Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Δεκάδες νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο στην καπιταλιστική Νότια Κορέα.

Τους 21 έφτασαν οι νεκροί (20 τρόφιμοι 70 - 80 ετών και μία νοσηλεύτρια) από φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο για ηλικιωμένους στη Νότια Κορέα, πυροδοτώντας νέο γύρο συζητήσεων για τα μέτρα δημόσιας ασφαλείας στη χώρα.

EPA/NEWSIS
Ετσι, μετά από το πολύνεκρο ναυάγιο «Σεουόλ» που κόστισε τη ζωή σε πάνω από 300 άτομα - στην πλειοψηφία τους έφηβοι μαθητές - και ανέδειξε πόσο υπερέχουν τα εφοπλιστικά κέρδη έναντι της ασφάλειας της ζωής στη θάλασσα, αυτή τη φορά οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε ιδρύματα πρόνοιας.

Σχόλιο του KKE για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας [29/5/2014]

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του KKE για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατία


Η σταθερότητα, την οποία εγγυάται ο πρωθυπουργός είναι η συνέχιση και διεύρυνση της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου και ΕΕ και στις συνθήκες της όποιας ανάκαμψης.

Δήλωση του κομμουνιστή δημάρχου Ικαρίας Στέλιου Σταμούλου.

Χαιρετίζουμε, σφίγγουμε το χέρι και ευχαριστούμε όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί μας και μας ψήφισαν, και στον πρώτο αλλά και στον δεύτερο γύρο, δίνοντας μας την πλειοψηφία στον δήμο Ικαρίας.  


Χαιρετίζουμε τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες που με αυτοπεποίθηση, πείσμα και ενθουσιασμό, έδωσαν αυτή τη μάχη κόντρα στη λάσπη, τη συκοφάντηση, την ψευδολογία, τσακίζοντας συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, από τους συμπράττοντες στο γνωστό αντικομουνιστικό μπλοκ και από κοντά με τους εφοπλιστάδες, όπως ο κύριος Σπανός.
Χαιρετίζουμε επίσης τους εκατοντάδες Ικαριώτες που ενίσχυσαν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, που έριξαν το κόκκινο γαρύφαλλο στην κάλπη της περιφέρειας.

Εγκρίθηκε η καλλιέργεια μεταλλαγμένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση !

Στην καλλιέργεια των μεταλλαγμένων ειδών συμφώνησαν ομόφωνα τα κράτη μέλη της ΕΕ στη σύνοδο των μόνιμων αντιπροσώπων των 28 κρατών μελών της ΕΕ. 
Στη συμφωνία προβλέπεται πως κάθε χώρα που διαφωνεί θα μπορεί να απαγορεύει την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στα δικά της εδάφη.
Πολλοί επισημαίνουν πως το δικαίωμα απαγόρευσης στο εσωτερικό των χωρών αποτελεί το «καρότο» στην «εκστρατεία εισβολής» των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη.

O Μπέος, ο Μίχος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Του Μιλτιάδη Κόκκινου.

Η «Αυγή» έγραψε χτες ένα χυδαιολόγημα ενάντια στο ΚΚΕ με αφορμή την εκλογή του Αχιλλέα Μπέου στο Βόλο και του Γιάννη Μίχου στο Δήμο Αριστοτέλη.
Με εξυπνάδες δήθεν και αναφορές στον …Στάλιν, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε απ’ το ΚΚΕ να κάνει … αυτοκριτική γιατί δεν στήριξε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Β’ γύρο στο Βόλο και άκουσον – άκουσον γιατί κατέβασε ψηφοδέλτιο στο Δήμο Αριστοτέλη!
Την ίδια μέρα, όμως, που η «Αυγή» έγραφε αυτά που έγραφε, ο Αλ. Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε πως θα συνεργαστεί «με τη νέα δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης»!

Κατέρριψαν ελικόπτερο με Ουκρανό στρατηγό οι Φιλορώσοι. Συνολικά 14 οι νεκροί.


Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία κατέρριψαν σήμερα ένα ελικόπτερο του ουκρανικού στρατού κοντά στο Σλαβιάνσκ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 στρατιώτες, ανακοίνωσε σήμερα ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ.



Πρόκειται για μια από τις πιο αιματηρές ημέρες για τον ουκρανικό στρατό από την έναρξη της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στα ανατολικά.

Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες εκφράζουν την αλληλεγγύη και την στήριξή τους στη Κούβα !

 Από το 1959 οι ΗΠΑ δεν έχουν παραιτηθεί από τα ανατρεπτικά τους σχέδια ενάντια στην Κούβα.



Οι ΗΠΑ έχουν διατηρήσει για δεκαετίες μια πολιτική ενάντια στην Κούβα αυστηρών οικονομικών, χρηματοπιστωτικών και εμπορικών κυρώσεων, οργάνωσης τρομοκρατικών πράξεων και σαμποτάζ με στόχο την υπονόμευση και την ανατροπή της κουβανικής κυβέρνησης.

Σχετικά με τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο. Αναδημοσίευση από τον Ριζοσπάστη.

H συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και κυρίως για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα άνοιξε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης αμέσως μετά από τις εκλογές.



Βεβαίως η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο τα τελευταία χρόνια δεν ανοίγει για πρώτη φορά. Ανοιξε από την περίοδο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με υπουργό τον Γ. Ραγκούση. Από τότε είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορα σενάρια, ιδιαίτερα την περίοδο της συγκυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο.

Ω, τί συγκίνηση! Το νέο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο enikos.gr.

Η στήλη σήμερα πλέει σε πελάγη ευτυχίας! Κάτι είχε πάρει το αυτί μας από μέρες, αλλά περιμέναμε πρώτα να διασταυρώσουμε την είδηση. Ε, λοιπόν, ναι! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας το ανακοινώσουμε και να το επιβεβαιώσουμε: Η «κεντροαριστερά» ανασυγκροτείται! 

Οι αναδιατάξεις άρχισαν! Οι διεργασίες ξεκίνησαν! Οι μετεγγραφές κλείνουν! Οι μετονομασίες έρχονται! Οι συγχωνεύσεις ετοιμάζονται!
   Φίλες και φίλοι, πατριώτες και συνάνθρωποι, ένας νέος άνεμος αρχίζει να πνέει πλέον στη χώρα. Όχι τόσο ισχυρός όπως η θύελλα που ξεσήκωναν τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ όταν απογειώνονταν για να χτυπήσουν τη Γιουγκοσλαβία από τη βάση Αβιάνο του «κεντροαριστερού» Ντ’ Αλέμα, αλλά πάντως ένα πρώτο αεράκι μας πήρε…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ.

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αποτελούν μία καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής της επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων. 

Εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση του λαού απέναντι στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που αποδυναμώθηκε εκλογικά με μείωση εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων σε σχέση με τις εκλογές του Ιούνη 2012. Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο νικητή των ευρωεκλογών, δεν κατέγραψε καμία δυναμική, ούτε σε ψήφους ούτε σε ποσοστά.

ΚΚΕ: Σχόλιο για την παρουσία των Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα στη συνέλευση του ΣΕΒ.

Σε σχόλιο για την παρουσία των Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα στη συνέλευση του ΣΕΒ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:



«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αμέσως μετά τις εκλογές, ανταγωνίζονται μπροστά στους Έλληνες βιομήχανους, με επίκεντρο το δρόμο εξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, καλώντας το λαό σε "νέα κοινωνική συμφωνία" με τα μονοπώλια.