Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα




Πηγή:www.kne.gr

Πρόθυμοι να στηρίξουν την αντιλαϊκή πολιτική είναι οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


Πρόθυμοι να στηρίξουν την αντιλαϊκή πολιτική είναι οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
 
Την ώρα που ο πρωθυπουργός ανακοινώνει μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης (σφαγιάζοντας τα δικαιώματά της) οι συνέταιροι της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συναντιούνται μαζί της.
Προστρέχουν οι πρόθυμοι για να στηρίξουν την αντιλαϊκή πολιτική, για να δώσουν γη και ύδωρ.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να μη δώσει καμιά σημασία στους εργατοπατέρες, στην εργατική αριστοκρατία. Μαζικά, μαχητικά να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.


Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου 4/3/2010


Λαϊκός ξεσηκωμός να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ



«Χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων και τις αποφάσεις τους, αποφάσεις Σωματείων, Ομοσπονδιών, να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα ένα μεγάλο συλλαλητήριο και αύριο μεγάλη 24ωρη απεργία.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία να δοθεί άμεση απάντηση στα συγχαρητήρια που έδωσε η Άγκελα Μέρκελ και ο κ. Μπαρόζο και στην εκτίμηση του κ. Παπανδρέου ότι «ο ελληνικός λαός συναινεί στα μέτρα». Το πρώτο που ακούσαμε χθες από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι «στην Ελλάδα υπάρχει συναίνεση» κι έχει σημασία να δοθεί απάντηση ότι όχι μόνο δεν υπάρχει συναίνεση, ότι όχι μόνο εθελοντικά οι εργαζόμενοι δε δέχονται να υποστούν άλλη μια φορά θυσίες και μάλιστα τραγικές θυσίες, αλλά είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν το δίκιο τους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ (4-3-2010)


Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρας και οι: Παύλος Κλαυδιανός, Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Θεωνάς, Ελένη Σωτηρίου, μέλος της Εργατικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου για τα κυβερνητικά μέτρα.

Ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του τόνισε:

Είναι προφανές ότι βιώνουμε ιστορικές στιγμές. Πρόκειται για τα πιο σκληρά μέτρα που αποπειράθηκε να πάρει ποτέ κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά. Πρόκειται για απόπειρα ακύρωσης των κοινωνικών κατακτήσεων της μεταπολίτευσης. Πριν από μια βδομάδα στη Βουλή ζήτησα από τον πρωθυπουργό, ο οποίος προεκλογικά είχε θέσει το ερώτημα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα,  να διερωτηθεί για τη σύμπτωση απόψεων με τον κ. Καρατζαφέρη αν με τη πολιτική του έχει για τα καλά εγκαταλείψει τις σοσιαλιστικές ιδέες και έχει προσχωρήσει στη βαρβαρότητα. Με τις χθεσινές του αποφάσεις επιβεβαιώνει πλήρως την κριτική μας.

24ωρη απεργία θα πργματοποιήσουν την Παρασκευή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στάση εργασίας αύριο από ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, ενώ 24ωρη απεργία αποφάσισε και η ΟΛΜΕ.



Χειρόφρενο τραβάνε αύριο όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι σ' αυτά ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε χτες η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν από τα ξημερώματα και για 24 ώρες όλα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ, το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ο Προαστιακός και το Τραμ, ενώ αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα για αύριο δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ.Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται και οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ.
Εξ άλλου, μεγάλη αναστάτωση αναμένεται να παρατηρηθεί και στις αεροπορικές μεταφορές, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ. Εκείνες τις ώρες δεν πρόκειται να γίνει καμία απολύτως πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:Όχι άλλα αποσπασματικά μέτρα, χρειαζόμαστε συνολικό σχέδιο για να βγούμε από την κρίση!


Ο Νίκος Χρυσόγελος, εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, δήλωσε σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση:
«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε άλλο ένα κύμα αποσπασματικών μέτρων που στοχεύει μόνο στις τρέχουσες δημοσιονομικές ανάγκες, χωρίς να συνδέεται με μια συνολική εξυγίανση του δημοσίου αλλά και με τη μεταρρύθμιση και αναζωογόνηση της πραγματικής οικονομίας.

ΕΕ - ΔΝΤ :Επιχαίρουν τα κοράκια του κεφαλαίου- Κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί χαιρέτισαν τα νέα σκληρά μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού


Με πανηγυρισμούς για το σφαγιασμό του εισοδήματος και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, εκπρόσωποι ιμπεριαλιστικών οργανισμών και κρατών - μελών της ΕΕ έσπευσαν να καλωσορίσουν χτες τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να παρθούν και νέα.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετέφερε το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογραμμίζοντας: «Η Κομισιόν καλωσορίζει την ανακοίνωση της εισαγωγής μιας σειράς πρόσθετων μέτρων σταθερότητας από την ελληνική κυβέρνηση (...) Η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή των νομισματικών μέτρων παράλληλα με αποφασιστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σύμφωνες με την απόφαση του Συμβουλίου, είναι υψίστης σημασίας. Αυτό είναι το συμφέρον του ελληνικού λαού, ο οποίος θα ωφεληθεί από ισχυρότερα δημόσια οικονομικά, καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης και ευκαιρίες εργασίας. Είναι, επίσης, σημαντικό για τη συνολική νομισματική σταθερότητα της Ευρωζώνης (...) Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα (σ.σ. χτες) παρέχουν ένα ισχυρό δείγμα της προθυμίας της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει με θαρραλέες αποφάσεις».

Η κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της» για τη σκανδαλώδη διαγραφή του προστίμου-μαμούθ που επιβλήθηκε στην χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις», την ίδια ώρα που η δικαιοσύνη προφυλακίζει τους εκπροσώπους της εταιρείας.


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη διαγραφή του προστίμου-μαμούθ των 5,5 δις ευρώ που επιβλήθηκε το 2007 στην χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις», δήλωσε τα εξής:
Η κυβέρνηση, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, αρνείται επί της ουσίας να πάρει θέση στο θέμα της σκανδαλώδους διαγραφής του προστίμου των 5,5 δις που επιβλήθηκε στην χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις». Και αυτό, τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της «Ακρόπολις» προφυλακίζονται έπειτα απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο μάλιστα τους έκρινε ως «ιδιαιτέρως επικίνδυνους να διαπράξουν και άλλα αδικήματα».

Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι !Παιδιά με γενετικές ανωμαλίες το «κληροδότημα» των Αμερικανών στη Φαλούτζα


Δύο με τρία παιδιά την ημέρα γεννιούνται με γενετικές ανωμαλίες στη Φαλούτζα, του Ιράκ, εξαιτίας της χρήσης αμφιλεγόμενων όπλων από τις αμερικανικές δυνάμεις, σύμφωνα με πηγές του BBC.
Πριν έξι χρόνια, το 2004, σκληρές μάχες έλαβαν χώρα στην πόλη, στο πλαίσιο των οποίων οι αμερικανικές δυνάμεις κατέστειλαν τις εξεγέρσεις.

Σήμερα, σύμφωνα με κατοίκους και γιατρό του νοσοκομείου, που επικαλείται το πρακτορείο, υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό γενετικών ανωμαλιών. Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι συναντώνται, περίπου 1.000 περιπτώσεις το χρόνο.

Με πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα, απαντά η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.


Σε εκτακτη σύσκεψη σήμερα η ΓΣΣΕ αποφάσισε για την Πέμπτη Πανελλαδική 3ωρη Στάση Εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 ενώ όσες ομοσπονδίες ή Εργατικά Κέντρα έχουν τη δυνατότητα για 24ωρη απεργία έχουν την κάλυψη της.
Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση - συλλαλητήριο στις 13.00 μ.μ. έξω από τη Βουλή, στην Πλατεία Συντάγματος.

Στάση εργασίας και συλλαλητήρια
Ταυτόχρονα η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εξετάζει και το ενδεχόμενο μεταφοράς της 24ωρης απεργίας, που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου 2010, για την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από 8/3/2010 έως 12/3/2010.
Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της, αναφέρει:
«Η Κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος κατέθεσε στη Βουλή και θα ψηφίσει με τη διαδικασία του επείγοντος τα άδικα, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλοι στους δρόμους! Διαδήλωση Πέμπτη 4 Μάρτη, 6.00 μ.μ., Προπύλαια


Η κυβέρνηση από κοινού με την ΕΕ και το ΔΝΤ εξαγγέλει μέτρα που μας οδηγούν σε ένα νέο κοινωνικό μεσαίωνα. Ετοιμάζονται και για νέο γύρο μέτρων, όπως την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την απελευθέρωση των απολύσεων. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποχωρήσουν.
-Ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας. Αποφασιστική σύγκρουση με την πολιτική της Ε.Ε.

-Κάτω η αντιδραστική κυβερνητική πολιτική και η συναίνεση ΝΔ-ΛΑΟΣ
-Ο Αγώνας στα χέρια των εργαζομένων. Κοινός αγώνας των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 
-Απαιτούμε νέα γενική πανεργατική απεργία τώρα.

Πρωτοβάθμια σωματεία, η ΟΛΜΕ, εργατικά σχήματα και επιτροπές, οργανώσεις της Αριστεράς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλούν σε συγκέντρωση-διαδήλωση άμεσης απάντησης στα νέα μέτρα, την Πέμπτη 4 Μάρτη, στις 6.00 μ.μ., στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή 

Παρέμβαση από το ΠΑΜΕ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3


Παρέμβαση στη μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ 3 έκαναν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Περίπου τριάντα άτομα πήγαν απροειδοποίητα στα γραφεία της ΕΤ3 και απαίτησαν να παρουσιάσουν το «απεργιακό δελτίο».
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης ΖαριανόπουλοςΟ εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Μετά από συνεννόηση και για να μην επαναληφθεί η "εισβολή" στον χώρο παρουσίασης των ειδήσεων, όπως είχε γίνει σε παλιότερη απεργία, στο στούντιο των ειδήσεων μπήκαν πέντε άτομα.

Διαδηλώσεις για τις αυξήσεις τιμών στην Ινδία


Σε πυρετό κινητοποιήσεων ζει η Ινδία λόγω των συνεχώς αυξανόμενων τιμών σε τρόφιμα, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που έχουν σαν αποτέλεσμα όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού να βυθίζονται στη φτώχεια αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης. Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού στο 17,95% είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπούν, προσωρινά, οι εργασίες ψήφισης του νέου προϋπολογισμού της χώρας στο Κοινοβούλιο, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για αποτυχία. Χαρακτηριστική της αύξησης του κόστους ζωής στην Ινδία, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό του λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, είναι η απόφαση της κυβέρνησης να ανεβάσει τη φορολογία στο πετρέλαιο από 5 έως 20% κάτι που θα παρασύρει και όλες τις υπόλοιπες τιμές.

Το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) σε ανακοίνωσή του καταδίκασε την προσπάθεια επιβολής νέων φόρων στο πετρέλαιο από την κυβέρνηση, κατηγορώντας την για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στο λαό και αδιαφορία.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Ινδία: 63 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου μέσα σε ναό


Τουλάχιστον 63 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, ποδοπατήθηκαν σήμερα μέχρι θανάτου μέσα σε ναό στο κρατίδιο της βόρειας Ινδίας Ουτάρ Πραντές, όταν πανικοβλήθηκαν μετά την κατάρρευση ξύλινης πόρτας.

«Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς πολλές γυναίκες και παιδιά έχουν τραυματιστεί. Τουλάχιστον 20 από αυτούς είναι σοβαρά», δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας.


Πηγές: Ναυτεμπορική-ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο, Reuters

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ !


  • Κινητοποιήσεις σε 62 πόλεις. Αθήνα: 6 μ.μ. στο Σύνταγμα. Θεσσαλονίκη: 6.30 μ.μ. στη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης (πρώην ΥΜΑΘ)
  • ΚΚΕ: Ολοι και όλες στο δρόμο, όλοι στον αγώνα για να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα άγρια μέτρα που οδηγούν το λαό στο κρεματόριο
  • Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες τα νέα μέτρα - φωτιά, μόνιμου χαρακτήρα, που λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα. Είναι ευθύνη και χρέος όλων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να ξεσηκωθούν. Πατριωτισμός είναι η πάλη να μην πτωχεύσει ο λαός.
  • Ταξικός αγωνιστικός συναγερμός ενάντια στα μέτρα - εφιάλτη σήμανε χτες με την κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, που καλούσαν στα σημερινά συλλαλητήρια και στην 24ωρη απεργία αύριο, Παρασκευή.

Ενημέρωση για τις Κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ- Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες Απαιτούν ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Ενημέρωση για τις Κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ- Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες Απαιτούν ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Σας επαναλαμβάνουμε την ενημέρωση για τα παρακάτω:

  1. Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ με επιστολή τους προς τη ΓΣΕΕ απαιτούν την κήρυξη Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 10 Μάρτη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αντιδρώντας στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης από την κυβέρνηση.
  2. Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί την Πέμπτη 4 Μάρτη συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα:
Αθήνα: 6 μ.μ., Σύνταγμα
Θεσσαλονίκη: 6.30 μ.μ., Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης (πρώην ΥΜΑΘ)

ΚΚΕ(μ-λ): Να ανατρέψουμε τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ)

μαζικα και αγωνιστικα στους δρομους!
εναντια στα σκληρα και βαναυσα κυβερνητικα μετρα!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη επίθεση σε βάρος του κόσμου της δουλειάς και του μόχθου. Και αυτά που ζούμε τις μέρες αυτές είναι μόνο η αρχή. Γιατί μας ετοιμάζουν κι άλλα, ακόμη χειρότερα. Που θα προστεθούν στα σημερινά και θα βυθίσουν τις εργαζόμενες μάζες στην πείνα και την εξαθλίωση. Αυτή είναι η αλήθεια και κανείς δεν πρέπει, δεν έχει δικαίωμα να αμφιβάλλει για τον εφιάλτη που απειλεί τη ζωή και το μέλλον του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την πλήρη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ανακοίνωσε τον τρίτο γύρο αντεργατικών μέτρων που θα επιφέρουν δυσβάσταχτο πλήγμα στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα:

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΑ



Η ΑΝΑΣ.Α. – Πρωτοβουλία για την Ανασύνθεση της Αριστεράς και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο

«Η ριζοσπαστική Αριστερά στην Ευρώπη απέναντι στην καπιταλιστική κρίση»

που θα γίνει την Παρασκευή 5 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

Ιβάν Λεμέτρ, από το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα Γαλλίας

Τζο Χίγγινς, ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιρλανδίας, Εδουάρδο Σάντσεθ Ιγκλέσιας από την Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας

και η Μάνια Μπαρσέφσκι.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Πορεία της ΚΝΕ κατά των κυβερνητικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη


Πορεία κατά των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη, μέλη της ΚΝΕ.
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το άγαλμα του Βενιζέλου, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και κατέληξαν στο ίδιο σημείο.
Η κινητοποίηση είχε, επίσης, χαρακτήρα ενημέρωσης για το αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και για την απεργία στην οποία καλεί, την Παρασκευή.




Πηγές: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ-ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ με το ΠΑΜΕ στις 10:00 π.μ. στο Σύνταγμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΑΥΡΙΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ

Όλα όσα ετοιμάζουν αφορούν τις οικογένειες και τη ζωή μας!!
Αφαιρούν ένα μισθό, αφαιρώντας 30% από τα δώρα γιορτών και διακοπών
Αυξάνουν τους φόρους για τα βασικά είδη κατανάλωσης και την ίδια στιγμή μειώνουν τη φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις.
Παγώνουν μισθούς και συντάξεις.

Μειώνουν τις δαπάνες για την παιδεία κατά 100.000.000 €.
Με λίγα λόγια... έχουν κηρύξει πόλεμο.

Δεν εξαναγκάζονται από την Ε.Ε. Τα μέτρα αυτά τα έχουν αποφασίσει ΠΑΣΟΚ- ΝΔ μαζί στην Ε.Ε.

Ανακοίνωση της ΚΟΕ για τα μέτρα της κυβέρνησης, 3/3/2010


Ή θα βουλιάξει η κυβέρνηση ή θα βουλιάξει η κοινωνία

2010_03_03_gap
Αφού χθες ο πρωθυπουργός έβγαλε τον υποκριτικό δεκάρικο λόγο για την πατρίδα, τον πόλεμο που έχουμε και τους κακούς που κλέβουν το κράτος στην υγειά των κορόιδων, έβαλε σήμερα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει τις εφιαλτικότερες ανακοινώσεις που έχει ακούσει ποτέ η εργαζόμενη κοινωνία.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου βουλιάζει τη χώρα, δημεύει μισθούς και συντάξεις, κλέβει εισοδήματα με τους εξωφρενικούς φόρους. Την ίδια στιγμή δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ από τους πλούσιους. Δεν κόβει ούτε ένα ευρώ από τους εξοπλισμούς και τις πολεμικές παραγγελίες. Δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον από τις τράπεζες, τους μεγαλύτερους ληστές του λαού. Η κυβέρνηση Παπανδρέου σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεπέρασε την αντιλαϊκή πολιτική και της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της κυβέρνησης Καραμανλή.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΠΕΡΓΙΑ 5 ΜΑΡΤΗ-10:00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ



ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας
Κι αφήνει άλλους ν’ αγωνιστούν για την υπόθεση του
Πρέπει προετοιμασμένος να ‘ναι: γιατί
Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί
θα μοιραστεί την ήττα.
Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα
Αυτός που θέλει τον αγώνα ν’ αποφύγει: γιατί
Θ’ αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού
Όποιος για τη δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.
Μπέρτολτ Μπρεχτ