Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση του KKE για τη νέα επίθεση στο ΚΚ Μεξικού.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη κρατική τρομοκρατία και αιματηρή καταστολή ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα του Μεξικού και το πρόσφατο περιστατικό των απειλών ενάντια στη ζωή του συντρόφου Γκουστάβο Αντόλφο Λόπες Ορτέγκα, μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΜ.



Την Κυριακή 22 Μάρτη οπλοφόροι ακινητοποίησαν το όχημά του, στην πόλη της Οαχάκα, τον χτύπησαν και τον απείλησαν, λέγοντας ότι αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση για τη ζωή του.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ.


Σε ανακοίνωση για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να μιλάει για το θετικό έργο που έχει γίνει στο παρελθόν και για την ανάγκη συνέχισης της δημοσιονομικής προσαρμογής και προώθησης των μεταρρυθμίσεων, ο λαός μπορεί να καταλάβει ότι ο ίδιος θα πληρώσει ξανά το λογαριασμό της ίδιας πολιτικής. Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα η ελληνική κυβέρνηση «συναντιέται» τόσο με τη γερμανική όσο και με τις άλλες κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ.

Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο : Δεσμεύτηκε για ολοκλήρωση της «διαδικασίας δημοσιονομικής προσαρμογής»!

 Τις «μεγάλες και αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» που έχει ανάγκη το 

κεφάλαιο παρουσίασαν ως «κοινό στόχο» ο Αλ. Τσίπρας και η Α. Μέρκελ




Να εργαστούν για την επίτευξη κοινών στόχων όπως είναι η «υλοποίηση μεγάλων και αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, συμφώνησαν χτες η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ με τον Αλ. Τσίπρα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χτες στο Βερολίνο ο Ελληνας πρωθυπουργός.

25η ΜΑΡΤΗ: Όπως τότε, έτσι και σήμερα, ο λαός με τον αγώνα του θα κατακτήσει όσα του ανήκουν!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι,
Μια ακόμη επέτειος της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης του λαού μας, μας βρίσκει σε συνθήκες δύσκολες και απαιτητικές. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, υποφέρει κάτω από την επίθεση του ιμπεριαλισμού και της ελληνικής άρχουσας τάξης, στα δικαιώματά μας, τις κατακτήσεις μας.
Μια ακόμη επέτειος, που οι δυνάστες της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων προσπαθούν να αξιοποιήσουν, για να περάσουν ένα κλίμα «εθνικής ενότητας» και «ομοψυχίας», να μας πείσουν ότι έχουμε όλοι μας από κοινού, κυβέρνηση και λαός, ένα κοινό εχθρό που πρέπει «ενωμένοι» να αντιμετωπίσουμε: Τους «δανειστές – εταίρους» που δε δείχνουν κατανόηση, που δεν αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που περνά «η χώρα», που δεν καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται «αλλαγή πολιτικής».
Είναι οι εναλλακτικές σειρήνες της «εθνικής συμφιλίωσης» και της ταξικής συνεργασίας, που πήραν τη σκυτάλη από τους προκατόχους τους, που μας έλεγαν πάλι για έναν άλλο «κοινό εχθρό»: Την κρίση και το χρέος της χώρας, που μας καλούσαν να αποδεχτούμε τη νομιμοποίηση της εξαθλίωσής μας, το σάρωμα των κεκτημένων μας, το πετσόκομα των μισθών και των συντάξεών μας, ψηφίζοντας τα μνημόνια και τα βάρβαρα μέτρα που μας έφεραν σε αυτή την τραγική κατάσταση.