Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η χούντα ενίσχυσε το κεφάλαιο ! Η άποψη του Ριζοσπάστη.


Η χούντα ενίσχυσε το κεφάλαιο 


Ανήμερα της μαύρης επετείου κήρυξης της χούντας η «Ελευθεροτυπία» επέλεξε να προβάλει πρωτοσέλιδα δημοσκόπηση, όπου το 30% των ερωτηθέντων φέρεται να θεωρεί πως «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ό,τι σήμερα». Στοιχείο που, ανεξάρτητα από το πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι, διαμορφώνει αντικειμενικά συνείδηση τέτοια που να «καλλωπίζει» το προφίλ της χούντας.

Προσυγκεντρώσεις ΠΑΜΕ για 1η ΜΑΗ και συγκεντρώσεις σε ΠΕΙΡΑΙΑ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΛΑΥΡΙΟ.


ΤΕΤΑΡΤΗ 1η του Μάη 2013 ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10.30 π.μ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  ώρα 10 π.μ.




Προσυγκεντρώσεις Συνδικάτων, επιτροπών αγώνα και Λαϊκών Επιτροπών

Στήλες Ολυμπίου Διός: Ανατολικών συνοικιών, Νότιων συνοικιών εργαζόμενοι και συνδικάτα του Δημόσιου και των ΟΤΑ.

Προπύλαια: Εκπαιδευτικοί, ΜΑΣ και εργαζόμενοι στην Υγεία.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.


Υποδεχθήκαμε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη βουλή τον σύντροφο Άντρο Κυπριανού ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, κόμμα με το οποίο έχουμε παραδοσιακά σχέσεις φιλίας, συνεργασίας, δημιουργικής συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων. 


Ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή χρειάζεται ένταση της αλληλεγγύης, της κοινής πάλης των δύο λαών, γενικότερα των λαών της Ευρώπης ενάντια στην αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ που φέρνει μνημόνια, αντιλαϊκά μέτρα, αντιλαϊκούς νόμους και στις δύο χώρες αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ, που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα, δικαιώματα και κατακτήσεις πολλών δεκαετιών των εργαζομένων.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απαγωγή των δυο μητροπολιτών στη Συρία.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαγωγή των δύο μητροπολιτών, Χαλεπίου Παύλου και Συρο-Ιακωβίτη Γιοχάνα Ιμπραήμ κατά τη διάρκεια μετακίνησης τους προς το Χαλέπι. Η συγκρότηση και ανάπτυξη των λεγόμενων «αντικαθεστωτικών δυνάμεων» και διαφόρων συμμοριών που στηρίζονται με όλους τους τρόπους από ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δημιουργεί το περιβάλλον που διαμορφώνει επικίνδυνες εξελίξεις για το συριακό λαό, για τους λαούς της περιοχής.

4 αστυνομικοί χαστούκισαν 19χρονο στο Νέο Ηράκλειο γιατί δεν τους άρεσε η μπλούζα του που τελικά του την έκλεψαν !


Δεν υιοθετούμε το σύνθημα “μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι” από σεβασμό προς το ζωικό βασίλειο. 



Ωστόσο το νέο κατόρθωμα των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ του Δένδια δείχνει πόσο έχουν αποθρασυνθεί αυτές οι ειδικές ομάδες. Πέρα από το γεγονός ότι σε συντριπτικό ποσοστό υποστηρίζουν τη φιλοναζιστική Χρυσή Αυγή, φαίνεται ότι ακόμα και η συμβολική διαμαρτυρία τους ενοχλεί σε αφάνταστο βαθμό.

Λένιν : Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στον Ριζοσπάστη.


Χτες συμπληρώθηκαν 143 χρόνια από τη γέννηση του Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ, του Λένιν, που είδε για πρώτη φορά το φως της ζωής στις 22 Απρίλη 1870, στην πόλη Σιμπίρσκ στο Βόλγα.


To όνομα του Λένιν, του επαναστάτη, του διανοούμενου, του καθοδηγητή, συνδέθηκε άρρηκτα με το πιο μεγάλο κοσμοϊστορικό γεγονός στη σύγχρονη ιστορία, τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.
To όνομά του έγινε σύμβολο για την παγκόσμια εργατική τάξη, μαζί με τον Μαρξ και τον Ενγκελς και δίκαια θεωρείται ένας από τους τρεις θεμελιωτές της επαναστατικής κοσμοθεωρίας της εργατικής τάξης.

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για την επίθεση στην Βοστώνη. Γιατί είχαν συλλάβει τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ το 2011 και τον άφησαν ελεύθερο ;


 Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για την επίθεση στην Βοστώνη.



Ολοένα και πληθαίνουν τα ερωτήματα, όσον αφορά τη βομβιστική επίθεση της προηγούμενης Δευτέρας στο μαραθώνιο της Βοστόνης, παρά την εξόντωση του ενός υπόπτου και το πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δεύτερου, που έδωσαν δείγμα γραφής τι σημαίνει «αστυνομικό κράτος» και ενδεχομένως για το τι μέλλει γενέσθαι με το νέο ορισμό που επιχειρείται να εισαχθεί: «νέα τρομοκρατία».

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΜΕΡΑ - ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ.


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*



Ηταν Παρασκευή, 23 Απριλίου του 2010. Γιορτή του Αγίου Γεωργίου, μέρα που γιόρταζε και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν στο Καστελόριζο με ειδικό σκοπό. Οχι φυσικά για να υπογραμμίσει με την παρουσία του την ελληνικότητα του ακριτικού νησιού, που είναι καρφί στα συμφέροντα της Τουρκίας.
  
Κάθε άλλο.

Χουντογλέντι από Χρυσαυγίτες φασίστες στη Βόρεια Εύβοια και τραμπουκισμοί σε βάρος μέλος του ΚΚΕ.Τομεακή Επιτροπή Β. Εύβοιας του ΚΚΕ: Καταδικάζει το νέο κρούσμα τραμπουκισμού απο τη Χρυσή Αυγή


Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, που ανήμερα της 21ης Απρίλης με επικεφαλής τον Τάσο Καραγάση επιτέθηκαν σε μέλος του ΚΚΕ στο χωριό Γιάλτρα στη Βόρεια Εύβοια, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Βόρειας Εύβοιας του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση σημειώνει:


«Καταδικάζουμε το νέο κρούσμα τραμπουκισμού ενάντια σε μέλος του ΚΚΕ από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής στο χωριό Γιάλτρα στη Βόρεια Εύβοια. Οι νοσταλγοί των ταγμάτων ασφαλείας, των Ες Ες και της χούντας των συνταγματαρχών γλεντοκοπούσαν ανήμερα της 21ης Απρίλη με συνθήματα και τραγούδια υπέρ της χούντας και της Χρυσής Αυγής και προκαλούσαν ανοιχτά όποιον δεν τους άρεσε.