Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Πολυτεχνείο αγώνα και ανατροπής-Μαζική και μαχητική ήταν η διαδήλωση σωματείων και συλλόγων την Δευτέρα 15/11 ενάντια στον ερχομό της τρόϊκας

politexnio_site.gif
. 
Μαζική και μαχητική ήταν η διαδήλωση σωματείων και συλλόγων την Δευτέρα 15/11 ενάντια στον ερχομό της τρόϊκας από το Πολυτεχνείο.
- Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Τρίτη 16/11 στο Πολυτεχνείο
- Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πορεία της 17 Νοέμβρη.
 
Αγωνιστικά ξεκίνησε ο φετινός τριήμερος εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με την μεγάλη διαδήλωση σωματείων και συλλόγων ενάντια στον ερχομό της τρόϊκα. Λίγο μετά τις 6.00 μ.μ. χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι ξεκίνησαν από την πύλη του Πολυτεχνείου και με παλμό και πυκνά μπλοκ πορέυτηκαν μέσω Σταδίου πρός το Υπ. Οικονομικών και τη Βουλή.

Μεγάλο συλλαλητήριο του Κ.Κ.Ε στο Σύνταγμα !


Συλλαλητήριο πραγματοποίησε απόψε το ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να ακούσει την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που μίλησε στους συγκεντρωμένους για την «αντιμνημονιακή πολιτική που πρεσβεύει το ΚΚΕ» αλλά και «τα διαφαινόμενα σχέδια της κυβέρνησης καθώς και τις αλλαγές που επιφέρει στον λαό τη εφαρμογή του Μνημονίου».

Όπως είπε η κ. Παπαρήγα, το Μνημόνιο δεν συνιστά απλά και μόνο μια οικονομική συμφωνία για την αποπληρωμή του χρέους. Είναι και το πολιτικό εργαλείο, το πολιτικό άλλοθι, προκειμένου να προχωρήσουν αντιδραστικά διαρθρωτικά μέτρα, που γράφονταν καθαρά στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με όχημα τον μπαμπούλα της χρεωκοπίας. Αντιδραστικά διαρθρωτικά μέτρα που σε άλλες συνθήκες δεν θα ήταν εύκολο να περάσουν.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «Ο λαός πρέπει να διαψεύσει τη λαθροχειρία του πρωθυπουργού, που εμφανίζει τη μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ ότι ο λαός του έδωσε έγκριση να προχωρήσει στα βάρβαρα μέτρα», ενώ για την ΝΔ είπε ότι «δεν υφίσταται ολική επαναφορά».

Δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ χτύπησαν φοιτητές στην πορεία ! Τραυματίας μια νεαρή κοπέλα.

Στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων και σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ φοιτητών και της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες χτυπήθηκε άσχημα από τις δυνάμεις καταστολής και μεταφέρθηκε αιμόφυρτη σε νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.Όλα αυτά μετά την συγκέντρωση από δυνάμεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α,ΑΝΤΑΡΣΥΑ και φοιτητικών οργανώσεων που έγινε στο Πολυτεχνείο, κατά της κυβέρνησης και της Τρόικας .

Red Star 

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από το κλείσιμο της αυτοδιοικητικής κάλπης, και η σιγή ασυρμάτου που είχε κηρύξει η Eurostat, προκειμένου να διευκολύνει την κυβέρνηση να κάνει εκλογές, έληξε.
Το αναθεωρημένο έλλειμμα έχει ήδη φορτωθεί στην πλάτη της ελληνικής οικονομίας και θα αποτελέσει την αφορμή για νέα ακόμα πιο σκληρά  και αντικοινωνικά μέτρα. Μέτρα όμως, που είναι ήδη προσυμφωνημένα από την υπογραφή του μνημονίου τον προηγούμενο Μάη.
Είχαμε πει εξαρχής ότι το μνημόνιο δεν είναι η σωτηρία αλλά η χρεοκοπία της κοινωνίας και της οικονομίας.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για το αναθεωρημένο έλλειμμα

«Η αναθεώρηση του ύψους του ελλείμματος, που έγινε γνωστή, δεν είναι τίποτα άλλο παρά συνέπεια της αλλαγής του λογιστικού προτύπου της ΕΕ, όπου τα γνωστά ελλείμματα που εμφανίζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τώρα τα έβαλαν μέσα στο γενικό έλλειμμα. Πρόκειται για μία κίνηση - πρόφαση με σκοπό να αιτιολογηθούν και να δικαιολογηθούν στη συνείδηση της κοινής γνώμης τα βαρύτατα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, που θα παρθούν. Σε αυτή τη φάση θα αφορούν κυρίως το δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ, όμως θα έχουν συνέπειες στη ζωή όλου του εργαζόμενου λαού και αυτών που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Θα φέρουν μεγάλη ακρίβεια στα νοσήλια και σε όλα τα τιμολόγια που έχουν σχέση με την παροχή υπηρεσιών.

Μέρκελ: «Κακώς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη»


H Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, επιτέθηκε στον προκάτοχό της, το σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ, και στον τότε υπουργό Οικονομικών, Χάνς Άϊχελ, για την απόφασή τους να επιτρέψουν την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Οι σοσιαλδημοκράτες, που βρίσκονται σήμερα στην αντιπολίτευση, έδρασαν επιπόλαια», ανέφερε η Μέρκελ, στη διάρκεια συνεδρίου του συντηρητικού κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, στη Καρλσρούη.
"Το 2000 ο Σρέντερ και ο Άϊχελ έσπευσαν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ενταχθεί στο ευρώ και αγνόησαν όλα τα σήματα κινδύνου", είπε, μεταξύ άλλων, η  καγκελάριος της Γερμανίας.
"Ήταν μια πολιτική απόφαση. Οι πολιτικές αποφάσεις είναι σημαντικές αλλά εκείνοι που αγνοούν τα γεγονότα είναι ανεύθυνοι", πρόσθεσε.

Προκήρυξη ΝΑΡ: Πολυτεχνείο 2010

polit10-site.gif
Κάτω η Χούντα κυβέρνησης-

ΕΕ-ΔΝΤ
 
Εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, νεολαία, ενάντια στο κοινωνικό ολοκαύτωμα που επιχειρεί ο κόσμος του κεφαλαίου
 
Το φετινό Πολυτεχνείο ένα μήνυμα μας στέλνει: δεν υπάρχει ανίκητη χούντα μπροστά σε έναν αποφασισμένο και εξεγερμένο λαό. Τη χούντα δεν την έδιωξε η υπομονή, αλλά η μαχητική στάση της νεολαίας και του λαού. Ο ερχομός της Τρόικας δυο μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, ήρθε να θυμίσει ότι ζούμε και σήμερα σε μια ιδιόμορφη χούντα. Τότε ήταν τα τανκς, τα ξερονήσια και το ΕΑΤ-ΕΣΑ των συνταγματαρχών. Τώρα είναι τα σπρεντ, οι απολύσεις και η «ιερή συμμαχία» κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ, το πολιτικό σκηνικό της άμεσης ή της ουσιαστικής συναίνεσης (ΝΔ, ΛΑΟΣ, Κουβέλης, Μπακογιάννη). Τότε τα δικαιώματα και οι ελευθερίες μπήκαν στο «γύψο». Τώρα «παγώνουν» και ψαλιδίζονται. Πάντα για να σωθεί η πατρίδα...
 
Η κρίση ανήκει στον καπιταλισμό. Το μέλλον σε μας!
 
Η καταχνιά που σκεπάζει την κοινωνία γεννιέται από την επιλογή του κεφαλαίου να πληρώσουμε την καπιταλιστική κρίση όλοι εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, νεολαία. Οι δημιουργοί του πλούτου, που διαρκώς πληρώνουν. Να πληρώσουμε για τους σύγχρονους τοκογλύφους τις τράπεζες, για το χρεοκοπημένο κράτος που δεν φορολογεί τους εργοδότες, τις επιχειρήσεις που μας θέλουν θυσία στο βωμό της ανταγωνιστικότητας.  Την ίδια στιγμή αφήνεται ο καθένας να χρεοκοπήσει από το χρέος για το στεγαστικό και το καταναλωτικό δάνειο, στην πιστωτική κάρτα... Καταδικάζουν το λαό στη χρεοκοπία για να σώσουν το χρεοκοπημένο τους σύστημα.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΞΕΙ - Αλλαγή σελίδας η ψήφος στον Γ.Καμίνη, να μην παρερμηνευθεί η νίκη του

Για τα αποψινά αποτελέσματα του 2ου γύρου των δημοτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Παρασκευόπουλος έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Πρώτο μήνυμα είναι το πόσο έντονα γυρνούν οι πολίτες την πλάτη σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Η αποχή είναι έκφραση οργής, δυστυχώς όμως καταλήγει και λευκή επιταγή σε εκείνους ακριβώς τους μηχανισμούς που απορρίπτει. Οι πολιτικοί καλά θα κάνουν να ακούσουν την εκκωφαντική σιωπή της κοινωνίας, γιατί όποιος δεν ακούγεται, θα αναγκαστεί να ουρλιάξει.
Για να μη γίνει όμως η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος κρίση της δημοκρατίας, είναι ανάγκη να πειστεί ο κόσμος ότι η συμμετοχή, κάθε μέρα και όχι μόνο ανά τετραετία, μπορεί πραγματικά να αλλάξει τα πράγματα.
Τα ποσοστά αποχής αποτελούν χρεοκοπία και για το σύστημα των δύο γύρων, όπως επιμέναμε πάντα οι Οικολόγοι Πράσινοι: Εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται, μόνο και μόνο για να μας διοικήσουν μειοψηφίες. Προγραμματικές συμφωνίες για διοικήσεις συνεργασίας στους δήμους και τις περιφέρειες, αποτελούν τη μόνη εναλλακτική λύση.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι γιορτάζουμε απόψε τη νίκη του κ. Καμίνη, και τη συμβολή μας να αλλάξει επιτέλους σελίδα η Αθήνα. Είναι μια ψήφος για την πόλη μας, ψήφος που το ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνει να μην την παρερμηνεύσει ως ψήφο ανοχής προς την πολιτική του.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Την προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν ένα σαφές μήνυμα καταδίκης της πολιτικής του μνημονίου και της τρόικα.
Όσοι δε επέλεξαν να απέχουν, έστειλαν με στρεβλό τρόπο ένα εξίσου σαφές μήνυμα διαμαρτυρίας που μας αφορά όλους, για διαφορετικούς λόγους.
Δυστυχώς από το ίδιο βράδυ των εκλογών, η κυβερνητική παράταξη και ο πρωθυπουργός της χώρας έδειξαν να μην κατανοούν τα μηνύματα της κάλπης και της αποχής.
Όλη την εβδομάδα γίναμε μάρτυρες της ίδιας έπαρσης και αλαζονείας από  κυβερνητικά στελέχη, που δεν δίστασαν να λένε, εντός και εκτός Ελλάδας, πως δικαιώθηκε η πολιτική τους και ότι η κοινωνία στηρίζει την πολιτική τους.
Σήμερα οι δυο φθαρμένες πολιτικές δυνάμεις που εναλλάχθηκαν στην εξουσία από την μεταπολίτευση ως σήμερα ερίζουν για το ποιος επικρατεί. Αποκρύπτουν όμως μια κραυγαλέα λεπτομέρεια : 
Κερδίζουν δήμους και περιφέρειες με ψηφοδέλτια που με το ζόρι συγκεντρώνουν το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

AΘΗΝΑ - ΣΤΟ 99,8 % ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 

ΑΠΟΧΗ  66  % -ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ 11 %
ΚΑΜΙΝΗΣ : 51,9 %
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ : 48,1 %

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Τελικό Αποτέλεσμα 

ΑΠΟΧΗ  54  % -ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ 8,5 %
ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ : 50,2 %
ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ : 49,8 %


ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΣΤΟ 99 % ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 

ΑΠΟΧΗ  64,5 % -ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ 11 %
ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ : 51,8 %
ΜΙΧΑΣ : 48,2 %


Συγχαρητήρια μηνύματα στο ΚΚΕ από όλο τον κόσμο !


Συγχαρητήρια μηνύματα από πλήθος κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων κατέφθασαν τις τελευταίες μέρες στην έδρα της ΚΕ τουΚΚΕ σχετικά με το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα που σημείωσε το Κόμμα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Χαιρετιστήρια μηνύματα απέστειλαν: Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας,Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας,Κόμμα Εργατών Βελγίου,ΑΚΕΛ Κύπρου, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό), Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών, ΚΚ Λουξεμβούργου, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό, Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας, ΚΚ Δανίας, ΚΚ Σουηδίας, Κόμμα Κομμουνιστών του Μεξικού, Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας.
Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό
Το Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό (PADS) επιχαίρει για την ξεκάθαρη αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ διαπιστώνοντας «τους καρπούς της μάχης ενάντια στον οπορτουνισμό και τη σοσιαλδημοκρατία» με την ευχή αυτά τα αποτελέσματα να ενθαρρύνουν «όλους τους κομμουνιστές του κόσμου στο πλαίσιο της καθοριστικής πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας».
Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας επισημαίνει πως το εκλογικό αποτέλεσμα αντανακλά «την κρίση νομιμοποίησης που περνούν τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα», καθώς και ότι έχουν «χρεοκοπήσει ο οπορτουνισμός και η τακτική της συνεργασίας, όπως υλοποιείται στο ΣΥΡΙΖΑ». Σημειώνει πως το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα τα τμήματα της εργατικής τάξης που έχουν αποφασίσει να απορρίψουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια υποδούλωσης της Ελλάδας.
Κόμμα Εργατών Βελγίου
Το Κόμμα Εργατών Βελγίου βλέπει το εκλογικό αποτέλεσμα ως συνέπεια «σκληρής οργανωτικής μαζικής δουλειάς του επαναστατικού κόμματός σας, της πολιτικής γραμμής του και τακτικής, που συνδέει την πάλη μέσα σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης με τη μόνη πιθανή προοπτική σε όφελος του λαού, το σοσιαλισμό - κομμουνισμού».
ΑΚΕΛ
Το ΑΚΕΛ Κύπρου συγχαίρει το ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι «το αποτέλεσμα συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω εδραίωση του Κόμματος στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και για τη διεύρυνση της επιρροής των θέσεων του ΚΚΕ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ,ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.Στον Β'Γύρο 6 Περιφέρειες κερδίζει ως τώρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ και 5 η Ν.Δ.


(ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ               96,65 %)
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΟΧΗ 53,25 %
ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ                  11,57 %



ATTIKH - ΣΤΟ 93,3 % ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 

ΑΠΟΧΗ  58 % -ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ 16 %
ΣΓΟΥΡΟΣ : 52,8 %
ΚΙΚΙΛΙΑΣ : 47,2 %



ΗΠΕΙΡΟΣ - Τελικό Αποτέλεσμα 

ΑΠΟΧΗ  49 % -ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ  9,5  %
ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ : 55,0 %
ΑΡΓΥΡΗΣ: 45,0 %



ΘΕΣΣΑΛΙΑ - Τελικό Αποτέλεσμα

ΑΠΟΧΗ  46,5 % -ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ 10  %
ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ : 50,6 %
ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ: 49,4 %

Πετρούπολη: Άνετα κέρδισε τον δήμο το Κ.Κ.Ε και η Λαϊκή Συσπείρωση με 10 % διαφορά.


ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ -  Τελικό αποτέλεσμα

ΑΠΟΧΗ  51 % -ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ 8 %
ΚΟΤΣΑΜΠΑΣ (Κ.Κ.Ε) : 55,1 %
ΒΛΑΧΟΣ : 44,9 %


Ο υποψήφιος του Κ.Κ.Ε Θωμάς Κοτσαμπάς διπλασίασε τους ψήφους του στον Β'γύρο, αποσπώντας 8.682 ψήφους έναντι 4.398 στον Α' γύρο !

Δήμος Ικαρίας- Η Συμμαχία ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΛΑ.ΟΣ-ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ επικράτησε τελικά του Κ.Κ.Ε



ΙΚΑΡΙΑ - Τελικό Αποτέλεσμα

ΑΠΟΧΗ  45,5 % -ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ 2,5 %
ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ (Κ.Κ.Ε) : 46,7 % 
ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗΣ : 53,3 % 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : Δήμαρχος Αθηναίων ο Καμίνης με 77.000 ψήφους !

Σήμερα πανηγυρίζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η Δημοκρατική Αριστερά για την εκλογή του Γ.Καμίνη με 77.000 ψήφους περίπου.


ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ : Στον Β'Γύρο η αποχή ήταν 66 % και τα λευκά/άκυρα 11 % !

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝ :

Το 2006 βγήκε δήμαρχος  ο Ν.Κακλαμάνης με 126.877 ψήφους !

Το 2002 βγήκε δήμαρχος η Ντόρα Μπακογιάννη με 180.937 ψήφους !

Το 1998 βγήκε δήμαρχος ο Δ.Αβραμόπουλος με 195.100 ψήφους !

Κάθε τετραετία και πιο χαμηλά ...

Red Star