Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος Σκηνοθέτης - ηθοποιός:Ψηφίζω Κ.Κ.Ε.


Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος Σκηνοθέτης - ηθοποιός



«Αυτή την περίοδο οι στίχοι του Νικηφόρου Βρεττάκου - "Χριστός Πάσχων" - μου έρχονται συνέχεια στο νου. Ηθελα να τους μοιραστώ μαζί σας... "Το μίσος, το ψεύδος, οι τύραννοι/Συνεχής αλλοτρίωση/του χορταριού των Ψαρών,/της κραυγής: " Ιτε παίδες..."/μου πληγώνει το μέτωπο, όσο/αναλογεί στον πολίτη/Νικηφόρο Βρεττάκο/τ' ακάνθινο/στεφάνι του έθνους".
Ψηφίζω ΚΚΕ και ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον... Γιατί το ΚΚΕ με συνέπεια προειδοποιούσε και ενημέρωνε εδώ και χρόνια όλους μας.

Κώστας Καζάκος ,Ηθοποιός, υποψήφιος βουλευτής του Κ.Κ.Ε. στο Νομό Ηλείας.


 Κώστας Καζάκος 


Στις 6 του Μάη θα βρεθούμε για άλλη μια φορά μπροστά στις κάλπες. Ας μετρήσουμε ψύχραιμα τα πράγματα κι ας αποφασίσουμε. Ολα τα κόμματα που έχουν προσκολληθεί με τόση μανία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλαδή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ - ΛΑ.Ο.Σ.- ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ κλπ. και όσα ακόμα πάρουν μέρος στην εκλογική αναμέτρηση, έχουν εκπονήσει και μας προτείνουν τη Λύση της Σωτηρίας. Τα ίδια κόμματα, οι ίδιοι άνθρωποι, με την ίδια πολιτική, οι εκπρόσωποι και οι υπηρέτες της ΕΕ των μονοπωλίων και των στρατοκρατών, που παρέδωσαν αμαχητί το λαό μας στους δανειστές και τους τοκογλύφους, αυτοανακηρύχθηκαν σε σωτήρες μας.

ΠΑΜΕ-Δικαστική δίωξη από τον Μάνεση εναντίον του Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας


 
Ο Μάνεσης ιδιοκτήτης της Χαλυβουργίας για ακόμη μια φορά προσπαθεί αξιοποιώντας μερικούς απεργοσπάστες και διευθυντικά στελέχη που δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού να χτυπήσει, να διασπάσει, να τρομοκρατήσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών που για 186 ημέρες μέσα από τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων δίνουν απάντηση στα αντεργατικά σχέδια του και στη κυβέρνηση.
Έσυρε στα δικαστήρια την Διοίκηση του Σωματείου 2 ημέρες μετά την μεγαλειώδη, μαζική απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς , έξω από τις πύλες της Ελληνικής Χαλυβουργίας που τα ΜΜΕ την έθαψαν στην κυριολεξία και πρόβαλαν του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που για μια ακόμη φορά η εργατική τάξη του γύρισε την πλάτη.

Ο μύθος για την Ισλανδία: η Κρίση κάθε άλλο παρά έχει περάσει! «Πάνω απ' τις μισές ισλανδικές οικογένειες έχουν χρεοκοπήσει» σύμφωνα με την ισλανδική εφημερίδα Information.


 Του Per-Åke Westerlund, από την εφημερίδα Offensiv, του σουηδικού τμήματος της CWI (www.socialistworld.net).  

Μετάφραση Ελένη Παλαιολόγου



Η οικονομία της Ισλανδίας βρίσκεται σήμερα σε φάση ανάπτυξης, μετά τη μεγάλη ύφεση που τη χτύπησε το 2008 και ο προηγούμενος πρωθυπουργός της χώρας πέρασε από δίκη για το ρόλο που έπαιξε στην κρίση*. Αλλά η οικονομική και πολιτική κρίση σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει.

Σε διάρκεια μιας εβδομάδας, τον Οκτώβρη του 2008, τρεις βασικές τράπεζες της χώρας κατέρρευσαν και  ο χρηματιστηριακός δείκτης έπεσε απ' τις 9.000 στο 14! Το ΑΕΠ της χώρας έπεσε πάνω από 10% και η ανεργία επταπλασιάστηκε.

Η ΕΕ σε κρίσιμο σταυροδρόμι-ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ



Αναμφίβολα οι εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα είναι οι σημαντικότερες μετά από εκείνες του 1974, αφού θα αναδείξουν το νέο πολιτικό σκηνικό που θα αντικαταστήσει μετά από σχεδόν σαράντα (!) ολόκληρα χρόνια την αδιατάρακτη παντοδυναμία των δύο κομμάτων - πυλώνων του μεταπολιτευτικού συστήματος, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι η πρώτη φορά επίσης που ελληνικές βουλευτικές εκλογές έχουν πανευρωπαϊκή σημασία, πράγμα εντελώς ασυνήθιστο για μια τόσο μικρή χώρα όπως η δική μας.
Στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που συγκλονίζει την Ευρώπη και οδηγεί παντού σε ήττες στις εκλογές όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν πολιτικές ευρω-λιτότητας, μνημονιακής ή όχι, τα ποσοστά των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης στην Ελλάδα θα στείλουν την Κυριακή τη νύχτα σήμα ανησυχίας ή εφησυχασμού προς το Βερολίνο και τα υπόλοιπα κέντρα ευρωπαϊκών αποφάσεων.

«Ισχυρό ΚΚΕ - Αντεπίθεση λαέ»-ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ




«Χειραφέτηση! Οχι στα διλήμματα και τις νέες αυταπάτες - Ισχυρό ΚΚΕ»! Το μήνυμα καθαρό, παραλήπτης ο λαός, φορείς του οι χιλιάδες που κατέκλυσαν χτες βράδυ το Πεδίον του Αρεως, μετατρέποντας την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ σε συγκλονιστική διαδήλωση - δήλωση δέσμευσης ότι με αυταπάρνηση θα συνεχίσουν ως την τελευταία στιγμή τη μάχη για να αναδειχτεί απ' αυτές τις εκλογές όσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ, όσο πιο ισχυρός ο ίδιος ο λαός.
Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, κατά κύματα οι προσυγκεντρώσεις, με τα κόκκινα λάβαρα υψωμένα στον Αττικό ουρανό, ξεχύνονται και πλημμυρίζουν το Πεδίον του Αρεως, που για μια ακόμα φορά υποδέχεται μια μεγαλειώδη σε όγκο και παλμό λαοθάλασσα.

ΤΡΙΚΑΛΑ : Μαζική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε.Ο λαός μπορεί να γίνει αφέντης στον τόπο του.


Στην κεντρική συγκέντρωση μίλησε ο Αχιλλέας Κανταρτζής και χαιρέτισαν οι Πέτρος Τσίγκας και Ειρήνη Πετράκη, υποψήφιοι βουλευτές στο νομό

Mαζική, με παλμό κι αγωνιστικό πάθος ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου» των Τρικάλων, στην οποία μίλησε ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό και χαιρέτισαν οι υποψήφιοι Πέτρος Τσίγκας και Ειρήνη Πετράκη.
Αναφερόμενος στον εκβιασμό που ακούγεται ότι «δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις», ο Αχ. Κανταρτζής, σημείωσε πως λένε ψέματα και εξήγησε: «Από τους φόρους που έχουν μαζέψει καλύπτουν και μισθούς και συντάξεις και τις άλλες δαπάνες για Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, το λένε τα επίσημα στοιχεία τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αποσπάσματα συνέντευξης της Ρένας Δούρου στο Mega Channel στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» (Καμπουράκης, Οικονομέας, Σαραντάκου).


Αποσπάσματα συνέντευξης της Ρένας Δούρου στο Mega Channel στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» (Καμπουράκης, Οικονομέας, Σαραντάκου)


Έγκαιρα θέσαμε το θέμα του συνασπισμού εξουσίας με δυνάμεις της Αριστεράς
«Δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σπάσαμε ένα ταμπού για ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς, δηλαδή τη σχέση της με την εξουσία και τη διακυβέρνηση. Αυτό δεν έγινε λόγω των δημοσκοπικών ποσοστών των τελευταίων μηνών.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: κι όμως υπάρχει άλλος δρόμος!


Η κυρίαρχη προπαγάνδα υποστηρίζει ότι η ακολουθούμενη πολιτική είναι μονόδρομος. 

Ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό κοινωνικό σχέδιο απέναντι στη φυλακή των μνημονίων, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της αγοράς και της μισθωτής σκλαβιάς.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαντά: Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν δικαίωμα, μπορούν και πρέπει να ζήσουν μια καλύτερη ζωή σε έναν καλύτερο κόσμο. Ο κοινωνικός πλούτος που παράγουν με τα χέρια και το μυαλό τους, τα εφόδια που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, οι δυνατότητες που δίνει μια ισότιμη συνεργασία όλων των λαών του πλανήτη, τα απελευθερωτικά στοιχεία που γεννά η άνοδος του μορφωτικού επιπέδου δείχνουν πως κάτι τέτοιο είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ εφικτό.