Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΛΙΒΕΡΙΑ: ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ


liberiaΗ σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε την Πέμπτη 31/3 ναδιαγράψει το χρέος, ύψους 10,6 εκατ. δολαρίων, της Λιβερίαςπροβαίνοντας σε μία κίνηση που εντάσσεται στα πλαίσια τηςπολυμερούς συμφωνίας μεταξύ 19 κρατών, η οποία αποφασίστηκε το Σεπτέμβριο του 2010 και φέρει το όνομαHeavily Indebted Poor Countries .
 Σκοπός του προγράμματος είναι να επιτευχθούν διατηρήσιμα επίπεδα χρέους στις πιο φτωχές και χρεωμένες χώρες παγκοσμίως.

Περίπου 11.500 τόνους ραδιενεργού νερού άρχισε να ρίχνει από χθες στη θάλασσα η εταιρία Tepco, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος στους αντιδραστήρες για νερό με ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα ραδιενέργειας.



Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία αυτή, εκπρόσωπος της Tepco με δάκρυα στα μάτια και με τρεμάμενη φωνή από τους λυγμούς ζήτησε συγγνώμη για τη ρύπανση της θάλασσας. "Έχουμε ήδη προκαλέσει πολλά δεινά στους κατοίκους της περιοχής. Δεν μπορούμε να σας πούμε πόσο λυπούμαστε γι' αυτό το νέο κακό" σημείωσε χαρακτηρίζοντας το νερό που ρίχνεται στη θάλασσα "ελαφρώς ραδιενεργό".
Την ίδια ώρα οι τεχνικοί στον πυρηνικό σταθμό συνέχιζαν τις προσπάθειές τους να κλείσουν τη ρωγμή στο κέλυφος του αντιδραστήρα 2 χρησιμοποιώντας πολυμερή χημικά, καθώς η χρήση τσιμέντου δεν απέδωσε.

K.K.E: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την περικοπή των δωρεάν συγγραμμάτων


Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων



Με πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, μειώνεται δραστικά το δικαίωμα των φοιτητών και σπουδαστών να παίρνουν δωρεάν τα απαραίτητα για τις σπουδές τους συγγράμματα. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η διανομή μόνο ενός δωρεάν βιβλίου, ενώ το επιπλέον σύγγραμμα θα πρέπει να πληρώνεται και το συμπληρωματικό καταργείται. Η εγκύκλιος μάλιστα προβλέπει και ποινικές διώξεις για τους φοιτητές επί πτυχίω, σε περίπτωση που δεν επιστρέψουν τα επιπλέον συγγράμματα.
Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής που, με άξονα τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις και με τη στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ, στοχεύει στη μετατροπή των Σχολών σε «Ανώνυμες Εταιρίες», όπου τα εκπαιδευτικά προϊόντα θα ακριβοπληρώ-νονται.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - Κ.Ο.Πάτρας-(6/4) Πάτρα-Μέγαρο Λόγου και Τέχνης - Κρίση στην ΕΕ και Αραβική Επανάσταση


Κρίση στην ΕΕ και Αραβική Επανάσταση
Ένας χρόνος “Ευρω-Μνημονίου”
ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ




Σε λίγες μέρες κλείνει ένας χρόνος από την υπογραφή του “Μνημονίου”, της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης Παπανδρέου, της ΕΕ και του ΔΝΤ για να “σωθεί” η Ελλάδα από τη χρεοκοπία.
Ένας χρόνος, περικοπών σε μισθούς, μαζικές απολύσεις, διάλυση δικαιωμάτων στην υγεία-την ασφάλιση- την παιδεία, καταστολή και “λύση” στην κρίση τους δεν φάνηκε στον ορίζοντα. Τώρα ετοιμάζουν άλλα δέκα χρόνια με τα ίδια και χειρότερα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, την νεολαία και τους εξαθλιωμένους βιοπαλαιστές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σ' ολόκληρη την Ευρώπη. 

Στο τραπέζι η νέα λεηλασία του λαού.Μέχρι τις 15 του μήνα θα πρέπει να παρουσιαστεί το χρονοδιάγραμμα για τα νέα αντιδραστικά μέτρα.


Νέα λεηλασία του λαού τα μέτρα για την περίοδο 2011 - 2015 ύψους 28 δισ. ευρώ, μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις των 50 δισ. ευρώ. Ορισμένα μόνο από τα μέτρα είναι: Νέα μείωση των μισθών στο Δημόσιο. Περικοπή ή μερική κατάργηση των 980 φορολογικών απαλλαγών (ιατρικές δαπάνες, ενοίκια, δίδακτρα, τόκοι στεγαστικού δανείου, κλπ.). Περικοπές κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, σύνδεσή τους με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Ένταξη στον ανώτατο συντελεστή, 23%, του ΦΠΑ δεκάδων εμπορευμάτων και υπηρεσιών που σήμερα φορολογούνται με 9%. Νέες άγριες περικοπές στον τομέα Υγείας. Μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ - μεταξύ αυτών και της ΔΕΗ. Εξομοίωση της φορολογίας του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

Ομιλία του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη



Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη.
Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.  Εδώ που τα λέμε φταίμε.
Φταίμε που δεν παραδινόμαστε αμαχητί, Που δεν συνθηκολογούμε με τη πιο ανάλγητη εξουσία, που δεν έχουμε προτάσεις για το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων,  που δεν έχουμε προτάσεις για το πώς οι άνθρωποι θα μάθουν να ζουν με την ανεργία, χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες, για το πώς οι άνθρωποι θα παίρνουν σύνταξη στα 70 τους.

Αλληλεγγύη για Κερατέα από το Στέκι της ΧΑΡΑΥΓΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (Αναδημοσίευση από http://kkeml.blogspot.com/)

Συμπληρώνονται τέσσερις μήνες που ο λαός της Κερατέας ξεσηκώθηκε σύσσωμος και παλεύει για να μη γίνει η πόλη σας σκουπιδότοπος και η ζωή σας να υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.
Ένας ξεσηκωμός πρωτόγνωρος για το δυναμισμό και τη μαζικότητα που σας διακρίνει και που εμπνέει και παραδειγματίζει κάθε αγώνα του λαού μας, ενάντια στη συνολικότερη αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται.

Απεμπλοκή από το μνημόνιο - συσπείρωση των αντιμνημονιακών δυνάμεων - αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών - του Γιάννη Μπαλάφα


Η μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας καθώς και το σύνολο σχεδόν των χωρών της ευρωζώνης, δεν έπεσε απ' τον ουρανό.
Η κρίση, που εκδηλώνεται με τη διόγκωση του δημόσιου χρέους, έχει σαν αφετηρία τις κραυγαλέες ανισότητες που υπάρχουν σε συνθήκες νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, ως προς τη διόγκωση του δημόσιου χρέους. Έχει ως βασικές αιτίες τις κρατικές ενισχύσεις των τραπεζών, τα μειωμένα κρατικά έσοδα λόγω υποφορολόγησης της μεγάλης κερδοφορίας και των μεγάλων εισοδημάτων και, παραπέρα, σε χώρες όπως η Ελλάδα, τους υπέρογκους εξοπλισμούς και τις σπατάλες του πελατειακού κράτους που έχουν οικοδομήσει τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην Λιβύη.Συνεχής ενημέρωση από το KKE4EVER.

Συγκεντρώνουμε συνεχώς πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ για την κατάσταση στην Λιβύη και θα ανανεώνουμε την συγκεκριμένη ανάρτηση συνεχώς.



Τελευταία ενημέρωση 2:30 πμ


Σκληρές μάχες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι και οι αντικαθεστωτικοί για τον έλεγχο του πετρελαϊκού λιμανιού Μπρέγκα ενώ δυνάμεις πιστές στον Λίβυο συνταγματάρχη σφυροκοπούν την ελεγχόμενη από τους αντάρτες πόλη Μισράτα. Ανησυχία για την τύχη 400 Αφρικανών μεταναστών που αγνοούνται εξέφρασαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ. Την ίδια ώρα, στην Τουρκία βρίσκεται ο απεσταλμένος του Μουαμάρ Καντάφι, Αμπντελατί Ομπεϊντι και συζητά για κατάπαυση του πυρός.(tanea.gr)