εκθειάσουμε μονόπλευρα.

Νηστικοί μαθητές στην Ελλάδα του 2013

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με το πρόγραμμα «Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την υλοποίησή του έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis. Πρόκειται για το πρόγραμμα παροχής πρωινού γεύματος σε μαθητές δημόσιων σχολείων από οικονομικά ασθενέστερες περιοχές τις χώρας που λειτούργησε πέρσι για πρώτη φορά. Αρχικά, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 32.358 μαθητές από 206 σχολεία, ενώ οι φορείς χρηματοδότησης και υλοποίησης ανακοίνωσαν επέκταση του προγράμματος σε 50.000 μαθητές 300 σχολείων. Οι αιτήσεις που δέχτηκαν ήταν από 774 σχολεία και ο αριθμός αυτός βαίνει αυξανόμενος...
Από την ανάλυση ερωτηματολογίων που οι χορηγοί διένειμαν στις περίπου 16.000 οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προκύπτει ότι από αυτές το 60% αντιμετώπισε επισιτιστική ανασφάλεια και το 23% επισιτιστική ανασφάλεια και πείνα το έτος 2012.

Οι φοιτητές στο πλευρό των απεργών της COCA-COLA 3E

Δυο μήνες τώρα, οι εργαζόμενοι στην COCA-COLA 3E βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις 33 συναδέλφων τους και στο κλείσιμο του εργοστασίου στην Ελλάδα, και τη μεταφορά αυτού στη γειτονική Βουλγαρία. Διεξάγουν έναν αγώνα που δεν είναι απλά δικός τους, είναι ολόκληρου του λαού μιας και έρχεται σε ρήξη με τις επιλογές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για να κάνουν κρανίου τόπο την χώρα, να χτυπήσουν το δικαίωμα στη δουλειά, να φτωχοποιήσουν εκτεταμένα κομμάτια του λαού για να μπορούν ευκολότερα να τα ξεζουμίζουν, να επιβάλλουν, τελικά, την ανεργία, την περιπλάνηση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.