Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζεται στους εργαζόμενους και τους αγωνιστές της αριστεράς


Μπροστά στην εκλογική μάχη που έρχεται, αλλά και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρειάζεται τα μέσα που είναι απαραίτητα για να μπορέσει να προβάλει τις θέσεις και τους στόχους της.  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά την πανελλαδική της δικτύωση και την συμβολή της στο κίνημα παραμένει αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ και ειδικά από αυτά που είναι πανελλαδικής εμβέλειας.
Αυτή την ώρα ο μόνος και καλύτερος δρόμος  για να σπάσουμε αυτό τον αποκλεισμό είναι η πολιτική δουλειά όλων των συντρόφων, οι μικρές καθημερινές συσκέψεις, οι εξορμήσεις, η αφίσα, η προκήρυξη, τα πανό, τα περίπτερα, τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.

MEGA μειώσεις στους μισθούς !



Για δεύτερη φορά σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ανακοινώθηκαν οι περικοπές των μισθών των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Οι μειώσεις είναι κλιμακωτές και εξαρτώνται από την αμοιβή που παίρνει ο κάθε εργαζόμενος.

H Goldman Sachs είχε επενδύσει σε ιστοσελίδα που κατηγορείται για sex trafficking !





Πολλές  αντιδράσεις προκάλεσε στις ΗΠΑ η αποκάλυψη ότι η τράπεζα Goldman Sachs, είχε επενδύσει σε ιστοσελίδα… σεξουαλικού περιεχομένου, η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο εμπορίου λευκής σαρκός! 

Ειδικότερα, η εταιρεία ιδιωτικών επενδύσεων GS Capital Partners III, που ανήκει στην αμερικανική τράπεζα, κατείχε το 16% των μετοχών της Village Voice Media. 

Η τελευταία, εκτός από τη δραστηριοποίησή της στα μέσα ενημέρωσης, έχει στην ιδιοκτησία της και την ιστοσελίδα «Backpage.com» η οποία φιλοξενεί  «ροζ» αγγελίες και κατηγορείται ότι προωθεί την πορνεία.

ΠΑΜΕ- Σας καλούμε σε διαμαρτυρία στην Τράπεζα Ελλάδος (Πανεπιστημίου 21), στις 5 Απρίλη, 8π.μ.


Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες,


Το «κούρεμα» του χρέους είναι μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία για το λαό. Οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες. Πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ από το 1990 με Νόμους που ψήφισαν, υποχρέωσαν Ασφαλιστικά Ταμεία, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια και άλλους φορείς που χρηματοδοτούνται από το μόχθο του ελληνικού λαού, να τοποθετούν ένα μέρος των αποθεμάτων τους στην Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτή με τη σειρά της ήταν εξουσιοδοτημένη να τα «αξιοποιεί», όπως αυτή νόμιζε. Έτσι φρόντισε να τα τοποθετήσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου δηλαδή δάνειζε τα λεφτά του ελληνικού λαού στο κράτος.

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, συντονιστή εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με όσα ανέφερε ο υπουργός Εργασίας για νέες μειώσεις συντάξεων μετά τις εκλογές



Ο υπουργός Εργασίας και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - δοτού πρωθυπουργού αντιμετωπίζουν τους συνταξιούχους, όπως ο δολοφόνος που σκότωσε τη μητέρα κάποιου και μετά τον συλλυπείται μετά δακρύων, γιατί έμεινε ορφανός.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ο υπουργός Εργασίας, αφού με τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές τους προκάλεσαν ύφεση, ανεργία, μειώσεις μισθών και αύξηση εισφοροδιαφυγής, μειώνοντας τα έσοδα της κοινωνικής ασφάλισης, και, αφού με το «κούρεμα» λήστεψαν για άλλη μία φορά τα αποθεματικά της, έρχονται τώρα να μας πουν ότι πρέπει να μειώσουν πάλι τις συντάξεις, γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία «δεν βγαίνουν» οικονομικά λόγω των συνεπειών των πολιτικών τους.

Σπίθα: «Ψηφίστε τις συνεπέστερες αντιμνημονιακές δυνάμεις»



«Να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να υπερψηφίσουν τις συνεπέστερες αντιμνημονιακές δυνάμεις, αποφεύγοντας το λευκό, το άκυρο και την αποχή», καλεί τους 'Ελληνες πολίτες το Κίνημα Ανεξαρήτων Πολιτών "Σπίθα", που ιδρύθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη.
Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος υπογραμμίζει, με απόφασή του, ότι «η τρόικα επιχειρεί, μετά τον οικονομικό (Μνημόνιο) και τον νομικό (Δανειακή) "αφοπλισμό" της Ελλάδας, και τον πολιτικό αφοπλισμό του ελληνικού λαού, μέσω της υπερψήφισης των "μνημονιακών κομμάτων"».

Ισπανία: Δέκα εκατομμύρια απεργοί στις 29 Μάρτη


Από το site της CWI
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πραντούνας



Η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι βρέθηκε αντιμέτωπη με μια μαζική γενική απεργία στις 29 Μάρτη. Δέκα εκατομμύρια εργαζόμενοι συμμετείχαν στην γενική απεργία. Όλοι οι βασικοί τομείς της οικονομίας παρέλυσαν. Είναι ενδεικτικό, πως η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ανακοίνωσε πως η κατανάλωση ρεύματος ήταν στο επίπεδο εθνικής αργίας. Η επιτυχία της απεργίας δεν αντανακλάστηκε μόνο στην συμμετοχή, αλλά και στην πραγματοποίηση τεράστιων διαδηλώσεων. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις υπήρξαν τεράστιες συγκεντρώσεις. 900.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην Μαδρίτη, 800.000 στην Βαρκελώνη, 250.000 στην Βαλένθια κοκ.

Συνολικά περίπου 4 εκατομμύρια εργαζόμενοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις.

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων από τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα: Κατάθεση αποδεικτικών στοιχείων αγοράς ομολόγων για τα ΝΠΔΔ


Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων από τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προς τον Υπουργό Οικονομικών

Στις 30-3-2012 έγινε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχαμε καταθέσει με θέμα «Επένδυση ρευστών διαθεσίμων ΝΠΔΔ σε ομολόγα και κούρεμά τους από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», όπου αναφέραμε ότι, «Σύμφωνα με καταγγελίες ΝΠΠΔ, όπως το ΤΕΕ, το ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» και η Σύνοδος Πρυτάνεων, ως ενιαία έκφραση των Πανεπιστημίων της χώρας, χωρίς τη βούλησή τους, εν αγνοία τους και πλήττοντας την ταμειακή επάρκειά τους για την κάλυψη τακτικών δαπανών, η Τράπεζα της Ελλάδος, μετέφερε, μέσα στο 2012, διαθέσιμα κεφάλαιά τους στο κοινό κεφάλαιο του νόμου 2469/14/3/1997 (ΦΕΚ 38/Α’), τα επένδυσε σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και, στη συνέχεια, τα «κούρεψε».

Ο καπιταλισμός είναι πάντα απάνθρωπος -Mεγάλες πόλεις στις ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει την προσφορά τροφής στους αστέγους !



H προσφορά τροφής προς τους άστεγους έχει πλέον απαγορευθεί σε μεγάλες πόλεις σε όλη την επικράτεια, καθιστώντας τη χώρα των Η.Π.Α. ακόμη πιο ανάλγητη.

Σε άλλες πόλεις όπου δεν έχει ισχύσει αυτή η έκδηλη απαγόρευση, η προσφορά τροφής προς αστέγους έχει αγκιστρωθεί από τόσες προϋποθέσεις – όπως η απόκτηση ακριβών ειδικών αδειών, η υποχρεωτική λήψη μαθημάτων προετοιμασίας φαγητού κ.ο.κ – ώστε η αγνή προσφορά τροφής προς τους άστεγους να έχει γίνει ‘απλησίαστη’ για τον κοινό κόσμο.

ΡΩΣΙΑ-Κλειστή η Κόκκινη Πλατεία για τον φόβο διαδηλώσεων !



Οι ρωσικές αρχές έκλεισαν χθες την Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, ενώ συνέλαβαν και 55 ακτιβιστές της αντιπολίτευσης που σκόπευαν να διαδηλώσουν εκεί. Οι δυνάμεις της αστυνομίας εμποδίζουν την πρόσβαση στην πλατεία, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. 

Ο δημοσιογράφος ήταν μάρτυρας της σύλληψης περίπου 10 ανθρώπων που φορούσαν λευκές κορδέλες στην είσοδο της πλατείας, όπου δεκάδες άλλοι διαδηλωτές φώναζαν: «Η Ρωσία χωρίς τον Πούτιν».

IΡΛΑΝΔΙΑ - Δυναμώνει η αντίσταση κόντρα στα χαράτσια και τη λιτότητα



Η γραμμή μάχης χαράχθηκε τη μέρα που ανακοινώθηκε το νέο χαράτσι: Η επιβολή οριζόντιου έκτακτου φόρου ακίνητης περιουσίας, 100 ευρώ, ανεξάρτητα αν έχεις μία παράγκα ή μια έπαυλη.
Η 31η Μάρτη ήταν η «τελευταία προθεσμία» που είχαν περίπου 1,6 εκατομμύρια νοικοκυριά για να καταβάλουν το «έκτακτο χαράτσι» των 100 ευρώ. Ωστόσο, η εφημερίδα «Ireland Examiner» αναφέρει ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών μέχρι και την Πέμπτη, προπαραμονή της προθεσμίας, μόλις 453.796 νοικοκυριά, ή το 28%, είχαν πληρώσει το χαράτσι. Οι περισσότεροι από τους μισούς μάλιστα την τελευταία βδομάδα, καθώς μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή είχε πληρώσει μόλις το 14% και σε ορισμένες περιοχές το ποσοστό αυτό ήταν μόλις στο 1%.

Για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας σχετικά με την εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο.



Κατέρρευσαν γρήγορα τα ψέματα και οι αυταπάτες που καλλιεργούσαν τα αστικά ΜΜΕ και οι πρυτανικές αρχές για αλλαγή πολιτικής στην παιδεία με την τοποθέτηση του Γ. Μπαμπινιώτη στη θέση του υπουργού.
Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του σχετικά με την πορεία εφαρμογής του νόμου-πλαίσιο αφού ανακοίνωσε την συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής αποτελούμενη από στελέχη του υπουργείου παιδείας και πρυτάνεις για να δούνε με ποιο τρόπο θα προχωρήσει η εφαρμογή του νόμου, πλευρές του οποίου έχουν παγώσει λόγω της οργανωμένης αντίδρασης του φοιτητικού κινήματος και των εργαζομένων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.