Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ψεύτικη προπαγάνδα από κυβέρνηση και αστικά Μέσα Ενημέρωσης.


Μπόλικο μελάνι χύνουν τούτες τις μέρες από τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης για να συκοφαντήσουν τον αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.
Με «υλικό» που τους δίνει η κυβέρνηση παρουσιάζουν τους απεργούς ως προνομιακά αμειβόμενους έναντι των άλλων εργαζομένων, με τους τελευταίους να είναι, ταυτόχρονα, και επιβάτες που ταλαιπωρούνται λόγω των κινητοποιήσεων.
Η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει τους ισχυρισμούς τους.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το μαγείρεμα των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. το 2009.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για το μαγείρεμα των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. το 2009


Το όποιο μαγείρεμα των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. το 2009 για το έλλειμμα, αποτέλεσε εφαλτήριο για να προωθηθούν τα προαποφασισμένα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης. Αυτό κάνουν συνεχώς οι κυβερνήσεις και τα όργανα της ΕΕ, αλλάζουν τη μέθοδο και τα κριτήρια, ώστε τα στοιχεία που προκύπτουν να είναι χρήσιμα στη στρατηγική που συμφέρει την άρχουσα τάξη. Αυτό έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ με τη «νέα απογραφή» του 2004 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του 2009.

Ο αγώνας των εργαζομένων στο Μετρό πρέπει να νικήσει!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


-Την ώρα που το κεφάλαιο και το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ –ΔΝΤ οδηγούν τον κόσμο της εργασίας στον αφανισμό,

-Την ώρα που οι λογικές της ‘αναμονής’ και της ‘ωρίμανσης’ δείχνουν τα όριά τους,

-Οι εργαζόμενοι του μετρό βαδίζουν σταθερά στο μόνο δρόμο της ταξικής αξιοπρέπειας και της νίκης, το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα.

Σχόλιο του K.K.E. για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Brookings των ΗΠΑ.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Brookings των ΗΠΑ



Ο θαυμασμός και η εμπιστοσύνη που έδειξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική Ομπάμα, μπροστά στην επιχειρηματική και πολιτική ελίτ των ΗΠΑ, αποκαλύπτει πόσο ψεύτικα και υποκριτικά ήταν τα όποια ριζοσπαστικά συνθήματα, όπως ακύρωση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, που χρησιμοποίησε πριν τις εκλογές και για ποιο σκοπό.

Το ΚΚΕ ,το συνέδριο για την εκκλησία και η σκόπιμη παραπληροφόρηση από το Έθνος του Μπόμπολα...


Το ΚΚΕ και το συνέδριο για την εκκλησία


Εκτενές ρεπορτάζ για το συνέδριο που διοργανώνει στις 22 και 23 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ, με θέμα «Εκκλησία και αριστερά» αφιερώνει η εφημερίδα «Εθνος» στο φύλλο του Σαββάτου. Αφού ενημερώνει τους αναγνώστες της για το ποιος θα εκπροσωπήσει την εκκλησία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, η εφημερίδα σημειώνει ότι «το ΚΚΕ αρνήθηκε να συμμετάσχει θεωρώντας ότι "τα δύο συγκεκριμένα κόμματα δεν είναι Αριστερά"».

ΣΥΡΙΖΑ: Διαπιστευτήρια (και) στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.


Ούτε τα προσχήματα δεν μπόρεσε να κρατήσει ο Αλ. Τσίπρας στις πρώτες δηλώσεις του από τις ΗΠΑ


Η πρώτη πράξη του Αλ. Τσίπρα, με το που πάτησε το πόδι του στις ΗΠΑ, ήταν να καταθέσει ανοιχτά τα διαπιστευτήριά του στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για τους λόγους που τον έφεραν στις ΗΠΑ:
«Πρώτα απ' όλα, θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΑΛΒΑΤΖΗ : Απολύσεις καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.

Προς τον Υπουργό Οικονομικών



Τριακόσιες πενήντα (350) καθαρίστριες που μέχρι σήμερα εργάζονται στο Υπουργείο  Οικονομικών (Εφορείες) απολύθηκαν όταν ενημερώθηκαν ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους για το 2013.
Οι εργαζόμενες εργάζονται στις Δ.Ο.Υ. όλης της χώρας επί σειρά ετών, πολλές από αυτές τουλάχιστον επί δεκαετίας από το 2003, με το απαράδεκτο καθεστώς της τετράωρης απασχόλησης με συμβάσεις έργου που ανανεώνονται κάθε μήνα από το Υπουργείο Οικονομικών και μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 325€.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 5 μ.μ. ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ

Οι εργαζόμενοι του Μετρό αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στα νέα αντεργατικά σχέδια που εκπορεύονται από την αντιδραστική τρικομματική κυβέρνηση, τους εντολείς τους της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.. Απεργούν για να μην περάσουν οι νέες μειώσεις των ήδη μειωμένων μισθών τους, πέντε φορές από το 2010, μέσω του «ενιαίου μισθολόγιου». Αγωνίζονται ενάντια στη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την πλήρη κατάργηση κατακτήσεων που απορρέουν από αυτές, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των μέσων μεταφοράς.

Τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα εξήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας φθάνοντας στην Ουάσιγκτον.


Τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα εξήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας φθάνοντας στην Ουάσιγκτον.

Μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ εγκωμίασε την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στη διάρκεια της ορκομωσίας του, λέγοντας ότι αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της μεσαίας τάξης στη σημασία της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Μεταξύ άλλων τόνισε:

Στη Θεσσαλονίκη ταξιδεύει η έκθεση της ΚΝΕ για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή».


Στη Θεσσαλονίκη ταξιδεύει η έκθεση της ΚΝΕ για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή» και θα φιλοξενηθεί στις 25, 26 και 27 Γενάρη στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 25 Γενάρη στις 6.30 το απόγευμα.



Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και οι εξής εκδηλώσεις.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Coca Cola στη Γερμανία.


Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Coca Cola στη Γερμανία κλιμάκωσαν σήμερα τις απεργιακές κινητοποιήσεις που άρχισαν χθες, με άλλους 500 μισθωτούς να προστίθενται σε όσους σταμάτησαν για πολλές ώρες την εργασία τους στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων με τη διεύθυνση για τους μισθούς.



Επτά νέες εγκαταστάσεις της αμερικανικής πολυεθνικής αναψυκτικών επηρεάστηκαν από τις πολύωρες στάσεις εργασίας.

Οι απεργοί επιδίωξαν, έτσι, να κάνουν σαφή την αποφασιστικότητά τους ενόψει της επόμενης σειράς διαβουλεύσεων, που έχει προγραμματισθεί για τις 30 Ιανουαρίου, μεταξύ του προσωπικού και της διεύθυνσης, με κύρια θέματα το μισθολογικό, την τροποποίηση του ωραρίου εργασίας και τις ενδεχόμενες απολύσεις.