Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ποιοι κάνουν κουρελόχαρτα τις αποφάσεις του Συνεδρίου της ΟΛΜΕ;

Ποιοι κάνουν κουρελόχαρτα τις αποφάσεις του Συνεδρίου;
Ποιοι βγάζουν λάδι τον ιμπεριαλισμό για τις εξελίξεις στη χώρα μας;
Ποιοι δε βοήθησαν να σπάσει η απαγόρευση των διαδηλώσεων;

Στο συνέδριο της ΟΛΜΕ προτάθηκε από τους συνέδρους των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών η πραγματοποίηση αντιιμπεριαλιστικής, αντι-ΕΕ διαδήλωσης τις ημέρες της επίσκεψης Σόιμπλε (που ήταν ήδη γνωστή). Οι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ είχαν ήδη αποχωρήσει από το Συνέδριο. Κανένας εκπρόσωπος από τις άλλες παρατάξεις (ΣΥΝΕΚ, Παρεμβάσεις – ΠΑΜΕ) δε δήλωσε διαφωνία (δημόσια τουλάχιστον) στην πρόταση αυτή και η πρόταση πέρασε ομόφωνα από το Συνέδριο. Η απόφαση αυτή του Συνεδρίου ήταν προς υλοποίηση καθώς δεν προέβλεπε καμία περαιτέρω απόφαση από τον νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Μετά από αυτό, θα έπρεπε η ΟΛΜΕ να καλέσει ανοιχτά χτες 18/7 σε διαδήλωση με αντιιμπεριαλιστικά και αντιΕΕ χαρακτηριστικά. Μετά την απαγόρευση των διαδηλώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση, η διαδήλωση ήταν ακόμα πιο επιβεβλημένη ακριβώς για να σπάσει η απαγόρευση στην πράξη.
Αυτό όμως δεν έγινε. Ουτε κάλεσμα της ΟΛΜΕ υπήρξε, ούτε πανό στη διαδήλωση που έγινε.
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ που έγινε, υπερψηφίστηκε η πραγματοποίηση της διαδήλωσης μόνο από πέντε μέλη του ΔΣ (ΣΥΝΕΚ και Παρεμβάσεις). Κατά ψήφισαν έξι μέλη (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ) κι έτσι η πρόταση καταψηφίστηκε. Εχουμε λοιπόν να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις:

Με συνεντεύξεις τους σε διαφορετικές κυριακάτικες εφημερίδες Τσίπρας και Γλέζος επιμένουν στο ζήτημα του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων


 «Εμείς ως κυβέρνηση θα εκμεταλλευθούμε κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Θα ανταποκριθούμε στο ιστορικό χρέος που έχουμε έναντι του λαού μας: Θα διεκδικήσουμε όλα όσα μας χρωστά η Γερμανία. Δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμα, δεν εγκαταλείπουμε καμία δυνατότητα»

Χρυσαυγίτικες αθλιότητες κατά του Μ. Θεοδωράκη.Άρθρο του Ριζοσπάστη.

Σε απαράδεκτη φραστική επίθεση κατά του Μίκη Θεοδωράκη προχώρησαν 

οι νεοναζί της 

Χρυσής Αυγής με αφορμή δηλώσεις του εναντίον τους, με τις οποίες τους 

χαρακτήρισε 

«ναζιστές και καρκίνωμα». 


Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους, τα φασιστοειδή τον κατηγορούν, μεταξύ άλλων, ότι «είναι γραφικός» και ισχυρίζονται προκλητικά ότι επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή γιατί «στη δύση του βίου του, θέλει να βρίσκει κάθε τρόπο για να εμφανίζεται στο προσκήνιο».