Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΜΕ : Τα μέτρα της κυβέρνησης για τους ανέργους είναι εμπαιγμός

 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι άμεσα θα προχωρήσει σε ρύθμιση που θα καλύπτει την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων. Πρόκειται καταρχήν για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων, αφού οι ρυθμίσεις τις οποίες εμφανίζει ως καινούργιες υπάρχουν ήδη και είναι αυτές που αφήνουν απέξω από τα μητρώα του ΟΑΕΔ εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους άρα χωρίς αυτή τη υποτυπώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
- Εξακολουθεί η απαίτηση των 600 ενσήμων με προσαύξηση 100 ένσημα κατ’ έτος από 30 ετών και πάνω.
- Επανέρχεται η προϋπόθεση των 50 ενσήμων για προηγούμενο χρόνο που απαιτούνται από 70 που ισχύει μετά το νόμο Πετραλιά, όμως ακόμη και με αυτή την αλλαγή τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-Ανακοίνωση για την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου

 Σ Υ Ν Α Σ Π Ι Σ Μ Ο Σ

Τιμούμε την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου ως μια κορυφαία πράξη ηρωισμού, ενότητας και αντίστασης, ως ένα διαχρονικό και παγκόσμιο σύμβολο των αγώνων για ελευθερία.
Η φετινή επέτειος βρίσκει την Ελλάδα σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι συνοδοιπόροι της έρχονται να κατεδαφίσουν τα εργασιακά δικαιώματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις. 
Οι αγώνες του λαού για δικαιοσύνη και κοινωνική απελευθέρωση είναι πιο επίκαιροι από ποτέ. 

Παρέμβαση του Π. Τριγάζη στη διεθνή συνάντηση που οργάνωσε το ΑΚΕΛ στο πλαίσιο του 21ου Συνεδρίου του

«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟ DNA ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ»

Με την ευκαιρία του 21ου Συνεδρίου του (25-28/11/2010), το ΑΚΕΛ οργάνωσε διεθνή συνάντηση με την συμμετοχή πάνω από 60 κομμάτων της αριστεράς. Στην παρέμβασή του ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Πάνος Τριγάζης είπε, μεταξύ άλλων:
Η κρίση, που βρίσκεται σε εξέλιξη και βαθαίνει διαρκώς, είναι πρώτα από όλα κρίση του διεθνούς συστήματος το οποίο επικυριαρχείται από μια άνιση,  άδικη και άκρως εκμεταλλευτική διεθνή τάξη υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ. Μεγαλώνουν οι κίνδυνοι νέων πολεμικών τυχοδιωκτισμών και παραπέρα ενίσχυσης του μιλιταρισμού, όπως προκύπτει και από το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ με το οποίο η ατλαντική συμμαχία αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο σε ρόλο «παγκόσμιου χωροφύλακα». Ένα ρόλο που αποδέχθηκε και η ελληνική κυβέρνηση, σε πλήρη αντίθεση με τα αντί-ΝΑΤΟΪκά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Αντικατασταλτική διαδήλωση ενάντια στην κρατική τρομοκρατία.Βροντερό παρόν έδωσαν 3.000 αντιεξουσιαστές έξω από την Βουλή.


Περίπου 3.000 διαδηλωτές του αντιεξουσιαστικού χώρου, αριστεριστές, υποστηρικτές του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος  και  αναρχικοί διαδήλωσαν κατά της κρατικής καταστολής στο κέντρο της Αθήνας.Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας.
 Η πορεία κατέληξε στην Βουλή.Στα Προπύλαια και προς το τέλος της πορείας έγιναν μεμονωμένα επεισόδια με ρίψη αντικειμένων-πετρών και τουλάχιστον 2 μολότοφ από μικρή ομάδα διαδηλωτών σε ομάδα των ΜΑΤ, που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε έχουν γίνει τουλάχιστον 4 προσαγωγές ατόμων.Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Red Star

25 Nοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών

Η Ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από το 1981, από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ. Οι αδελφές Μιραμπάλ ήταν πολιτικές αγωνίστριες από την Δομινικανή Δημοκρατία, και δολοφονήθηκαν με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Είναι προδότες της χώρας όσοι μιλάνε κατά του μνημονίου !!! (Δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Δελτίο Ειδήσεων του MEGA.)Επίκαιρο σχόλιο του Red Star.

Το αγαπημένο παιδί των Αμερικάνων ξαναχτύπησε !

Απίστευτα προκλητικός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι κατέρρευσε η αντιμνημονιακή πολιτική , επειδή η Ιρλανδία μπαίνει και αυτή στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε-ΕΚΤ-ΔΝΤ.Επίσης κατηγόρησε όσους μιλάνε κατά του μνημονίου ότι είναι προδότες ! Πέρα από τα ψέμματα του ότι , θα πέσουν οι τιμές στα προϊόντα  και ότι ανοίγουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας μας είπε ότι...λυπάται για τους φτωχούς ! Και μάλιστα όχι μόνο λυπάται αλλά και ντρέπεται !! 

Τόσο μεγάλη υποκρισία κ.Χρυσαυγίδη ;;; Δεν ντρέπεσαι καθόλου να υποκρίνεσαι πως ντρέπεσαι για την κατάντια των φτωχών ;;; Όταν θα έρθει η ώρα να λογοδοτήσεις στον λαό, θα είσαι το ίδιο υποκριτής και κακός ηθοποιός ;;;

Ευρωπαϊκή Ένωση , η Κατάρρευση του Δυτικού Μπλοκ πλησιάζει.

City Press

ΣΤΑΘΗΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Έχουμε και συνέχεια παρακάτω σύντροφοι !!!!!!

Παρέλυσε την Πορτογαλία η γενική απεργία


    Για τη μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της χώρας κάνουν λόγο οι Πορτογάλοι συνδικαλιστές, καθώς εκτιμάται ότι η χθεσινή γενική απεργία ξεπέρασε σε μαζικότητα κάθε ανάλογη κινητοποίηση του παρελθόντος. Η απεργία παρέλυσε ολοκληρωτικά τις συγκοινωνίες και διέκοψε την παροχή υπηρεσιών από τον τομέα της Παιδείας και της Υγείας μέχρι τον τραπεζικό τομέα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα άγρια μέτρα λιτότητας που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός.
    Τα πορτογαλικά συνδικάτα επέλεξαν να μην πραγματοποιήσουν μεγάλες πορείες και συγκεντρώσεις, αντίθετα οργάνωσαν πικετοφορίες σε πολλούς χώρους εργασίας. Ο γενικός γραμματέας του κύριου συνδικάτου UGT, Τζοάο Προένσα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της απεργίας.

    ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Η στάση της ΚΝΕ εμπόδιο στο Φοιτητικό Κίνημα

    Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    του Νίκου Κανελλή
     Η επίθεση προ των πυλών

    Η παιδεία δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση που θα ανατρέψει οριστικά το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της. Η επίθεση αυτή είναι μέρος της συνολικής ισοπέδωσης όλων των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων που προωθεί η κυβέρνηση στη βάση του Μνημονίου, στις κατευθύνσεις της Τρόικα και με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζιτών και του κεφαλαίου. Η χρηματοδότηση που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2011 είναι χαμηλότερη από ποτέ γεγονός που στρώνει το δρόμο για την εξάρτηση των ιδρυμάτων από ιδιωτικές χορηγίες, όπως άλλωστε προβλέπουν και τα μέτρα Διαμαντοπούλου. Ήδη πολλά ιδρύματα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε άμεσα λειτουργικά έξοδα όπως έχουν δηλώσει δημόσια πολλοί πρυτάνεις. Τμήματα, σχολές και πανεπιστήμια θα συγχωνευτούν και θα κλείσουν με βάση τον «Καλλικράτη» των πανεπιστήμιων. Η διοίκηση των ιδρυμάτων παραδίδεται στους ιδιώτες. Η φοιτητική μέριμνα επίσης. Τα ενιαία πτυχία καταργούνται και μαζί τους η βάση για την διεκδίκηση κοινών εργασιακών δικαιωμάτων των πτυχιούχων. Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο στο χώρο των πανεπιστήμιων. Το κεφάλαιο θα καταφέρει να πετύχει κάτι που παλεύει εδώ και καιρό, να αλώσει και τον χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

    Οι ευθύνες της φοιτητικής αριστεράς

    ΗΠΑ - Ν. ΚΟΡΕΑ : Στρατιωτικά γυμνάσια - πρόκληση κλιμακώνουν την ένταση

    Μετά τη δυναμική απάντηση της ΛΔ Κορέας στην προβοκάτσια, αποκαλύπτεται από τον Νοτιοκορεάτη υπουργό Αμυνας ότι τα επιθετικά σχέδια περιλαμβάνουν και ανάπτυξη πυρηνικών όπλων
    To USS George Washington
    ΗΠΑ και Ν. Κορέα εξακολουθούν να δυναμιτίζουν την υψηλή ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο, ρίχνοντας παράλληλα το «μπαλάκι» στην Κίνα, να ασκήσει πιέσεις έναντι της ΛΔ Κορέας για «να εκτονωθεί η κρίση». Μια μέρα μετά, αποκαλύπτεται η νέα πρόκληση που έστησαν οι ιμπεριαλιστές.
    Η προσπάθεια Ουάσιγκτον και Σεούλ για κλιμάκωση της έντασης καταγράφεται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά γεγονότα:
    • Την πραγματοποίηση νέων κοινών στρατιωτικών γυμνασίων Αμερικανών και Νοτιοκορεατών ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου με τη συμμετοχή του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «USS George Washington» (αναχώρησε χτες από λιμάνι του Τόκιο με δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη και 6.000 πεζοναύτες) από την Κυριακή έως την Τετάρτη.

    Καταρρέει ο Νότος της ΕΕ -Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

    Γιώργος Δελαστίκ-ΕΘΝΟΣ 25-11-2010

    Κατέρρευσε λοιπόν και η Ιρλανδία, ο περιβόητος «κελτικός τίγρης» του πιο αχαλίνωτου νεοφιλελευθερισμού, με τον οποίον εκστασιάζονταν επί δεκαπέντε και πλέον χρόνια οι αξιωματούχοι της ΕΕ και οι δεξιοί και σοσιαλνεοφιλελεύθεροι πολιτικοί που μας είχαν ζαλίσει προβάλλοντάς την ως αξιοθαύμαστο παράδειγμα προς μίμηση. «Ξοφλημένη» θεωρούν ήδη και την Πορτογαλία όλοι οι αναλυτές, εκτιμώντας ότι είναι ζήτημα ελάχιστων μηνών μέχρι να υποχρεωθεί και η δική της κυβέρνηση να προσφύγει εκούσα-άκουσα στον «μηχανισμό στήριξης» της ΕΕ.
    Χαρακτηριστικό της βεβαιότητας ότι σύντομα η Λισαβόνα θα βρίσκεται υπό καθεστώς μνημονίου είναι το γεγονός ότι σύσσωμος πλέον ο διεθνής Τύπος ασχολείται μόνο με την περίπτωση της Ισπανίας, την οποία και θεωρούν κρισιμότατη δοκιμασία για την επιβίωση του ίδιου του ευρώ με τη σημερινή μορφή του.

    Επιστολή του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής προκείμενου να διεξαχθεί άμεσα συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το νέο μνημόνιο

    Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο με την οποία του ζητεί να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε η Βουλή των Ελλήνων, αν όχι να κυρώσει όπως θα ήταν το συνταγματικά ορθό, τουλάχιστον άμεσα να ενημερωθεί και να συζητήσει το νέο Μνημόνιο.
    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
    «Προς τον αξιότιμο
    Πρόεδρο της Βουλής
    κ. Φ. Πετσάλνικο
    Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2010
    Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
    Μετά τις προχθεσινές συνεντεύξεις τύπου των εκπροσώπων της τρόικας και του κ. υπουργού Οικονομικών, είναι πλέον φανερό πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο Μνημόνιο, που είτε χαρακτηριστεί επικαιροποιημένο είτε αναθεωρημένο, φέρνει νέα  αντικοινωνικά μέτρα που υπερβαίνουν όχι μόνο το Μνημόνιο που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, αλλά και το σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν.
    Για το θέμα αυτό, και πριν γίνει γνωστό το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, κατέθεσα την περασμένη εβδομάδα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος όμως δεν προσήλθε.

    Κ.Κ.Ε-Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις απειλές των εφοπλιστών σε βάρος των αγωνιζόμενων ναυτεργατών

    Ταξικό μίσος, απειλές, ψέμα και τρομοκρατία είναι η απάντηση των εφοπλιστών στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών για εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς. Ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας  Απ. Βεντούρης, έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης, των ΜΜΕ που ανήκουν σε εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες, προκαλεί με τις συκοφαντίες που εκτοξεύει κατά της απεργίας των ναυτεργατών και του ΠΑΜΕ. Οι στυγνοί εκμεταλλευτές, οι μεγάλοι ληστές των επιβατών, οι εκβιαστές των νησιωτών, αυτοί που ευθύνονται για μαζικά εγκλήματα, όπως για παραδείγματα του ΣΑΜΙΝΑ και του ΔΥΣΤΟΣ, οι πιο ευνοημένοι καπιταλιστές σε κρατικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, που θησαύρισαν και εξακολουθούν να έχουν τεράστια κέρδη, τολμούν να απειλούν με πτώχευση, αν οι ναυτεργάτες δεν υποταχθούν στην καταδίκη να δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας.

    Ν. Κορέα: Ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων σε πέντε νησιά- Β. Κορέα: Προειδοποίηση για νέες επιθέσεις




    Προειδοποίηση ότι δεν θα διστάσει να απαντήσει με στρατιωτικές επιθέσεις, εάν η Νότια Κορέα προβεί «ξανά σε απερίσκεπτες στρατιωτικές προκλήσεις», απηύθυνε η Βόρεια Κορέα, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.
    Η Βόρεια Κορέα «Θα εξαπολύσει δεύτερους και τρίτους γύρους επιθέσεων χωρίς δισταγμό, εάν πολεμοκάπηλοι στη Νότια Κορέα προβούν σε απερίσκεπτες προκλήσεις ξανά», ανέφερε το επίσημο βορειοκορεάτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, επικαλούμενο ανακοινωθέν των ενόπλων δυνάμεων στην Πιονγιάνγκ.
    Η βορειοκορεάτικη κυβέρνηση απέρριψε εξάλλου την πρόταση της διοίκησης της δύναμης του ΟΗΕ στη Νότια Κορέα, της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ, για συνομιλίες στρατηγικού επιπέδου ώστε να μειωθεί η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο και να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών μετά την ανταλλαγή πυρών πυροβολικού την Τρίτη, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ και της κυβέρνησης στη Σεούλ.

    Δεν είναι τυχαίο ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη είναι το δεύτερο κόμμα που ιδρύεται μετά την υπογραφή του μνημονίου.

    Θέλει το λαό στο γύψο
    Του Παναγιώτη ΚΑΚΑΛΗ-Ριζοσπάστης

    Είναι ολοφάνερο ότι η δημιουργία του νέου κόμματος της Ντ. Μπακογιάννη εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και του αστικού πολιτικού συστήματος, προκειμένου να τα βγάλει πέρα με την υλοποίηση της αντιλαϊκής στρατηγικής στις συνθήκες κρίσης. Δεν είναι τυχαίο ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» της πρώην υπουργού είναι το δεύτερο κόμμα που ιδρύεται μετά την υπογραφή του μνημονίου. Είχε προηγηθεί η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φ. Κουβέλη, που ήδη έδειξε τη χρησιμότητά της στις εκλογές για τα τοπικά όργανα του κράτους. Κοινός παρονομαστής των νεότευκτων μορφωμάτων, όπως και του ΛΑ.Ο.Σ., είναι η διακηρυγμένη προθυμία τους για συναινέσεις και συνεργασία με την κυβέρνηση για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και οι αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές εντός και εκτός του μνημονίου...

    ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Σχετικά με το "Μνημόνιο 3" και τη συνέντευξη της τρόικα

    Βασανιστήριο χωρίς τέλος και χωρίς ελπίδα για τους εργαζόμενους αποτελεί ο δρόμος του Μνημονίου και της υποταγής στο κοινωνικό σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Η παρουσίαση του Μνημονίου νούμερο 3 από τους εκπροσώπους της Τρόικας και η ...μετάφρασή του μετά από τον υπουργό Τραπεζιτών κ. Παπακωνσταντίνου δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες. Κατάργηση των κατακτημένων με αίμα συλλογικών συμβάσεων, μειώσεις μισθών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις συμβασιούχων και όχι μόνο και απαγόρευση ουσιαστικά των προσλήψεων στο δημόσιο, καθώς πέρα από την αντικοινωνική ρύθμιση της μίας πρόσληψης για πέντε συνταξιούχους (που έχει οδηγήσει ήδη σε αδιέξοδα σε εκπαίδευση, υγεία κ.ά.), ως πρόσληψη θα θεωρείται και η μετάταξη. Το ξεπούλημα ΔΕΚΟ και δημόσιας περιουσίας θα φέρει νέες απολύσεις, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και κερδοσκοπία, όπως με τα διόδια.