Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Το ΠΑΜΕ για τις κατασχέσεις.

Για τις κατασχέσεις
Tα ήδη χρεοκοπημένα λαϊκά νοικοκυριά χτυπημένα από τα συνεχόμενα μέτρα βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και στριμώχνονται ακόμα περισσότερο στις δαγκάνες της εφορίας που θα μπορεί σύμφωνα με το νέο σχέδιο νομού να προβαίνει και χωρίς δικαστική απόφαση στην επιβολή συντηρητικής κατάσχεσης κινητών, ακινήτων, εμπράγματων δικαιωμάτων σε αυτά, απαιτήσεων και γενικά όλων των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη του Δημοσίου είτε βρίσκονται στα χέρια του είτε στα χέρια τρίτων.

Είμαστε όλοι ουρακοτάγκοι ! ΓΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΙΤΑΛΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ.Γράφει η Ελισάβετ Πετρίδου.

Πολιτική βασισμένη σε προσβολές ασκεί η Λέγκα




Για υποκίνηση φυλετικού μίσους και συκοφαντική δυσφήμιση εξετάζει η εισαγγελία του Μπέργκαμο να διώξει τον ιταλό γερουσιαστή Ρομπέρτο Καλντερόλι, αντιπρόεδρο του Συνδέσμου (Λέγκα) του Βορρά, μετά την προσβλητική και ρατσιστική δήλωσή του για την αφρικανικής καταγωγής υπουργό Μετανάστευσης Σεσίλ Κιένγκε, την περασμένη εβδομάδα.

Κ.Κ.Ε : Φιλολαϊκή ανάπτυξη στον καπιταλισμό δεν μπορεί να υπάρξει.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για το κρατικό χρέος


Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για την ανακοίνωση της Eurostat σχετικά με το ύψος του κρατικού χρέους:
«Ο λαός καλείται συνεχώς σε νέες θυσίες, και όταν αυξάνεται και όταν "κουρεύεται" το κρατικό χρέος, παρότι δεν ευθύνεται για τη δημιουργία του και δεν είναι αυτός που ωφελήθηκε από τη διόγκωσή του.

ΚΚΕ: Σχόλιο για τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών με βάση τις περσινές φορολογικές δηλώσεις.

Σχόλιο για τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών με βάση τις περσινές φορολογικές δηλώσεις εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναλυτικά το κείμενο του σχολίου:
«Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών με βάση τις φορολογικές δηλώσεις της περσινής χρονιάς, καταγράφουν μείωση των μισθών και των συντάξεων κατά 18% περίπου και αντίστοιχη αύξηση των φόρων σε εργατοϋπαλλήλους και συνταξιούχους κατά 52% περίπου.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα : Να διώξουμε τον γελοίο !

Βγήκε στην T-V -από ιδιωτικό στούντιο- για  να  βγάλει διάγγελμα. Για τη μείωση του ΦΠΑ στα φαγάδικα από 23% στο 13%, δοκιμαστικά για λίγους μήνες.

Τόσο σπουδαία ανακοίνωση δεν μπορούσε να την κάνει ο τμηματάρχης της γενικής γραμματείας εμπορίου ή έστω κάποιος υφυπουργός. Χρειαζόταν διάγγελμα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αυτοπροσώπως.

Συχαρίκια απ' τον ΣΕΒ στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 Γράψαμε πολλές φορές ότι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε πριν από μία βδομάδα

 και η απόφαση για ενιαιοποίησή του που πάρθηκε σ' αυτό, απαντούσε στην ανάγκη του για 

οργανωτική δομή προσαρμοσμένη στο νέο του ρόλο στο αστικό πολιτικό σύστημα. 



Αλλωστε, ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην ΚΕ, που συνεδρίασε αυτό το Σαββατοκύριακο, δήλωσε πως η ενιαιοποίηση στόχευε να αποδείξει - προφανώς στην αστική τάξη - «την ετοιμότητά μας να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης».

Παραίτηση της ΔΑΣ, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ από το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και μη συμμετοχή στη νέα συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.


Παραίτηση της ΔΑΣ, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ από το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ


Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ από την ίδρυση του είχε ως κύριο στόχο την τεκμηρίωση των θέσεων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και ειδικότερα της ΓΣΕΕ. Ιδεολογικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι ένα εργαλείο που υπηρετεί την στρατηγική και την τακτική της ΓΣΕΕ, την ενσωμάτωση του Εργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και του κοινωνικού εταιρισμού που αποτελεί και την κυρίαρχη γραμμή της ΓΣΕΕ.