Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Από το βήμα της συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα : Προσκλητήριο Παπαρήγα σε ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.


Πρόσκληση στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουν το κομμουνιστικό κόμμα απηύθυνε από το Σύνταγμα η Αλέκα Παπαρήγα. Όπως είπε, έχουν πλέον σκληρή εμπειρία από την οικονομική καπιταλιστική κρίση και τη διαχείριση της.
"Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που όταν ερωτώνται ποιο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ. εμπιστεύονται, απαντούν κατηγορηματικά ΚΑΝΕΝΑ από τα δύο. Ιδιαίτερα στα εργατικά λαϊκά στρώματα που δεν έχουν κόψει το δεσμό τους με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ", είπε η γ.γ. του ΚΚΕ, μιλώντας στην ανοιχτή συγκέντρωση που οργάνωσε απόψε το κόμμα στο κέντρο της Αθήνας.

"Έχουμε και εμείς ευθύνη να σας πείσουμε, αλλά έχετε και εσείς ευθύνη, γιατί είτε από πίστη, είτε από ελπίδα, είτε από συνήθεια, τους έχετε δώσει τη δυνατότητα να κυβερνούν και να ισχυρίζονται ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση", πρόσθεσε, λέγοντας ότι δεν φτάνει η καταδίκη των δύο κομμάτων.

Τοποθέτηση του ΚΚΕ για την πλατφόρμα Γουέμπ στο ΚΚ ΗΠΑ


Τοποθέτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για την Πλατφόρμα Γουέμπ και τις εξελίξεις στο ΚΚ ΗΠΑ
Προς τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚ ΗΠΑ,
Tους εργάτες που αγωνίζονται στις ΗΠΑ,
Προς τα κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα,


Αγαπητοί σύντροφοι,
Το Φλεβάρη του 2011 ο πρόεδρος του ΚΚ ΗΠΑ Σαμ Γουέμπ, δημοσίευσε στο Political Affairs, την ηλεκτρονική έκδοση του ΚΚ ΗΠΑ, άρθρο με τίτλο «Ενα κόμμα του σοσιαλισμού στον 21οαιώνα: πώς είναι, τι λέει και τι κάνει». Αν και το συγκεκριμένο άρθρο συνοδεύεται από εισαγωγική διευκρίνιση στην οποία υποστηρίζεται πως «εκφράζει τις απόψεις του συντάκτη. Δεν αντιπροσωπεύει απαραίτητα τις επίσημες απόψεις κάποιας οργάνωσης ή συλλογικότητας», είναι για μας φανερό πως η δημόσια τοποθέτηση του επικεφαλής ενός ΚΚ για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.
Στις 16 Φλεβάρη λάβαμε μία επιστολή από τη σύνταξη του Political Affairs, με την οποία προσκαλούμαστε να στείλουμε τη γνώμη μας

Δήλωση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα ,18/04/2011



Η κυβέρνηση έχει ανοίξει βεντέτα με τα εισοδήματα των εργαζομένων και τα κοινωνικά δικαιώματα. Ο οδικός χάρτης του κ. Παπανδρέου σημαίνει νέα σκληρά μέτρα, φόρους και ιδιωτικοποιήσεις. Σημαίνει πως η Ελλάδα που πληρώνει θα πληρώνει περισσότερα, η Ελλάδα που υποφέρει θα υποφέρει περισσότερο και αυτοί που πάντα κερδίζουν θα κερδίζουν περισσότερα.
Η κυβέρνηση δεν βγάζει συμπεράσματα. Έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις της, έχουμε δικαιωθεί στις δικές μας. Η μαζική αντίσταση, η αλληλεγγύη των εργαζομένων, οι διεθνείς συμμαχίες είναι ο δρόμος του κοινωνικού συμφέροντος.

Κήρυξη πολέμου στην Λιβύη-Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα σχετικά με την χερσαία πολεμική επιχείρηση με τη συμμετοχή της Ελλάδας που αποφάσισε η ΕΕ



Τα τυχοδιωκτικά σχέδια της ΕΕ για την ανοιχτή κήρυξη πολέμου στη Λιβύη, με την εξαπόλυση χερσαίων στρατιωτικών επιχειρήσεων από μονάδες του Ευρωστρατού, με την άμεση εμπλοκή της Ελλάδας και τη πιθανή συμμετοχή της Τουρκίας, καταγγέλλει με ερώτησή του προς το Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τονίζει ότι το Συμβούλιο της ΕΕ την 1-4-2011 και την 12-4-2011 αποφάσισε Στρατιωτική Χερσαία Επιχείρηση στη Λιβύη, με την ονομασία EUFOR-Libya- ορίζοντας Ιταλό Στρατιωτικό Διοικητή και επιχειρησιακή βάση στη Ρώμη, στον οποίο ανέθεσε την κατάστρωση σχεδίου επίθεσης, σε στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ, ενώ καλωσορίζει και την ενσωμάτωση στη στρατιωτική αυτή επιχείρηση δυνάμεων τρίτων - εκτός ΕΕ - χωρών της περιοχής, φωτογραφίζοντας την Τουρκία.

ΚΚΕ: Να δώσουμε τώρα ηχηρή απάντηση στην κλιμάκωση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων


Συλλαλητήριο με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα διοργανώνει τη Μεγάλη Δευτέρα, στις 7.30 το απόγευμα, το ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος.
Και καλεί εργαζόμενους, νέους, αυτοαπασχολούμενους και ανέργους «να δώσουμε τώρα ηχηρή αγωνιστική απάντηση στην κλιμάκωση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων» και «να διατρανώσουμε: καμία ανοχή, καμία υποταγή στην πορεία πτώχευσης του λαού που οδηγούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, για να προστατευθούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας».

    «Εμπιστεύσου το ΚΚΕ. Όπως και χθες έτσι και σήμερα σου λέει την αλήθεια και οι προβλέψεις του επαληθεύονται», αναφέρει το κάλεσμα.

Δήλωση-Απάντηση του μέλους της ΚΕ του ΑΚΕΛ και υποψήφιου βουλευτή του συνδυασμού ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, Άριστου Δαμιανού επί δηλώσεων του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.



Δυστυχώς, την ώρα που μερίδα των πολιτών αποστρέφεται την πολιτική, την ώρα που ο πολιτικός πολιτισμός θυσιάζεται ελέω εκλογών από ορισμένους, ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου επιμένει στην πολιτικής της ατάκας και του μηδενισμού, αντί της πολιτικής των επιχειρημάτων και του δημιουργικού διαλόγου. Και είναι το λιγότερο ατυχές, πολιτειακός αξιωματούχος, πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής, να αποκαλεί το κράτος της ημικατεχόμενης πατρίδας μας «δυνάστη του πολίτη».
Ως ΑΚΕΛ δεν θα ακολουθήσουμε.
Η όψιμη ευαισθησία της ηγεσίας του Συναγερμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους άνεργους, τους αγρότες και τους συνταξιούχους, πόρρω απέχει από το βίο και την πολιτεία τους κατά τη δεκαετή διακυβέρνηση του τόπου από τη Δεξιά παράταξη.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού για τη Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Οικονομικών, που έδωσε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.


Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους έχει ήδη ξεκινήσει και το ζήτημα είναι αυτή να μην διεξάγεται στα κρυφά και ο στόχος της να μην είναι μια νέα θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων. Αυτό που βλάπτει τη χώρα δεν είναι η δημόσια συζήτηση για το θέμα, αλλά η πολιτική της κυβέρνησης που με νέα μέτρα προκαλεί τη χρεοκοπία της οικονομίας και της κοινωνίας.


Η μοναδική διέξοδος από την κρίση, στην οποία μας έχει φέρει η νεοφιλελεύθερη πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ, περνά μέσα από την αναδιαπραγμάτευση του χρέους, τη διαγραφή μέρους του και τον απευθείας δανεισμό της χώρας από την ΕΚΤ.