Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να τους ταρακουνήσει Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού σε καταστήματα στη Γούβα

Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να τους ταρακουνήσει
Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού σε καταστήματα στη Γούβα
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιοδεία

Στα εμπορικά καταστήματα της Γούβας περιόδευσε χτες βράδυ ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Μιλώντας με επαγγελματοβιοτέχνες και πελάτες στις οδούς Φιλολάου, Δαμαγίτου, Ανατολίου, Ιλιάδος και στην πλατεία Πλυτά, κατοίκους γενικά της ευρύτερης περιοχής, δόθηκε ανάγλυφα η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών: Με το διαρκώς μειούμενο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων, τις αυξήσεις στη φορολογία και τις συνεχείς ανατιμήσεις, την ανεργία, η επακόλουθη αναδουλειά των ΕΒΕ φέρνει λουκέτα και το θάνατο κάθε μικρομεσαίου.

«Ο κόσμος δεν έχει να ψωνίσει. Κοιτάμε πότε θα το κλείσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερα χρέη», έλεγαν καταστηματάρχες. «Κατέβα όλη την Φιλολάου, την Βουλιαγμένης, την Ηλιουπόλεως, παντού μαγαζιά με κατεβασμένα ρολά. Δεν υπάρχει ρευστό. Αν δεν ξυπνήσει και τώρα ο κόσμος, είμαστε όλοι τελειωμένοι», είπαν στο χασάπικο. «Ακούω διάφορους αγανακτισμένους και όταν πάμε τη συζήτηση στην ουσία, στο ποιος φταίει, γυρνάνε και τον υποστηρίζουν ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, μα είναι δυνατόν;», έλεγαν αλλού. «Πρέπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος, η κατάσταση δεν πάει άλλο», έλεγαν σε ένα φωτογραφείο.
Απαντώντας σε όλο αυτό τον κόσμο, αλλά και μιλώντας λίγο αργότερα σε συγκέντρωση που έγινε στην ταβέρνα «Το λαϊκό στέκι», ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι «τα λαϊκά στρώματα έχουν πλέον σωρευμένη πείρα από τις πολιτικές που συμφέρουν αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο». Κάλεσε τους ανθρώπους του μόχθου να μη μείνουν μόνο στην αγανάκτηση, αλλά να συναντηθούν στην κάλπη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», να στείλουν μήνυμα ανυπακοής στα αντιλαϊκά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται και όσα ετοιμάζουν οι κυβερνώντες για την επομένη των εκλογών.
Τόνισε ότι ο λαός δεν είναι υπεύθυνος για την κρίση, αυτή είναι κρίση του συστήματος, όμως έχει ευθύνη για το ποιους ψηφίζει ειδικά από τη στιγμή που η ψήφος του έχει δύναμη, μπορεί να μπλοκάρει τα αντιλαϊκά τους μέτρα και να τους ταρακουνήσει. Προειδοποίησε ότι η ψήφος δεν μπορεί να χαραμιστεί στην αποχή ή σε δήθεν ανεξάρτητους υποψήφιους προερχόμενους από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γιατί το βράδυ των εκλογών τα όποια ποσοστά τους θα αθροίζονται σε αυτά του δικομματισμού και των συμπληρωμάτων του, ερμηνευόμενα ως δήθεν αποδοχή της πολιτικής του.
Τέλος, κάλεσε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης για να ειπωθεί βροντερό το λαϊκό «όχι» στην ακρίβεια, στις νέες αυξήσεις σε πετρέλαιο, ψωμί, ρεύμα, ΦΠΑ και όπου αλλού.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: