Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

 Διακήρυξη της «Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης» για την ανάπτυξη της εργατικής λαϊκής πάλης, για τις Ευρωεκλογές.

 Να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ΕΕ - Για την Ευρώπη των λαών, του σοσιαλισμού!


Τα 29 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ, που συγκρότησαν την «Πρωτοβουλία για τη μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και το συντονισμό της δράσης τους», κατέληξαν στην πρώτη συνεδρίαση της 9μελούς Γραμματείας, σε Κοινή Διακήρυξη που απευθύνεται στα εργατικά λαϊκά στρώματα μπροστά στις Ευρωεκλογές.

Αύριο η κεντρική εκδήλωση για τις θέσεις του ΚΚΕ για τη μάχη των εκλογών.Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, αύριο, Δευτέρα 3 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», με θέμα: 


«Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές».

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΜΟΝΙΟ: Το κάλλος και ο κάλος.Της Λιάνας Κανέλλη στο σημερινό Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.

Το κάλλος και ο κάλος. 


Είδα την εικόνα και σφίχτηκε η καρδιά της σκέψης μου. Στη χώρα που πέρασε δεκαετίες μπερλουσκονισμού και ξεβρακωνόταν με τα πολιτικά και πραγματικά λίφτινγκ του πρωθυπουργού της, χιλιάδες λαού στάθηκαν στο κρύο να πενθήσουν το θάνατο του αρχιμουσικού. Ιταλία. Αρχή του εικοστού πρώτου μ.Χ. Κλαούντιο Αμπάντο η απώλεια. Καθώς ένα μέρος της συλλογικής οργής εδώ και τώρα και παντού βρυχάται σαν εγκέλαδος για τη φτώχεια και την πείνα, την ανεργία και την ανασφάλεια, αυτή η εικόνα - είδηση έγδαρε μνήμες. Ποια ούνα φάτσα και ποια ράτσα...

Μαζική διαδήλωση της ΚΝΕ για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά !

Η νέα γενιά έχει ιδανικά. Ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά», είναι το βροντερό μήνυμα που έστειλαν σε κάθε κατεύθυνση χτες, εκατοντάδες νέοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ στη διαδήλωση που έγινε με αφορμή τη νέα ωρολογιακή βόμβα στα δικαιώματά τους, που αυτή τη φορά έβαλε το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).


 «440.000 ευκαιρίες εργασίας: Με ευκαιρίες δε γεμίζει το στομάχι», έγραφε ένα από τα δεκάδες εύστοχα και καυστικά πανό, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, που πήραν τη θέση τους σε μια δυναμική πορεία, με πρώτη στάση το υπουργείο Εργασίας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το δημοσίευμα της WALL STREET JOURNAL και τα σενάρια σχετικά με νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το δημοσίευμα της WALL STREET JOURNAL 


Οι συζητήσεις των κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ για νέα αντιλαϊκά μέτρα στην Ελλάδα εκθέτουν τόσο την κυβέρνηση, που ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρχουν τέτοια μέτρα, όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση που στοιχίζεται πίσω από τις προτάσεις του ΔΝΤ για το χρέος, αλλά κάνει πως δεν ακούει όταν αυτό επιμένει στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής.