Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», 30 Νοέμβρη 2014.( Όλοι να τον αγοράσουμε και να ενισχύσουμε το Κόμμα μας !)

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», 30 Νοέμβρη 2014

  • Στη «βαρυχειμωνιά» που συνεχίζεται μόνη ελπίδα οργανωμένος λαός και ισχυρό ΚΚΕ
  • 70 χρόνια από το Δεκέμβρη του 1944 – Σύγχρονα διδάγματα από τη μάχη της Αθήνας
  • Επαναληπτικές εκλογές στην Καισαριανή: Ψηφίζουμε σήμερα «Λαϊκή Συσπείρωση» για δημοτική αρχή – στήριγμα στη λαϊκή πάλη.

Νέα Σελίδα στο K.K.4ever με γκάλοπ.Του Red Star.

Red Star



Φίλοι και φίλες του k.k.4ever , κατά καιρούς έχουμε χρησιμοποιήσει το εργαλείο του blogger για τις δημοσκοπήσεις. Προχτές δοκίμασα μια άλλη δωρεάν πλατφόρμα δημοσκοπήσεων , που αποδείχτηκε δυστυχώς προβληματική και αναγκάστηκα να σταματήσω την ψηφοφορία ενώ ήδη είχαν προλάβει να πάρουν μέρος 53 άτομα. Ζητώ συγνώμη σε όσους συμμετείχαν και δεν μέτρησε η γνώμη τους.Αποφάσισα λοιπόν να ψάξω περισσότερο και κατέληξα στο micropoll.com που παρέχει κάποια σχετική ασφάλεια και αποτρέπει την επαναλαμβανόμενη ψήφο από την ίδια διεύθυνση ip.

"Η πάλη κάθε λαού κρίνεται πρώτα απ' όλα στη χώρα του"...Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

[29/11/2014]



Δηλώσατε ότι το κόμμα σας θα βρεθεί στο δρόμο από την πρώτη μέρα κιόλας αν υπάρχει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δικαιούται μια νέα κυβέρνηση να έχει μια μικρή έστω περίοδο χάριτος;

«Η λογική του «καναπέ» μας είναι άγνωστη, εκτός του ότι είναι και αντιπαθής και επικίνδυνη εάν θέλετε. Μια κυβέρνηση που θα εξαγγείλει και θα πάρει φιλολαϊκά μέτρα από την πρώτη μέρα - γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται - θα θέλει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, το ΚΚΕ, να βρίσκεται στους δρόμους για να εμποδίσει όσους θα επιβουλεύονται αυτά τα φιλολαϊκά μέτρα. Μια κυβέρνηση που θα σχεδιάζει αντιλαϊκά μέτρα και θα είναι επιρρεπής σε πιέσεις για λήψη τέτοιων μέτρων θα αποζητά περίοδο χάριτος, όπερ σημαίνει «καναπές» και ανάθεση σε κάποιες ηγεσίες αντί της λαϊκής συμμετοχής. Και τότε βέβαια είναι που δέκα φορές περισσότερο χρειάζεται ο λαός και το ΚΚΕ στους δρόμους. Οι αντιδράσεις κάποιων γι' αυτό το αυτονόητο που λέει το ΚΚΕ μάλλον δείχνει ότι θα ακολουθήσουν το δεύτερο δρόμο».

Οι δύσκολες «εξισώσεις» της ουκρανικής κρίσης, του Βασίλη Σαμαρά


Μια πολύ σοβαρή κρίση
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία απασχόλησαν, απασχολούν και θα συνεχίσουν να απασχολούν όλο τον κόσμο. Καθόλου αδικαιολόγητα. Η κρίση στην Ουκρανία είναι από τις πιο σοβαρές αν όχι η σοβαρότερη διεθνής πολιτική κρίση από το 1989-1991 και οπωσδήποτε αυτή που εγκυμονεί τους μεγαλύτερους κινδύνους συνολικά για την ανθρωπότητα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοούμε ή παρακάμπτουμε την σοβαρότητα της κρίσης στη Μ. Ανατολή που παροξύνθηκε πρόσφατα με την εμφάνιση του «Ισλαμικού Κράτους» ή τους κινδύνους που συνεπάγεται και αυτή.

Ο βασιλιάς είναι τσιτσίδι…Του Νίκου Μπογιόπουλου στον eniko.


  Στο πλαίσιο αυτού του πολιτικού συστήματος, που επί της δικής του κυριαρχίας η μίζα, η αρπαχτή, η λοβιτούρα και η «λαδιά» έχουν μετατραπεί καθημερινά σχεδόν στο αλατοπίπερο του δημόσιου πολιτικού λόγου, τώρα προστίθενται και καταγγελίες για επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας…
    Κάποιοι παραφράζοντας τον Γκράμσι μιλούν για την «εποχή των τεράτων». Ο Ιταλός κομμουνιστής ηγέτης και διανοητής ήταν πολύ πιο γήινος στις διατυπώσεις του: «Η κρίση – έλεγε - συνίσταται ακριβώς στο γεγονός ότι το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο δεν μπορεί να γεννηθεί· και σε αυτό το μεσοδιάστημα συμβαίνουν τα πιο ποικίλα παθολογικά φαινόμενα...».

ΚΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Συνάντηση με εργαζόμενους στον ΟΛΘ

 Οι εξελίξεις στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, με εκπροσώπους της ΟΜΥΛΕ, της ΟΦΕ και των Σωματείων εργαζομένων του ΟΛΘ (Διοικητικών Υπαλλήλων, Χειριστών, Τεχνικών Υπαλλήλων, Λιμενεργατών, Σημειωτών, Αρχιεργατών).



Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τις εξελίξεις στην πώληση του ΟΛΘ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικα [28/11/2014].

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικα δεν αφορούν τη λήψη ή όχι νέων αντιλαϊκών μέτρων, που είναι δεδομένη, αλλά τον τρόπο και χρόνο μετάβασης στη νέα φάση επιτήρησης, κατά την οποία θα συνεχιστεί ο σφαγιασμός των λαϊκών δικαιωμάτων.