Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ -Εγκαθίστανται χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες-σχέδιο επιθετικής περικύκλωσης των χωρών της Λατινικής Αμερικής από τις ΗΠΑ του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα

Εγκαθίστανται χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες


Associated Press

Το σχέδιο επιθετικής περικύκλωσης των χωρών της Λατινικής Αμερικής από τις ΗΠΑ του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με βάσεις διάσπαρτες, αλλά και σε κομβικά σημεία συνεχίζεται. Οι βάσεις στην Κολομβία, τον Παναμά, αλλά και η πιθανή ενδεχόμενη συμφωνία και ήδη παρουσία των Αμερικανών στο Περού ήταν ήδη γνωστές. Εντούτοις, το επιθετικό σκηνικό αλλάζει συλλήβδην μετά την ψήφιση εκ μέρους του Κογκρέσου της Κόστα Ρίκα που ενέκρινε την πρόταση που κατέθεσε η πρόεδρος Λάουρα Τσιντσίγια για τη συμμετοχή της χώρας στο σχέδιο «Επιχείρηση Κοινή Περιπολία» με τις ΗΠΑ.

Μυρίζει προβοκάτσια μυστικών υπηρεσιών - Επιστολή-Προκήρυξη (στην Ελευθεροτυπία) ανάληψης ευθύνης για τον φάκελο-βόμβα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.Απειλές για νέες επιθέσεις.

Η επιστολή:

 «Οταν η κυβέρνηση παραβιάζει τα δικαιώματα του λαού, η ένοπλη εξέγερση είναι είτε για ολόκληρο το λαό είτε για οποιοδήποτε τμήμα του, το πιο ιερό και το πιο απαραίτητο καθήκον του».
Ο Παπανδρέου μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αναίρεσε όλες τις φιλολαϊκές προεκλογικές του υποσχέσεις που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και με πρόσχημα τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές των προκατόχων του, ξεκίνησε να κλιμακώνει την αντεργατική του πολιτική. Υπακούοντας πλήρως στις απαιτήσεις του εγχώριου κεφαλαίου, της Ε.Ε., της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και του ΔΝΤ, κατεδάφισε τις τελευταίες κολόνες του κοινωνικού κράτους, στέλνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα κεκτημένα δεκαετιών, που είχαν κατακτηθεί μέσα από αιματηρούς αγώνες. Εξασφαλίζοντας πρωτίστως τη συναίνεση όλων των καθεστωτικών πολιτικών σχηματισμών, καταστρατήγησε τα εργασιακά δικαιώματα και μετατόπισε το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, προωθώντας τις ανεξέλεγκτες απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, ώστε οι επιχειρήσεις τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, αυξάνοντας τη δυναμική και τα κέρδη τους.

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ βουλευτή Σταύρου Ευαγόρου σχετικά με την καταψήφιση των νομοσχεδίων Φορολόγησης των κερδών και του πλούτου

Ως ΑΚΕΛ εκφράζουμε τη λύπη και την απογοήτευση μας γιατί η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων, καταψήφισε χθες τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης που στόχευαν στην επιβολή ανεπαίσθητης φορολογίας στην ακίνητη ιδιοκτησία και τα κέρδη.
Για ακόμα μια φορά ο Δημοκρατικός Συναγερμός κινδυνολογώντας και ισοπεδώνοντας τα πάντα, ταυτίστηκε και υπερασπίστηκε το μεγάλο κεφάλαιο τα κέρδη και τον πλούτο. Κατηγόρησε αδίκως την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ για δαιμονοποίηση του κέρδους την ίδια ώρα που ο ίδιος δαιμονοποιούσε ουσιαστικά την εργασία.
Ο ΔΗΣΥ ζήτησε απροκάλυπτα οι εργαζόμενοι να φορτωθούν αποκλειστικά τα βάρη της οικονομικής κρίσης, αφήνοντας ουσιαστικά στο απυρόβλητο τα μεγάλα κέρδη.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ !

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!
 
Οι παρακάτω είναι που ψήφισαν το Ασφαλιστικό στο σύνολό του.
 
Σ' αυτούς προσθέστε τον Σαμαρά και τους βουλευτές της ΝΔ που έδωσαν την ψήφο τους υπέρ του άρθρου 17 για την ξεθεμελίωση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.
Σ' αυτούς συμπληρώστε τον Καρατζαφέρη, τον Γεωργιάδη, τον Πλεύρη, τον Βορίδη, τον Κοραντή και όλο το ακροδεξιό ασκέρι, που εκτός από το άρθρο 17, πριν ένα μήνα είχαν υπερψηφίσει το μνημόνιο με το ΔΝΤ, από το οποίο και απορρέει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΘΕΜΑ: Απολύσεις εργαζομένων στο εργοστάσιο της «ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε.» στη Θεσσαλονίκη

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Τα τελευταία χρόνια και με πρόσχημα την οικονομική κρίση επιχειρήσεις προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων, φαινόμενο που εντείνεται τελευταία μετά την γνωστοποίηση των αντεργατικών διατάξεωντου κυβερνητικού νομοσχεδίου για τα εργασιακά.Μια από τις επιχειρήσεις αυτές, η ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε στη Θεσσαλονίκη, η οποία από τις αρχές του 2009 περιέκοψε κατά 30% το μισθό των εργαζομένων, προκειμένου, όπως ισχυριζόταν τότε, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, το τελευταίο δίμηνο προχώρησε σε απόλυση εννέα εργαζομένων και σύμφωνα με τιςκαταγγελίες συνδικαλιστών έπεται και η απόλυση άλλων δεκατεσσάρων.

M.Βρετανία- Οι πρώτοι άνθρωποι έφτασαν στο νησί πριν από 800.000 χρόνια

Εργαλεία από σχιστόλιθο που βρέθηκαν κοντά σε ένα χωριό της Αγγλίας αποκαλύπτουν ότι συγγενείς του σύγχρονου ανθρώπου είχαν κατακτήσει τον ψυχρό βορρά πριν από 800.000 χρόνια, τουλάχιστον 100.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί ως σήμερα.

«Αυτοί οι πρώτοι άνθρωποι υπέμειναν ένα δύσκολο κλίμα σε αφιλόξενες περιοχές με δάση κωνοφόρων» σχολιάζει στο περιοδικό Nature ο αρχαιολόγος Νίκολας Άστον, μέλος της ερευνητικής ομάδας του Βρετανικού Μουσείου.

«Πραγματικά δεν πιστεύαμε ότι οι άνθρωποι εκείνης της εποχής μπορούσαν να αντέξουν σε αυτού του είδους τα περιβάλλοντα» επισημαίνει.

Τα περίπου 70 λίθινα εργαλεία, φτιαγμένα πιθανότατα για τον τεμαχισμό του κρέατος, βρέθηκαν κοντά στο παραλιακό χωριό Χάπισμπεργκ της Ανατολικής Αγγλίας. Από την περιοχή αυτή πιστεύεται ότι διερχόταν τότε ο ποταμός Τάμεσης που διατρέχει σήμερα το Λονδίνο.

15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, 9 - 10 - 11 Ιουλίου, Άλσος Γουδή

Ξένοι δεν είναι οι διπλανοί μας, είναι αυτοί που κλέβουν τη ζωή μας!


Στις 9, 10 και 11 του Ιούλη, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ανοίγει ξανά τις πύλες του, την ώρα που κοινωνία και εργαζόμενοι δέχονται την πιο ανελέητη
 επίθεση των τελευταία 30 χρόνων αντιδρώντας με τις πιο μαζικές διαδηλώσεις της Μεταπολίτευσης. Στην καρδιά της Αθήνας, στο Άλσος Γουδή, και μέσα στο πρωτόγνωρης βαρβαρότητας οικονομικό πλαίσιο που εξαναγκαζόμαστε όλοι από δω κι εμπρός να ζήσουμε, για 15η χρονιά έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες στήνουμε παρέα την πιο μεγάλη αντιρατσιστική γιορτή της πόλης: μια γιορτή στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν 15.000-20.000 άτομα. Ένα φεστιβάλ φωτεινό, μελωδικό, αλλά και έντονα κριτικό κι ανήσυχο, πλούσιο τόσο σε εθνοτικές και πολιτισμικές αποχρώσεις όσο και σε πολιτικές εκδηλώσεις. Μια καλοκαιρινή γιορτή ανοιχτή σε μετανάστες και αντιρατσιστές, αλλά και σε όλους εκείνους που ασφυκτιούν κάτω από την οικονομική πολιτική που λεηλατεί τις ζωές των πολλών, προκειμένου να σώσει τους λίγους και εκλεκτούς υποστηρικτές της.

Ιστορική Επίσκεψη του Γ.Παπανδρέου στην πρωτεύουσα της Ελλάδας !

Συνεχίζοντας την πολύμηνη περιοδεία του σε μεγάλο αριθμό χωρών της Eυρώπης, της Aμερικής και της Aσίας, ο Γεώργιος Παπανδρέου επισκέφτηκε την Aθήνα, πρωτεύουσα της Eλλάδας, στην οποία έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τις τοπικές αρχές.

 O κ. Παπανδρέου θα παραμείνει στη χώρα επί δεκαήμερον και θα έχει επαφές με πλήθος εκπροσώπων της μικρής αυτής χώρας του ευρωπαικού νότου, ενώ στα διαλείμματα των συναντήσεων θα επισκεφθεί τα αξιοθέατά της.

Kατόπιν θα συνεχίσει την ιστορική περιοδεία του.
 
Πηγή:Λαϊκός Δρόμος