Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Καταγγέλλει τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας για τους πιλότους και το προσωπικό καμπίνας των αεροσκαφών.

Την απόφαση των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου στο Ευρωκοινοβούλιο να αυξήσει τις ώρες εργασίας του προσωπικού καμπίνας και των πιλότων των αεροσκαφών καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας στην παρέμβασή της, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα εξής:

«Η "μεγάλη συμμαχία" των εκπροσώπων του κεφαλαίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Λαϊκό Κόμμα - Σοσιαλδημοκράτες - Φιλελεύθεροι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν σήμερα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αύξηση των ωρών εργασίας του προσωπικού καμπίνας και των πιλότων των αεροσκαφών.

Για τη σύλληψη και καταδίκη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας καταδικάζει τη σύλληψη και – με συνοπτικές διαδικασίες - καταδίκη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.


    Η κατάπτυστη μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί για μια ακόμα φορά να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται και διεκδικούν το αυτονόητο, στην προκειμένη περίπτωση όσους διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή, δημόσια και δωρεάν  εκπαίδευση.

Το ΚΚΕ σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας




Πάγια και αμετακίνητη θέση του ΚΚΕ είναι τόσο η κατάργηση της αντιδραστικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση την οποία έκλεισε η ΕΡΤ και απολύθηκαν οι εργαζόμενοί της, όσο και η κατάργηση του σχετικού νόμου για την ΕΡΤ που ακολούθησε.

Η απήχηση των κομμάτων στην κοινωνία μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Βαθιές οι ρίζες τις Χρυσής Αυγής στο εκλογικό σώμα.Γράφει ο Red Star.

Στο προηγούμενο μου άρθρο με τίτλο στα τέλη Αυγούστου  "Τέλος εποχής για Νέα Δημοκρατία και ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η απήχηση των 2 κομμάτων έχει φτάσει στο ναδίρ ".σας έδωσα μια εικόνα για την δύναμη -δυναμική των κομμάτων με βάση έρευνες που δεν είχαν δημοσιευθεί και κάποιες που δημοσιεύτηκαν αρχές Σεπτέμβρη.



Κανείς δεν μπορούσε τότε να φανταστεί την εν ψυχρώ και καλά σχεδιασμένη δολοφονία του νεαρού αριστερού αγωνιστή-τραγουδιστή από την φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής αλλά και την οργανωμένη δολοφονική επίθεση στα στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα λίγες μέρες πριν.Παρακάτω θα δούμε τις πραγματικές επιπτώσεις των νέων δεδομένων στην εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων.

Πρώτα όμως να δούμε τα αποτελέσματα της δικιάς μας δημοσκόπησης στο k.k4ever σε δείγμα 1.179 επισκεπτών του μπλογκ.

Δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.Η «Coca-Cola» απολύει 33 εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και από την άλλη κάνει δενδροφυτεύσεις...

Με το ένα χέρι απολύει εργαζόμενους και με το άλλο κάνει φιλανθρωπία, χορηγίες και δενδροφυτεύσεις για να εξωραϊστεί στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων. 



Ο λόγος για την επιχείρηση «Coca-Cola» που απολύει 33 εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, καταργώντας επί της ουσίας τη διανομή, την οποία θα αναθέσει σε άλλον ιδιώτη, με μικρότερο κόστος.

Ανακοίνωση του K.K.E για το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 αποτυπώνει την κλιμάκωση της συνεχιζόμενης επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη και τα πλατιά λαϊκά στρώματα για τη λεγόμενη δημοσιονομική εξυγίανση και την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.


Στο προσχέδιο προβλέπονται νέα βάρη τα οποία ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ και τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά.