Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση του KKE για τη «μίνι» Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό



«Επιδότηση υποκρισίας» πρέπει να πάρει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που, όχι μόνο, ψήφισε επώδυνες  και επικίνδυνες για τους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό αποφάσεις, αλλά ισχυρίζεται κιόλας ότι δήθεν τις απέτρεψε. Με τις αποφάσεις της συνόδου, που συμπληρώνουν προηγούμενες αποφάσεις για τη δημιουργία των κέντρων διαλογής προσφύγων (hot-spots), η Ελλάδα γίνεται, με επιδότηση ΟΗΕ και ΕΕ, χώρα λειτουργίας τεράστιων καταυλισμών, σταθμός καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50.000 - για αρχή - εγκλωβισμένων προσφύγων. Επιπλέον, μετά τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, άνοιξε και επίσημα η συζήτηση για  το «κλείσιμο» των ελληνικών συνόρων προς το βορρά και για ανάθεση στον Frontex της αποτροπής-καταστολής των προσφύγων στα ελληνο-σκοπιανά ή ελληνο-αλβανικά σύνορα.

Όλοι στη μάχη για την οργάνωση της απεργίας



Η απεργία στις 12 του Νοέμβρη αναδεικνύεται σε σημαντική αναμέτρηση ανάμεσα στους εργαζόμενους, από τη μία, και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το κεφάλαιο, από την άλλη.
Δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό.
Να οργανωθεί η απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο.
Να δοθεί η μάχη για να αντιμετωπιστούν τα επιχειρήματα που θέλουν το λαό να ανέχεται και να συναινεί στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται το επόμενο διάστημα, βάζοντας στο στόχαστρο το Ασφαλιστικό και φέρνοντας νέα αντιλαϊκά μέτρα.