Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

KKE: Σχόλιο για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Δ. Χριστογιάννη.Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "τρομοκρατική" οργάνωση, όπως αφήνει να εννοηθεί η ΝΔ, ούτε η ΝΔ "χουντικό" κόμμα, όπως υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Δ. Χριστογιάννη και τη συνεχιζόμενη διπολική αντιπαράθεση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:


«Είναι δεδομένη και αυτονόητη η καταδίκη απόψεων που εξωραΐζουν ή αποκρύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα της εφτάχρονης δικτατορίας. Την ίδια στιγμή και με αφορμή την κάλπικη διπολική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, τονίζουμε το εξής:

Νέο γκάλοπ της Public Issue : ΣΥ.ΡΙΖ.Α 31,5 %, Ν.Δ. 28 %., Χ.Α. 10 %, ΚΚΕ 6,5 % ,ΠΑ.ΣΟ.Κ 6,5 %, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5 % και ΔΗ.ΑΡΙ. 3,5 %.


Public Issue: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%. Στο 6,5 % ανεβαίνει το Κ.Κ.Ε.


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 31,5% έναντι της ΝΔ με 28% δείχνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue για την “Εφημερίδα των Συντακτών”. Στην τρίτη θέση παραμένει με 10% η Χρυσή Αυγή, στην τέταρτη θέση βρίσκονται με 6,5% ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 3,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης με 52% και ακολουθεί η ΝΔ με 35%.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για τη νέα τραγωδία με μετανάστες στο Φαρμακονήσι.

 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη νέα τραγωδία με μετανάστες στο Φαρμακονήσι


Το πρόσφατο τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, με 2 νεκρούς και αρκετούς αγνοούμενους, επιβεβαιώνει ότι η ένταση των μέτρων καταστολής στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα έχει σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνει η τραγική λίστα των νεκρών και αγνοούμενων στο Αιγαίο και σε άλλα σημεία της χώρας.

Ο Δ. Κουτσούμπας για την εκλογική μάχη των ευρωεκλογών, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών :"... το ΚΚΕ θεωρεί ότι ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών πρέπει να γίνει στις 25 Μάη, μαζί με τις ευρωεκλογές... "

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην εκδήλωση της ΚΟ του ΚΚΕ για την Έρευνα, ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην εκλογική μάχη των ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. 


Συγκεκριμένα ανέφερε: 

«Σήμερα συγκρούονται δυο διαφορετικοί δρόμοι: Ο δρόμος που υπηρετεί τη διέξοδο από την κρίση σε όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου σε βάρος του λαού και ο δρόμος που υπηρετεί το λαό και τις πραγματικές, συνεχώς διευρυνόμενες, ανάγκες του.

Οι απαγορεύσεις και η καταστολή των λαϊκών αγώνων δε θα περάσουν! Ν’ αθωωθεί ο Παύλος Αντωνόπουλος!

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, σήμερα Τετάρτη 22/1/14, στις 6 μ.μ.


Ακάθεκτη προχωρά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην αναβάθμιση της άσκησης της κρατικής τρομοκρατίας σε βάρος του λαού και της καρατόμησης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών. Με ωμές απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων όπως πρόσφατα, στις 8 Γενάρη ημέρα της φιέστας για την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. απ΄ την Ελλάδα. Με ΜΑΤ, χημικά, ξυλοδαρμούς, καταστολή και συλλήψεις απέναντι σε εργαζόμενους, άνεργους, συνδικαλιστές, νεολαία, τόσο την ημέρα της απαγόρευσης, όσο και την επόμενη ημέρα στα δικαστήρια, αλλά και απέναντι στους εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν στις 11 Γενάρη στη Θεσσαλία, ή απέναντι στους «διαθέσιμους» σχολικούς φύλακες. Με επιστρατεύσεις απεργών που εξακολουθούν να ισχύουν.

Δραστηριότητες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σήμερα Τετάρτη 22 Ιανουαρίου

Δραστηριότητες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


 -- Σήμερα Τετάρτη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρέμβει στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ενόψει της κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του «Νόμου για την Ερευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία», με τις ομοσπονδίες, τα σωματεία των εργαζομένων και τους συλλογικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της έρευνας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Ακραίοι, είναι οι απολογητές του μνημονίου

  Η «ομάδα αλήθειας» της ΝΔ είναι στην πραγματικότητα ομάδα ψευδολόγων, ακροδεξιών, νοσταλγών της βασιλείας και θωπευτών του νεοναζισμού.


Το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», εφημερίδας-οργάνου της ΝΔ σχετικά με την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μπελαντή, είναι στο ίδιο μεσαιωνικό κλίμα που προσπαθούν να δημιουργήσουν το τελευταίο διάστημα οι εκπρόσωποι του κόμματος και στοχοποιεί πρόσωπα, κόμματα και οργανώσεις.

Ένας ΣΥΡΙΖΑίος για τη Χρυσή Αυγή...

 Σε επιστολή του προς τον Αλ. Τσίπρα για τη Χρυσή Αυγή, ο Αλ. Μητρόπουλος γράφει: 


«Δεν πρόκειται περί κλασικού ναζιστικού κόμματος (...), όσο η ΧΑ βρίσκεται διακριτά σε πολεμική σχέση με τη στρατηγική των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων, ματαιώνεται ο ρόλος της ως συμμάχου ή εφεδρείας του συστήματος(...). Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ΧΑ διανύει ακόμη το πρώτο αντισυστημικό, αντιμνημονιακό στάδιο».