Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις εξελίξεις στην οικονομία


Ο λαός δεν πρόκειται να δει φως, αλλά μόνο δεινά και πτώχευση, είτε στη διακυβέρνηση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, είτε η ΝΔ, είτε οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας, που προτείνουν ο Καρατζαφέρης, η Μπακογιάννη και άλλοι. Για να αντιμετωπίσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα ο λαός, χρειάζεται επειγόντως λαϊκή οργάνωση και ισχυρό ΚΚΕ, για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, για ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των μονοπωλίων.

Απίστευτο ! Το ΠΑ.ΣΟ.Κ θέλει να γίνουμε όλοι δότες οργάνων με το ζόρι ! Στο προσχέδιο νόμου περιλαμβάνεται ρύθμιση που ανοίγει παράθυρο για κατά περίπτωση μεταμοσχεύσεις και από ιδιωτικά νοσοκομεία.


Μόνο όσοι έχουν εκφράσει την αντίθεση τους, όσο είναι ζωντανοί, δεν θα μπορούν να γίνονται δότες οργάνων για μεταμόσχευση, μετά θάνατον όπως προβλέπει το προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις που παρουσιάστηκε στο υπουργικό.
Για να μην είναι κάποιος, εν δυνάμει δότης, θα πρέπει όσο ζει να κάνει δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, που θα εκφράζει την αντίθεση του. Όπως αναφέρει το προσχέδιο νόμου "η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανών πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του (εικαζόμενη συναίνεση)".Η δήλωση θα γίνεται από ενήλικες και θα συνοδεύεται από γνήσιο της υπογραφής. Στο προσχέδιο νόμου περιλαμβάνεται ρύθμιση που ανοίγει παράθυρο για κατά περίπτωση μεταμοσχεύσεις και από ιδιωτικά νοσοκομεία.

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ για το «Νέο Λύκειο»



Την ώρα που σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με γονείς, μαθητές και φοιτητές διαδηλώνουν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις 1933 συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, το Υπουργείο Παιδείας επέλεξε με μια κίνηση αντιπερισπασμού -ενδεικτική της υποτίμησης του προς την εκπαιδευτική κοινότητα- να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις του για το «νέο λύκειο».
Το «νέο λύκειο»  δεν είναι καθόλου νέο. Οι προτάσεις του Υπουργείου βρίσκονται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που επιβάλλουν οι σύγχρονες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες.
Προτείνονται λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες διδασκαλίας, μειώνονται τα μαθήματα κορμού, αλλά αυτό που κυρίως διακυβεύεται είναι η γενική μόρφωση που πρέπει να παρέχει ένα σύγχρονο Ενιαίο Λύκειο σε κάθε νέα και νέο αντίστοιχης ηλικίας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Εδώ Κερατέα!




ΤΟ ''ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ'' ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ-ΜΑΤ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!
 Από τις 3.00 σήμερα το μεσημέρι (Τρίτη) η πόλη της Κερατέας θυμίζει την βομβαρδισμένη από το ΝΑΤΟ Λιβύη, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ με δακρυγόνα, χημικά και θωρακισμένα οχήματα επιχειρούν να εισβάλλουν στην πόλη.
Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι παλεύουν για να ανατρέψουν την δημιουργία από μεριάς διαδοχικών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μιας δεύτερης χωματερής τύπου Φυλής στην Αττική.

Επιθέσεις ρατσιστών στα Χανιά.Σε Χανιώτη μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης που στάθηκε στο πλευρό των απεργών της «Υπατίας» ανήκει το αυτοκίνητο που έκαψαν χθες το βράδυ άγνωστοι δράστες.


Σε Χανιώτη μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης που στάθηκε στο πλευρό των απεργών της «Υπατίας» ανήκει το αυτοκίνητο που έκαψαν χθες το βράδυ άγνωστοι δράστες.
Ήταν στις 9.30 όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στο σταθμευμένο επί της πλατείας Μαρκοπούλου αυτοκίνητο, στο κέντρο της πόλης.  Η φωτιά προκάλεσε ζημιές στον κινητήρα και τα λάστιχα του αυτοκινήτου, ύψους 2.500 ευρώ.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, «ανιχνεύτηκαν ίχνη βενζίνης με την οποία είχε περιλουστεί το όχημα. Ερευνάται η πιθανότητα εμπρησμού από πρόθεση» .
Επίσης στις 3.15 τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα εγκαταλελειμμένο διώροφο κτίριο που ήταν καταφύγιο άστεγων αλλοδαπών από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού



«Είχαμε όπως πάντα μία συντροφική συζήτηση με το Γραμματέα και την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ. Εμείς δεν είμαστε απλώς ρομαντικοί, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την πραγματική δικαίωση του κυπριακού αγώνα, έτσι όπως διατυπώνονται οι θέσεις και οι προτάσεις από την Κυπριακή Προεδρία.
Πρόκειται για αποφάσεις, κατευθύνσεις, που αντιμετωπίζουν πραγματικά ένα ενιαίο ομόσπονδο κράτος, δικοινοτικό. Και στις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί κανείς να πάει πίσω από αυτό, όταν ξέρουμε ότι η περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Μεσογείου γενικότερα, Βορείου Αφρικής, είναι ένας χώρος επεμβάσεων που υποδαυλίζουν τις εσωτερικές διαιρέσεις και υποδιαιρέσεις με θρησκευτικά είτε με άλλα προσχήματα.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για τη συνδιάσκεψη στο Λονδίνο για τη Λιβύη



Τα ιμπεριαλιστικά γεράκια και τ' άλλα όρνια που έχουν ορμήσει στο λαό της Λιβύης, παριστάνουν στο Λονδίνο τους ανθρωπιστές, ενώ κανονίζουν πώς θα μοιράσουν τη λεία.
Το τι θα κερδίσει το ελληνικό κεφάλαιο από τη σφαγή και το διαμελισμό της Λιβύης ενδιαφέρει την κυβέρνηση και τη ΝΔ, όχι το λαό. Το δικό του συμφέρον απαιτεί καμία συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταγγέλλουμε την χτεσινή πρωτοφανή αστυνομική εισβολή και επίθεση στην Κερατέα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να τρομοκρατήσει το λαό της Κερατέας
και για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εργολάβων
επιβάλλει συνθήκες χούντας.
Είμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Κερατέας.

Οχι ΧΥΤΑ στο ΟβριΟκαστρο!
Να αποχωρΗσουν τΩρα Ηλες οι αστυνομικΕς δυνΑμεις!

Συγκέντρωση και διαδήλωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης
μαζικών φορέων και αριστερών οργανώσεων και κινήσεων

Τετάρτη 30 Μαρτίου, 7:00 μ.μ.
Κεντρική πλατεία Κερατέας
και διαδήλωση στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ

ΑριστερΕς οργανΩσεις - κινΗσεις - μαζικοΙ φορεΙς

"Φασιστικός πόλεμος του ΝΑΤΟ,εναντίον της Λιβύης",λέει ο Φιντέλ Κάστρο.Ο Κάστρο υπενθυμίζει τέλος ότι από τις 21 Φεβρουαρίου είχε προειδοποιήσει ότι το ΝΑΤΟ σκόπευε "να βάλει χέρι στον πετρελαϊκό πλούτο της Λιβύης".




Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, Φιδέλ Κάστρο, κατήγγειλε σήμερα(29/3) τον "φασιστικό πόλεμο" που διεξάγει το ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης και κάλεσε τον Μουάμαρ Καντάφι να αντισταθεί για "να το πνίξει στη λάσπη της ατίμωσης".

   

"Εάν ο Καντάφι τιμήσει τις παραδόσεις του λαού του και αποφασίσει να πολεμήσει, όπως υποσχέθηκε, μέχρι την τελευταία του πνοή στο πλάι των Λίβυων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τους χειρότερους βομβαρδισμούς που έχει υποστεί ποτέ χώρα, θα πνίξει στη λάσπη της ατίμωσης το ΝΑΤΟ και τα εγκληματικά σχέδιά του" γράφει ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης σε
ένα από τα άρθρα του που δημοσιεύονται τακτικά στον επίσημο Τύπο.



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την κατάσταση στην Κερατέα



Αντί η κυβέρνηση να εισακούσει τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας της Κερατέας, κλιμακώνει ολοένα και περισσότερο την καταστολή και τον αυταρχισμό.
Οι κάτοικοι δεν είναι εγκληματίες, αλλά προασπίζονται την ποιότητα της ζωής τους, ενάντια στην κυβερνητική λογική διαχείρισης των απορριμμάτων που υπακούει μόνο στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ – ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ .Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΧΥΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΕΥΡΑ



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΧΥΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΕΥΡΑ

«Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε δεκάδες λεωφορεία των ΜΑΤ μαζί με εκσκαπτικά  μηχανήματα κατευθύνονται προς την Κερατέα. Η κυβέρνηση παίζει με την φωτιά. Η ίδια οδηγεί σε μια τυφλή και άχρηστη σύγκρουση μεταξύ πολιτών και αστυνομίας. Αν θέλει να δείξει ένα «σκληρό» πρόσωπο, ας το κάνει  προς τους τοκογλύφους που λεηλατούν την κοινωνία μας, κι όχι προς τις οικογένειες που υπερασπίζονται την πόλη τους, τα μοναδικά τοπία της, την αττική γη, το περιβάλλον.