Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε έξω από το διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών


Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε έξω από το διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους, προξενώντας εκτεταμένες ζημιές.
Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αναμένουν την προκήρυξη και μέχρι στιγμής κάνουν μόνο εκτιμήσεις με βάση τα ευρήματα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, πιθανότερη εκδοχή θεωρείται, βάσει της μεθοδολογίας που χρησιμοποιήθηκε, ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», χωρίς όμως να αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη εκδοχή.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς


Η αυγή του νέου έτους, βρίσκει τα περισσότερα κοινωνικά στρώματα να συμπιέζονται από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του Μνημονίου. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την αλληλεγγύη της σε όλους τους πολίτες που πλήττονται από τα δυσβάσταχτα μέτρα και να δεσμευτεί ότι θα είναι στο πλευρό τους.
Τούτες τις ώρες πρέπει ο κόσμος της εργασία και του πολιτισμού, να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα μέτωπο αλληλεγγύης και αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση ενός προοδευτικού πλαισίου θέσεων και διεκδικήσεων για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο

Στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το τρέχον έτος, ο Πρωθυπουργός είπε ότι και στις προηγούμενες. Προσπάθησε ανεπιτυχώς να αντιστρέψει την κατάσταση, προωθώντας για άλλη μια φορά νομοσχέδια και προετοιμάζοντας καινούρια, που επηρεάζουν την οικονομική και κοινωνική προοπτική της χώρας,  στη λογική του fast track.

Νέο Αριστερό Ρεύμα - 2011: μια κρίσιμη χρονιά...

nar_2011.gif 
Ευχόμαστε σε όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες του ΝΑΡ, της νΚΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όλους τους αγωνιστές της αριστεράς και τους εργαζόμενους και νέους που παλεύουν, «καλούς αγώνες» τη νέα χρονιά. Το 2011 μπορεί να είναι μια διαφορετική χρονιά, και αυτό εξαρτάται από όλους εμάς. «Κόντρα στον καιρό» της άγριας αντεργατικής επίθεσης των κυρίαρχων, ας οργανώσουμε πιο δυνατά, πιο συλλογικά, πιο μαχητικά τις αντιστάσεις και τους αγώνες μας, για να ανατρέψουμε τα μέτρα, την επίθεση, την βάρβαρη ζωή που μας φτιάχνουν. Ας κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Αναστέλλονται προσωρινά οι εργασίες στην Κερατέα


Την προσωρινή παύση των εργασιών για την δημιουργία ΧΥΤΥ στην Κερατέα, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Λαυρίου. 


Κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, το δικαστήριο δέχτηκε αφενός το αίτημα κατοίκων ότι στο χώρο που προορίζεται για την κατασκευή του ΧΥΤΥ έχουν οι ίδιοι ιδιοκτησίες και αφετέρου ότι υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα.