Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Για τον κ.Τσίπρα στον ΣΕΒ

  Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*



«Η ιστορία όλων των ως τα τώρα κοινωνιών είναι ιστορία ταξικών αγώνων», υποστηρίζουν οι συγγραφείς του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου». Και συνεχίζουν: «Ελεύθερος και δούλος, πατρίκιος και πληβείος, βαρόνος και δουλοπάροικος, μάστορας και κάλφας, με μια λέξη, καταπιεστής και καταπιεζόμενος, βρίσκονταν σε ακατάπαυστη αντίθεση μεταξύ τους, έκαναν αδιάκοπο αγώνα, πότε καλυμμένο, πότε ανοιχτό (…)».

ΣΥΡΙΖΑ : «Ναι» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ «εάν επαναπροσδιοριστεί» !

«Επειδή πράγματι πρέπει κάποιος να μιλάει στη βάση αρχών και προγράμματος, νομίζω ότι δεν υπάρχουν σε μια τέτοια βάση περιθώρια συνεργασίας ούτε με το πρόσωπο, ούτε με το σημερινό ΠΑΣΟΚ». 




Αυτήν την όχι και τόσο κατηγορηματική δήλωση έκανε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης (ρ/σ «Βήμα»), απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.
Προχωρώντας παραπέρα, απέκλεισε την περίπτωση συνεργασίας με τον Γ. Παπανδρέου που «είναι από τους δύο, τρεις.. τέσσερις ανθρώπους οι οποίοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση», όπως είπε, αθωώνοντας την αστική τάξη της χώρας και δίνοντας συνέχεια στην πρόσφατη δήλωση Τσίπρα ότι η συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπάρξει αν αποκηρύξουν τις σημερινές τους ηγεσίες.

Φθιώτιδα: Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τους 106 εκτελεσμένους αγωνιστές από τους Ιταλούς φασίστες.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 106 αγωνιστές που εκτέλεσαν οι Ιταλοί φασίστες κατακτητές στις 5/6/1943 διοργανώνει το Παράρτημα Φθιώτιδας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.



Οι εκτελεσμένοι ήταν κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές, κρατούμενοι των φυλακών Λάρισας για τον αγώνα τους ενάντια στους κατακτητές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1/6 και ώρα 10.30 π.μ. στο χώρο της εκτέλεσης στο Κούρνοβο.

Δελτίο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αντιφασιστική συγκέντρωση στην Κηφισιά.

  Μαζική συμμετοχή είχε η αντιφασιστική πορεία που καλέστηκε από  τοπικούς φορείς, συλλογικότητες, δημοτικές κινήσεις, σωματεία και οργανώσεις της Αριστεράς  ως απάντηση στην θρασύδειλη επίθεση με άγριο ξύλο που δέχτηκαν από 20μελή ομάδα της Χρυσής Αυγής 4 εκλογικοί επόπτες και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 


Η προσχεδιασμένη αυτή επίθεση εκτυλίχθηκε εντός του εκλογικού κέντρου στο 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς όπου επόπτευαν την εκλογική διαδικασία τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάτω από το βλέμμα της αστυνομίας, η οποία, άπραγη, έπαιζε το ρόλο του θεατή.

Τουρκία: Από όπλο αστυνομικού η σφαίρα που σκότωσε 30χρονο στο περιθώριο διαδηλώσεων.


Σε αστυνομικό ανήκει το όπλο από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε έναν 30χρονο άνδρα στα επεισόδια της προηγούμενης βδομάδας στην Κωνσταντινούπολη όπως αποκάλυψε η βαλλιστική εξέταση που έγινε στο όπλο και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Ντογάν».


Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό ινστιτούτο της Κωνσταντινούπολης, ένας αστυνομικός ήταν αυτός που σκότωσε στις 22 Μάη τον Ουγκούρ Κουρτ, ο οποίος δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ παρακολουθούσε την κηδεία ενός συγγενή του στη συνοικία Οκμεϊντάνι.