Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μ.Α.Σ: Ψήφισμα προς όλα τα Διοικητικά Συμβούλια και τις Γενικές Συνελεύσεις.



Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη και βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής της μαύρης συγκυβέρνησηςενάντια στους φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και τους αγωνιστές της ΕΕΔΥΕ έξω από το Μέγαρο Μουσικής την Πέμπτη 16/2.
Απέναντι στους φοιτητές και το λαό που διαδήλωναν την αντίθεσή τους στην ημερίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, με αφορμή τα 60 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, παρατάχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές έγινε προσπάθεια να απωθηθούν με χημικά και βία. Στόχος των δυνάμεων καταστολής ήταν να διαλύσουν τη συγκέντρωση και να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Κ.Κ.Ε. με τον πρέσβη του Ιράν.



Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους  Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και τον Η. Νασίρ, μέλος του Τμήματος των διεθνών σχέσεων της ΚΕ, επισκέφτηκε την Παρασκευή 17/2 την πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν, Μοχάμμαντ Ρέζα Ραμπίεϊ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παρουσίασε τις θέσεις και τις τελευταίες πρωτοβουλίες του Κόμματος στην Ελλάδα και στο ευρωκοινοβούλιο ενάντια στο εμπάργκο ιρανικού πετρελαίου, που προωθούν ΗΠΑ και ΕΕ.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Με αφορμή το World Shipping Congress που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 19-20 Φεβρουαρίου.


Με αφορμή το World Shipping Congress που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 19-20 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχει «καλύτερος» συμβολισμός της προκλητικής αντίθεσης. Την ώρα που ο κόσμος της εργασίας δοκιμάζεται και τα φαινόμενα παιδικού υποσιτισμού αποτελούν καθημερινότητα στα σχολεία, μακριά από όλα αυτά, στις πισίνες και τις σουίτες πολυτελούς ξενοδοχείου, μακριά από το κέντρο της Αθήνας (εκεί κυκλοφορούν και διαδηλωτές), το εφοπλιστικό κεφάλαιο συζητά τα επιχειρηματικά του σχέδια, σε ένα κλειστό διήμερο που διοργανώνει η εφημερίδα Financial Times

Εισήγηση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.


Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Τη προηγούμενη εβδομάδα γίναμε όλοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς σε έκταση και απροκάλυπτης, απροσχημάτιστης επιχείρησης τρομοκράτησης και εκβιασμού του ελληνικού λαού και της Βουλής, προκειμένου να περάσουν τα μέτρα φτωχοποίησης των εργαζόμενων και διάλυσης της κοινωνίας.
Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, με μια φωνή μας περιέγραφαν σκηνές τρόμου και μας καλούσαν να απαντήσουμε στο δίλλημα:
Νέα μέτρα, ή χρεωκοπία.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ: Νέο τσεκούρι για να σωθεί η πλουτοκρατία Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά. Δεν έχουν φρένο.



Νέο τσεκούρι για να σωθεί η πλουτοκρατία
Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά. Δεν έχουν φρένο.




Αν δεν τους σταματήσουμε, θα τα πάρουν όλα. Καμιά υποταγή στους νόμους τους. Νομοθετούν χωρίς διάλειμμα το τσάκισμα της ζωής μας. Η κυβέρνηση θα θεσπίσει νομοθετικά μείωση κατά μέσο όρο 10% στα αποκαλούμενα «ειδικά μισθολόγια» του δημοσίου τομέα, από 1η Μαρτίου, φέρνει νέες μειώσεις σε συντάξεις, περικοπές στην υπερωριακή αμοιβή για νοσοκομειακούς γιατρούς και επιπλέον περικοπές στην Υγεία και στο φάρμακο.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

Ανακοίνωση – Καταγγελία του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ σχετικά με τη σύλληψη γερμανών ακτιβιστών έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα .



Καταγγελία του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ σχετικά με τη σύλληψη γερμανών ακτιβιστών έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα .
Αποδεικνύεται πλέον ξεκάθαρα ότι η Ελληνική Αστυνομία, αντί να υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, χρησιμοποιείται από την πολιτική και φυσική της ηγεσία ως δύναμη καταστολής σε βάρος των αγώνων του ελληνικού λαού και όχι μόνο.
Είναι απαράδεκτο έλληνες αστυνομικοί μετά από νουθεσίες του γερμανού πρεσβευτή και εντολή του αρμοδίου υπουργού να συλλαμβάνουν γερμανούς πολίτες, δημοσιογράφους και ανθρώπους της τέχνης οι οποίοι διαμαρτύρονταν με απόλυτο ειρηνικό τρόπο έξω από την γερμανική πρεσβεία, κατά της πολιτικής της χώρας τους σε βάρος των ελλήνων.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το τι κρίνεται στις εκλογές.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το τι κρίνεται στις εκλογές.




Αυτό που κρίνεται στις εκλογές, όποτε γίνουν, είναι το αν ο ήδη χρεοκοπημένος λαός αξιοποιήσει την πείρα του από την καπιταλιστική κρίση και τις αιτίες της, για να καταφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στο σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ, ώστε από την επόμενη μέρα να δώσουν οι εργαζόμενοι από καλύτερες θέσεις τη μάχη ενάντια στην απόλυτη εξαθλίωση που τους φέρνουν με ή δίχως ευρώ, με αντεπίθεση για τη λαϊκή εξουσία.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ 9.84 ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Γ.Χατζημαρκάκης: Εκτός ευρώ τον Ιούλιο η Ελλάδα.

 Εκτός ευρώ τον Ιούλιο η Ελλάδα

Μία δραματική αποκάλυψη έκανε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, καθώς υποστήριξε ότι οι δανειστές μας θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη τον Ιούλιο.Μάλιστα ο ευρωβουλευτής επεσήμανε πως αφού οι δανειστές μας εξασφαλίσουν μέσω ενός νέου μηχανισμού ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τους μολύνει θα την αφήσουν στην τύχη της.


Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης 9.84, ο κ.Χατζημαρκάκης αποκάλυψε ότι το σχέδιο προβλέπει την διατήρηση της Ελλάδας μέχρι και τον Ιούλιο προκειμένου να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη , αφού τυχόν πτώχευση της Ελλάδας θα συμπαρασύρει όλες τις χώρες.

Ανακοίνωση του K.K.E. για τη λεγόμενη απογραφή των δικαιούχων προνομιακών επιδομάτων.



Η βαναυσότητα κατά των ανθρώπων που παίρνουν επιδόματα δεν αρχίζει ούτε τελειώνει στην αθλιότητα της απογραφής στις διάφορες υπηρεσίες. Η απογραφή είναι το πρόσχημα του απάνθρωπου στόχου της κυβέρνησης - τρόικας για νέα δραστική περικοπή αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων, που είναι ήδη απαράδεκτα χαμηλά και που τα παίρνει μόνο ένα μικρό μέρος όσων πραγματικά τα δικαιούνται. Την ίδια στιγμή διαλύονται οι όποιες κοινωνικές υποδομές υποστήριξης είχαν απομείνει.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ: Η κυβέρνηση καθυστερεί σκόπιμα τη συζήτησή τους.


Το θέμα έθεσε ξανά χτες στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Σπ. Χαλβατζής


Να έρθουν για συζήτηση στη Βουλή οι προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ από το Δεκέμβρη του 2010 για την προστασία των ανέργων και την κατάργηση των χαρατσιών, ζήτησε για μια ακόμα φορά χτες στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (όργανο που ορίζει την ημερήσια διάταξη) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος Σπ. Χαλβατζής.
Πρόκειται για τις προτάσεις νόμου για «άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών» και για την κατάργηση της λεγόμενης «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», του λεγόμενου «τέλους επιτηδεύματος» και του λεγόμενου «έκτακτου τέλους», δηλαδή τα γνωστά σε όλους χαράτσια.

Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα, Κυριακή 19 Φλεβάρη, 4μμ - Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.


Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Καλούμε σε παλλαϊκή συμμετοχή στη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα, την Κυριακή 19/02, 4μμ στο Σύνταγμα ενάντια στη νέα αποικιοκρατική σύμβαση και το δρακόντειο μνημόνιο που τη συνοδεύει, τα οποία οδηγούν το λαό σε εξαθλίωση και ταπείνωση και τη χώρα σε ολοκληρωτική καταστροφή.
 Ο λαός δεν φιμώνεται!

Απίστευτη δήλωση του Τ.Αβραντίνη στελέχους του κόμματος Δράση του Στ.Μάνου:Γιατί τι κακό μπορεί να κάνει η καθαρή ηρωίνη; Δημιουργεί δυσκοιλιότητα, στένωση της κόρης του ματιού και εξάρτηση.


Διαφήμιση της φρικαλεότητας



Το άκρον άωτον του συντηρητισμού και της ναρκω-κουλτούρας επέλεξαν να προβάλλουν οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» στο χτεσινό απεργιακό φύλλο που κυκλοφόρησαν και πήραν μια ολοσέλιδη συνέντευξη από τον Τάσο Αβραντίνη, στέλεχος του κόμματος «Δράση» του Στ. Μάνου. Ο Τ. Αβραντίνης στηρίζει την πλήρη νομιμοποίηση όλων των ειδών των ναρκωτικών και τη συνταγογράφησή τους από νοσοκομεία και γιατρούς, στη λογική ότι αυτή θα είναι μια προσοδοφόρα για το κράτος αγορά, ότι θα εξοικονομηθούν χρήματα από τις φυλακές (και προφανώς από την κατάργηση της απεξάρτησης, ακόμα κι αν δεν το λέει καθαρά), ενώ θα αυξηθούν χρήματα από τους φόρους πάνω στο νόμιμο εμπόρευμα «ναρκωτικό» και θα αναπτυχθούν τομείς της οικονομίας από την παραγωγή ναρκωτικών.

"Να τους ρίξουμε": Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές.


"Να τους ρίξουμε": Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές.




Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να τεθεί το κόμμα σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις θα τεθούν επί τάπητος σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η πολιτική συμμαχιών, η δράση του κόμματος αλλά και τα ψηφοδέλτια.


Αύριο και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ και από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα συνεδριάσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.