Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ:ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ.



Εργαζόμενη, εργαζόμενε,
Καμία αυταπάτη,
Η συγχώνευση ΑΛΦΑ- ΕUROBANK δεν πρόκειται να έχει κανένα όφελος γα τους εργαζόμενους, την καταχρεωμένη λαϊκή οικογένεια, τους αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ και τους φτωχούς αγρότες.
Καμιά εμπιστοσύνη,
Σε όσα σερβίρουν συστηματικά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των επιχειρησιακών σωματείων και της ΟΤΟΕ. Ως εργολάβοι ψευδαισθήσεων πλασάρουν στους εργαζόμενους αντιλήψεις όπως ‘’ισχυρή τράπεζα ισχυρός εργαζόμενος’’, “οι συγχωνεύσεις είναι καλές αρκεί να διασφαλιστεί η απασχόληση και η στήριξη της οικονομίας’’, “οι τραπεζίτες να καταθέσουν το κοινωνικό και επιχειρησιακό τους σχέδιο’’.

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εφημερίδα Real News & το δ/γραφο Β. Σκουρή.



Κατά κοινή ομολογία μπαίνουμε στο πιο δύσκολο χειμώνα μετά τον εμφύλιο. Προβλέπετε πολιτικές εξελίξεις κυρία Παπαρήγα;
«Η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια που πλήττουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα δεν περιγράφονται ούτε με όρους βαρυχειμωνιάς, ενώ τα ακόμη χειρότερα ακολουθούν.
Η καπιταλιστική κρίση της υπερσυσσώρευσης κερδών και στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη βαθαίνει. Τα διαχειριστικά εργαλεία που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν σήμερα αποδεικνύονται άχρηστα. Οι αντιθέσεις μεταξύ μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους οξύνονται. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και άκρως επικίνδυνες, αν δεν παρεμβεί αποφασιστικά ο λαός ».

          Κορυφαία στελέχη και των δύο μεγάλων κομμάτων επαναφέρουν -παρά την αντίθετη θέση των αρχηγών τους - το θέμα της συγκυβέρνησης. Το θεωρείτε πιθανό; Και τι θα αντιμετωπίσει;
«Είναι ολοφάνερο πια ότι την ετοιμάζουν.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις εξελίξεις στην οικονομία και τις δηλώσεις Διαμαντοπούλου.


Η κυβέρνηση,  με τις μνημονιακές πολιτικές όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οδηγεί τη χώρα σε χάος. Και σα να μην έφτανε αυτό, «βγάζει μπροστά» για πολλοστή φορά κινδυνολογούντα κυβερνητικά στελέχη πρώτης γραμμής, όπως η κ. Διαμαντοπούλου, για να τρομοκρατήσουν και να θέσουν εκβιαστικά διλήμματα  στην κοινωνία.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και οι ηγεσίες της ΕΕ, επιμένοντας δογματικά στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, πήραν μια απόφαση στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου η οποία επιβεβαιώνει την πρωτοκαθεδρία των αγορών, βαθαίνει την ύφεση, αυξάνει την ανεργία και «σπρώχνει» ακόμα περισσότερο την κοινωνία στη φτώχεια και την ανασφάλεια.

Μια από τις πρώτες μας αναρτήσεις πριν σχεδόν 2 χρόνια.Λίγο μετά τη νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ στις εκλογές πασοκικές εφημερίδες κατηγορούν το Κ.Κ.Ε για...δεκανίκι της Ν.Δ ! ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ.

Ο λαός μπορεί να ξεχνά(25 % στηρίζει ακόμα το ΠΑ.ΣΟ.Κ), εμείς όμως όχι.
Το άθλιο Πασοκικό κράτος, παρακράτος, μαζί με τους πληρωμένους κομματικούς δημοσιογραφίσκους του ΠΑ.ΣΟ.Κ θα λογοδοτήσουν.
Πριν 2 χρόνια έγραφα ,ούτε μια ώρα ανοχή στους ψευτοσοσιαλιστές. Μου είπαν κάποιοι (από το ΠΑ.ΣΟ.Κ) ότι βιάζομαι να κρίνω τον Γιωργάκη.Με είπαν γραφικό που κάνω αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή.Μερικοί από αυτούς ακόμα δικαιολογούν το ΠΑ.ΣΟ.Κ για τα όσα κάνει.Τους επιστρέφω τον χαρακτηρισμό γραφικό συμπληρώνοντας ακόμη μερικούς.Είναι τραγικοί, ηλίθιοι και επικίνδυνοι για την πατρίδα.
Ας θυμηθούμε την ανάρτηση αυτή.

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009



Πασοκικές αθλιότητες εις βάρος του Κ.Κ.Ε


Το ΠΑ.ΣΟ.Κ του 44%, φοβάται ακόμη το Κ.Κ.Ε του 7,5%; Kαι όμως ναι ! Την στιγμή που ο Κ.Καραμανλής, παρέδωσε αμαχητί την εξουσία στον Γεώργιο Παπανδρέου, την στιγμή που Η Ν.Δ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ , ακολουθούν την ίδια πολιτική που τους επιβάλλει η Ε.Ε, την ίδια στιγμή οι άθλιοι πράσινοι ψευτοσοσιαλιστές συκοφάντες κατηγορούν το Κ.Κ.Ε για ... συνεργασία με την Δεξιά.Φοβούνται γιατί το Κ.Κ.Ε δεν έδωσε και καλά έκανε ούτε μια ώρα ανοχής στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.Ο αγώνας για να αποκαλυφτεί το πραγματικό προσωπείο της κυβέρνησης Παπανδρέου, έχει ήδη ξεκινήσει.Και είναι στα χέρια του λαού να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και το ΠΑ.ΣΟ.Κ και την Δεξιά.


Red Star.
(Το παρακάτω άρθρο είναι από τον Ριζοσπάστη της 22ας Οκτωβρίου 2009)


Ξεκινούν γενικές συνελεύσεις για τα επόμενα βήματα των φοιτητικών κινητοποιήσεων- Κύμα καταλήψεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

ENET.GR
Υπό κατάληψη τελούν πλέον 231 τμήμα ΑΕΙ και ΤΕΙ, με τους φοιτητές που αντιδρούν στο νόμο Διαμαντοπούλου να προγραμματίζουν νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, την Πέμπτη.
 
Στις σχολές και τα τμήματα ξεκινούν από σήμερα νέες γενικές συνελεύσεις προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να καθορισθούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων.

Κοινή νοημοσύνη-Ποιοι διεστραμμένοι εγκέφαλοι ανίκανοι - όχι να γράψουν έστω και άθλια - ακόμα και να τυπώσουν εγκαίρως σχολικά βιβλία, καλύπτουν το «κενό»(;) αναρτώντας τα στο διαδίκτυο.-Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Μια κοινωνία που προοδεύει, συνθέτοντας από τα εγωιστικά γονίδια της εξιδανικευμένης ατομοκρατίας - που έντεχνα τα τελευταία χρόνια του 20ού αιώνα βαφτίστηκε ελευθερία - ένα αλληλέγγυο σύνολο ισορροπημένων αναγκών και αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους στη διανομή του πλούτου, είναι μια κοινωνία όχι απλώς κοινοκτημοσύνης, αλλά κοινής νοημοσύνης.
Το έγκλημα της μαζικής επικοινωνίας, την εποχή του κύματος της βιομηχανοποιημένης πληροφόρησης είναι το πλήγμα, ακριβώς αυτό, στο υπογάστριο των κοινωνιών - εθνών ή μη, επιστημονικά σχεδιασμένο, επέφερε μια καθολική απαξίωση της κοινής νοημοσύνης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΚΟΙΝΟ Δ.Τ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΕ.




Τα συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες που υπογράφουμε αυτό το δελτίο τύπου πραγματοποιούμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη στις 4.30μμ για να εκφράσουμε την απαίτηση μας να αποσυρθεί η λίστα αποχαρακτηρισμού των ΒΑΕ και να ενταχθούν νέοι κλάδοι και ειδικότητες όπως απαιτούν τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι.
Η λίστα που δημοσίευσε το Υπουργείο καταδικάζει τους εργαζόμενους σε αιώνια μισθωτή σκλαβιά. Φορτώνει στην πλάτη των εργαζομένων 5-10 χρόνια δουλειάς για να πάρουν σύνταξη, ενώ παράλληλα περιορίζει το προσδόκιμο όριο ζωής.
  • Η λίστα αποχαρακτηρισμού των ΒΑΕ που δημοσίευσε το Υπουργείο είναι προϊόν πολιτικής απόφασης και όχι επιστημονικής μελέτης.

Να γίνουν άμεσα συνελεύσεις – συμπαράταξη με τους φοιτητές

• Όχι σε όλες τις περικοπές και το νέο μισθολόγιο
• Όχι στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων – μόνιμοι μαζικοί διορισμοί
• Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και στην κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων
• Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων
• Ελευθερίες στην κοινωνία και στα σχολεία – όχι στην αξιολόγηση και στην τρομοκράτηση εκπαιδευτικών και μαθητών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η χρονιά που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολη για μας τους εκπαιδευτικούς, για όλους τους εργαζόμενους, για κάθε λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της.
Η εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου των πολλαπλών εφαρμοστικών διατάξεων επιφέρει νέα δραματική μείωση στο εισόδημά μας (3% «υπέρ ανέργων» και «ταμείου πρόνοιας» επί του μεικτού, 50€ μείωση του κινήτρου απόδοσης και 40 περίπου € από την αλλαγή του αφορολόγητου κάνουν ένα σύνολο περίπου 140€ μείωση) και η αναδρομική εφαρμογή των νέων μέτρων αποτελούν μια πρόβα τζενεράλε για τη μόνιμη μείωση του μισθού πολύ κάτω από τα χίλια ευρώ. Στη γωνία περιμένει και το νέο μισθολόγιο με νέες μειώσεις
Ενώ, προετοιμάζονται νέες δραστικές περικοπές στις συντάξεις αλλά και στις παροχές υγείας – περίθαλψης.
Το χτύπημα του κουδουνιού θα βρει τους μαθητές χωρίς βιβλία(μόνο τα βασικά κατά την υπουργό) αλλά και χωρίς εκπαιδευτικούς. Η πολιτική της αδιοριστίας (600 διορισμοί για 10.000 συνταξιοδοτήσεις) και των συγχωνεύσεων που θα συνεχιστούν πιο μαζικές (όπως δηλώνει η ίδια η υφυπουργός παιδείας) ανατινάζει πλήρως τις όποιες εργασιακές κατακτήσεις είχαν απομείνει και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί προσομοιάζουν όλο και περισσότερο με ελαστικά εργαζόμενους.

Ζώνη υπόδουλη στον ιμπεριαλισμό η Ελλάδα!
Νέα κύματα πάλης και ελπίδας ξεσηκώνουν λαός και νεολαία

Ανοδικό σπιράλ ακολούθησε η πορεία συσσώρευσης αδιεξόδων για το σύστημα αλλά βέβαια και για τη χώρα και το λαό, όλο το διάστημα που μεσολάβησε από την απόφαση «διάσωσης» της χώρας στο πλαίσιο της ΕΕ στις 21-22/7. Στο επίσημο πολιτικό σκηνικό κανείς «δεν θέλει να θυμάται» τους εκβιασμούς, τη βία και το αίμα με τα οποία το σύστημα και η κυβέρνησή του αντιμετώπισαν την κορύφωση του λαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, υποστηρίζοντας πως αυτά αποτελούσαν το «διαβατήριο» για να «ορθοποδήσουν» και να «σταθεροποιηθούν» η χώρα και η οικονομία. Κι όμως, μόλις δύο μήνες μετά η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, ακόμα και από τη σκοπιά των υπολογισμών και των εκτιμήσεων που παριστάνουν ότι έχουν η κυβέρνηση και συνολικά τα κόμματα και οι δυνάμεις του συστήματος!
Το πλαίσιο που καθόρισε και καθορίζει αυτή την εξέλιξη είναι η συνολική κρίση του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος, τα κύματα επέκτασής της που ζήσαμε τον περασμένο Αύγουστο και οι λυσσαλέοι ανταγωνισμοί που προκαλεί, τροφοδοτεί και την τροφοδοτούν σε όλα τα επίπεδα. Σ' αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, ματώνουν και σφαγιάζονται οι εργάτες, οι λαοί και τα δικαιώματά τους, από την Ιταλία μέχρι την Κίνα και από τη Χιλή μέχρι τη Λιβύη και τη Συρία. Σ' αυτή τη βάση γίνεται, πια, παγκόσμια φανερό πως βρισκόμαστε σε εποχή μεγάλων αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων. Από τη μια η μανιασμένη επίθεση του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, που αναζητά τη διέξοδο στην επαναποικιοποίηση του πλανήτη και στη μετατροπή της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων μαζών σε σύγχρονους δούλους, η οποία φέρνει αιματηρές περιφερειακές επεμβάσεις, ακόμα και την απειλή ενός γενικευμένου μακελειού. Από την άλλη οι αντιστάσεις των λαών και των εργατών, που υποχρεώνονται μαζικά να ξεσηκωθούν για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους και να αναζητήσουν στη βάση αυτής της αντίστασης και της πάλης τους όρους μιας συνολικής αντιπαράθεσης, τη συγκρότησή τους στο επίπεδο που απαιτείται για τη νικηφόρα πορεία τους, δηλαδή για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α:Καμία θυσία για ένα χρεοκοπημένο σύστημα!


ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!  
Mε τα επιτελεία της κυρίαρχης τάξης σε κρίση και τους εργαζόμενους και τη νεολαία να ξαναπιάνουν το νήμα των πρόσφατων εκρηκτικών τους κινητοποιήσεων, ο φετινός Σεπτέμβρης προμηνύεται θερμός και υπόσχεται να ξαναζωντανέψει μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές εξεγέρσεις της εργατικής τάξης και του λαού.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΥΛΛΑΚΟΥ : Να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες.


Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


«Ψίχουλα», τα οποία και αυτά είναι υπό συζήτηση, θα δοθούν στους πληγέντες από πέρυσι βαμβακοπαραγωγούς από το πράσινο σκουλήκι, αλλά και στους πληγέντες φέτος από τον περονόσπορο σταφυλοπαραγωγούς. Αυτό γιατί η σημερινή Κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) εξαιρούν από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ τις παραπάνω ασθένειες και αιτίες της ζημιών.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.



Τα λαϊκά στρώματα που πίστεψαν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν διαφορετικό από τη ΝΔ, πρέπει να κατανοήσουν ότι η άγρια πολιτική του κατά του λαού, δεν οφείλεται στο ότι δεν εφαρμόζει τις εξαγγελίες και το πρόγραμμά του αλλά στο ότι τις εφαρμόζει.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ υπηρετούν ψυχή τε και σώματι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, τον καπιταλισμό που γεννά κρίση, φτώχεια, πολέμους. Γι' αυτό γίνονται διαρκώς χειρότερα για το λαό.  

Μέτωπο αντίστασης και πάλης ενάντια στη βάρβαρη επίθεση

Μπορεί η κυβέρνηση, στριμωγμένη ιδιαίτερα και από τους ιμπεριαλιστές «συμμάχους» της  να βιάζεται να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο…  Μπορεί από την άλλη, παρά τη βιασύνη της και βουτηγμένη στη δύνη της κρίσης του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμου των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων να μην της «βγαίνουν» τα νούμερα του Μεσοπρόθεσμου, να βλέπει ότι η συμφωνία μεγαλύτερης υποδούλωση, της 21ης Ιούλη  είναι στον αέρα και να δημιουργούνται νέα αδιέξοδα στον εξαρτημένο ντόπιο καπιταλισμό… Όμως οι επιτυχίες της στο πέρασμα  μέχρι τώρα των μέτρων ενάντια στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού, και για το  ξεπούλημα της χώρας και των υποδομών της στους ιμπεριαλιστές την οδηγούν στην επίσπευση και επέκταση της επίθεσης.
 Τα νέα μέτρα που εξαγγέλλει κάθε φορά η κυβέρνηση δεν είναι παρά η φυσική συνέχεια των προηγούμενων και το προμήνυμα των επόμενων. Και πάντα πιο σκληρά και επώδυνα για το λαό κα τους εργαζόμενους. Οι υποσχέσεις για «ανάκαμψη» και «διέξοδο» από την κρίση, δεν είναι παρά το άλλοθι για να αποσπάσουν τη συναίνεση του λαού και να κάμψουν τις αντιστάσεις του.
Επείγονται η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του συστήματος να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα που τους υπαγορεύουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και τις Ε.Ε.. Επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις-συγχωνεύσεις- καταργήσεις των ΔΕΚΟ, ξεπουλάνε όσο –όσο τη δημόσια περιουσία, εξαπολύουν νέα επίθεση στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ προωθούν σχέδια απολύσεων στο Δημόσιο (φανερά ή συγκαλυμμένα μέσω της «εργασιακής εφεδρείας»). Χιλιάδες συμβασιούχοι πετιούνται στο δρόμο, ενώ στον ιδιωτικό τομέα λύνουν τα χέρια του κεφαλαίου νομιμοποιώντας τη «ζούγκλα» της απόλυτης αυθαιρεσίας, των απολύσεων, της διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων. Παιχνίδια δισεκατομμυρίων ευρώ στήνονται στις πλάτες των ανέργων με την προώθηση προγραμμάτων διάλυσης των εργασιακών σχέσεων με μεσολαβητές διάφορες ΜΚΟ αλλά και τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ. Πετσοκόβουν τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

syntagma_mazi_1515_600x426

ISKRA.GR

ΧΡΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ! 
ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!
Μαζικότατη ήταν η προσέλευση του κόσμου στο πρώτο φθινοπωρινό ραντεβού των «αγανακτισμένων», δημιουργώντας νέα κοσμοπλημμύρα στην Πλατεία Συντάγματος αλλά και σε άλλες πλατείες της χώρας.
Η λαϊκή παρουσία αναμένεται να δώσει νέα δυναμική στο κίνημα των πλατειών στη μάχη εναντίον των καταστροφικών μέτρωνπου έλαβε και λαμβάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις εξελίξεις στην οικονομία





Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει να βομβαρδίζεται συνεχώς με το δίλημμα «νέα μέτρα ή
 χρεοκοπία;». Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι η αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, με μέτρα που θα αντιστρέφουν την ύφεση και θα προστατεύουν τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. Ταυτοχρόνως πρέπει να κινηθεί άμεσα η παραγωγική διαδικασία, η οποία βρίσκεται καθηλωμένη.