Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΠΟΕ-ΟΤΑ



Η πολιτική επιστράτευση των οδηγών των απορριμματοφόρων της Αττικής, στην οποία προχώρησε σήμερα η κυβέρνηση, αποτελεί μια ακραία, αυταρχική και αντεργατική πολιτική επιλογή.
Μια νέα αντιδημοκρατική εκτροπή είναι σε εξέλιξη, αφού η κυβέρνηση καταργεί επί της ουσίας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας. Ο κυβερνητικός αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τέλος.

Σε ναυάγιο κατέληξε το ραντεβού Παπανδρέου - Σαμαρά.Μόλις είκοσι λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ



Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός δεν υπέβαλλε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κανενός είδους πρόταση για συγκυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που έφτασε στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στη Βουλή συνοδευόμενος από τους κυρίους Γιάννη Μιχελάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, εξήλθε φανερά εκνευρισμένος, ίσως και οργισμένος σύμφωνα με όσα μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε και παρουσίασε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει στην πορεία των διαπραγματεύσεων και τα σενάρια για την έκβασή τους εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής.

Διαμαντοπούλου-Λοβέρδος-Ραγκούσης-Για να ξέρουμε για ποιους μιλάμε...Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Η κυρία Διαμαντοπούλου είναι αυτή που - σε συνεργασία με τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. και την κυρία Μπακογιάννη - παρέδωσε τα Πανεπιστήμια στα μονοπώλια.
Που τα σχολεία (σ.σ.: όσα από τα σχολεία δεν έκλεισε) τα άφησε χωρίς δασκάλους και τα παιδιά χωρίς ...βιβλία!
Πρόκειται για την υπουργό Παιδείας της ...φωτοτυπίας και του DVD!
*
Ο κύριος Λοβέρδος είναι αυτός που - με την επί της ουσίας στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. - πήγε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πέρα από το ...θάνατο.
Που αύξησε τα χρόνια δουλειάς για τις γυναίκες μέχρι 17 χρόνια!
Που μείωσε τις συντάξεις στα επίπεδα του ξεροκόμματου.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στην 48ωρη γενική απεργία



Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε στη γενική απεργία της 19ης και 20ης Οκτωβρίου τονίζοντας πως δημοσιονομική εξυγίανση δεν πρέπει να σημαίνει καταστροφή της κοινωνικής συνοχής και του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Χωρίς να νοσταλγούμε τις αδικίες και τα αδιέξοδα της πριν το Μνημόνιο εποχής, ζητάμε να σταματήσουν επιτέλους οι αποδεδειγμένα αδιέξοδες "συνταγές" της τρόικας, αντιπροτείνουμε μια πραγματική ευρωπαϊκή διέξοδο μέσα από ένα Σύμφωνο Βιώσιμης Ευημερίας και διεκδικούμε να επενδύσουμε επιτέλους στη διέξοδο από την κρίση: κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική.

5 ΒΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ - άρθρο του Δημήτρη Βίτσα, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ στην εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής"



 Τι να κάνουμε για να ανατραπεί η κυβέρνηση; Τι προτείνουμε να γίνει; Είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μας απευθύνονται από εχθρούς και φίλους. Εντελώς κωδικοποιημένα η πρότασή μας είναι:


1ο. Αντίσταση στα κυβερνητικά μέτρα (χαράτσια, εφεδρεία, ξεπούλημα Δημοσίου κ.λπ.) και αλληλεγγύη ανάμεσα στους θιγόμενους από την κρίση.
2ο. Ενιαία δράση σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο των δυνάμεων της Αριστεράς, των ριζοσπαστών οικολόγων, των αριστερών σοσιαλιστών. Δράση που θα τυγχάνει της ενεργητικής υποστήριξης της κοινωνίας, δηλαδή των ανθρώπων που ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους αυτοτοποθέτηση και την ψήφο τους σε προηγούμενες εκλογές, αναζητούν νέα πολιτική ελπίδα.

Αντικομμουνιστικός οχετός από τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη.


Αντικομμουνιστικός οχετός από τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη, σε πρόσφατη μεσημεριανή εκπομπή στο «Ράδιο 9». Τι είπε; Οτι «η σημερινή ηγεσία είναι ίδια με την ηγεσία του Τυρίμου, που έστησε ο Μανιαδάκης, με την ασφαλίτικη Προσωρινή Διοίκηση». Τέτοια χοντροκομμένη προβοκάτσια, που θυμίζει πράγματι γκεμπελίστικη μέθοδο, εκστόμισε για την ηγεσία του ΚΚΕ. Αυτός ο αντικομμουνιστικός ζήλος του συγκεκριμένου περιπλανώμενου επιστήμονα θυμίζει προπαγάνδα των επιτελείων της Ασφάλειας της εποχής του Μανιαδάκη και του μετεμφυλιοπολεμικού κράτους. Ο συγκεκριμένος περιφέρεται ανά την Ελλάδα και προπαγανδίζει για μια δήθεν φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Αλλά όταν ένας αντικομμουνιστής εμφανίζεται ως «φίλος» του λαού, είναι επικίνδυνος. Για το λαό.

Συγκυβέρνηση θα προτείνει ο Παπανδρέου στον Σαμαρά.



Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Ο πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνει στο Αντώνη Σαμαρά κατά τη σημερινή τους συνάντηση ακόμα και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης. 

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει στο τέλος της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αν αποτύχουν οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με τους αρχηγούς της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Τα αστικά ΜΜΕ «έθαψαν» την περικύκλωση της Βουλής !



Τα αστικά ΜΜΕ αποσιωπούν τη δράση του ΠΑΜΕ, τις ανακοινώσεις του, όπως και των άλλων συσπειρώσεων των συμμάχων της εργατικής τάξης δυνάμεων, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, αλλά και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Αποσιωπούν τη δράση της κοινωνικής συμμαχίας. Αλλά για τη 48ωρη απεργία τα αστικά ΜΜΕ ξεπέρασαν εαυτόν. «Εθαψαν» κυριολεκτικά την απόφαση του ΠΑΜΕ και της συμμαχίας για περικύκλωση της Βουλής.

Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2012: Σχέδιο χρεοκοπίας του λαού-Του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου


ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού αλλά και με το πολυνομοσχέδιο επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της στο να οδηγήσει το λαό στη χρεοκοπία μέσα από την κλιμάκωση της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης. Τα βασικά μεγέθη και τα μέτρα που περιλαμβάνονται καθορίστηκαν από κοινού μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ). Εξυπηρετούν συνδυαστικά τις στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης, οι οποίες αποσκοπούν αφενός να φορτώσουν τα βάρη της διαχείρισης της κρίσης και της κρατικής υπερχρέωσης στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας και αφετέρου να διαμορφώσουν ένα ακόμη πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Τα κυβερνητικά μέτρα δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία, ούτε οφείλονται στις αποκλίσεις που παρουσιάζει η πορεία του ελλείμματος, στα μειωμένα έσοδα.
Αποτελούν εξειδίκευση αλλά και προσαρμογή των βασικών κατευθύνσεων που προβλέπονταν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2011-2015 και ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Σε περικύκλωση και αποκλεισμό της Βουλής καλεί τους πολίτες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.


ENET.GR

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι "στη Βουλή ψηφίζεται το πιο βάρβαρο πολυνομοσχέδιο αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες δεν θα είναι το τελευταίο. Είναι το πιο βάρβαρο πολυνομοσχέδιο θα έλεγα ακόμα και σε σύγκριση με τον 20ο αιώνα και με τα τελευταία χρόνια".
"Το ΚΚΕ θεωρεί ότι εάν ο ελληνικός λαός σύσσωμος αντιταχθεί σε αυτό το νομοσχέδιο, εάν κάθε τόπος δουλειάς, κάθε γειτονιά, κάθε κλάδος, κάθε γραφείο, κάθε δρόμος και παράδρομος γίνει χώρος με 100% απεργούς, αν γίνει χώρος συστηματικής εστίας δράσης – και όλα αυτά βεβαίως ενώνονται σε ένα ενιαίο ποτάμι – εάν εκατομμύρια άνθρωποι περικυκλώσουν τη βουλή και όλους τους σημαντικούς χώρους στην Ελλάδα, είναι δυνατό και εφικτό αυτό το πολυνομοσχέδιο να απορριφθεί.

O πρωθυπoυργός πάντα κοντά στον κοσμάκη τα είπε με τους Σταύρο Ψυχάρη, Γιώργο Βαρδινογιάννη και Φώτη Μπόμπολα.Τις επόμενες μέρες θα συναντήσει τους εκπροσώπους της φτωχολογιάς Κυριακού και Αλαφούζο.

 Η στάση των μέσων ενημέρωσης το διάστημα που ακολουθεί, οπότε και θα κριθούν τα πάντα αναφορικά με την διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους, είναι εξόχως κρίσιμη. Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός εγκαινίασε από το βράδυ της Δευτέρας κύκλο επαφών με τους εκδότες και τους ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Στο γραφείο του στη Βουλή βρέθηκαν οι Σταύρος Ψυχάρης, Γιώργος Βαρδινογιάννης και Φώτης Μπόμπολας, στον έλεγχο των οποίων βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες (typologies.gr) o Β. Βαρδινογιάννης κλήθηκε αλλά δεν παρέστη στη συνάντηση.

ΕΕΚ -ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ! ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!



ΕΕΚ


ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Εργάτριες/ες, εργαζόμενες/οι, νέες/οι
Τώρα είναι η ώρα, να βγούμε στο δρόμο. Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Όλοι στην απεργία, στις διαδηλώσεις και στις καταλήψεις. Η γενική απεργία στις 19-20 του Οκτώβρη είναι η αρχή. Πρέπει να παλέψουμε να εξελιχθεί  σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης των Τροϊκανών και να ανοίξει ο δρόμος για την εξουσία της εργατικής τάξης. 

Παράνομη -λέει- η γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου, επειδή… δημοσιεύθηκε στην «Ελευθεροτυπία»! Εκτέθηκε ξανά ο Βενιζέλος για την αμαρτωλή “Proton Bank”


Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, για το θέμα της αμαρτωλής “Proton Bank”. Με τηλεφωνική παρέμβασή του, στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του Ν. Χατζηνικολάου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter», ο κ. Βενιζέλος θέλησε να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο εκ των καλεσμένων της εκπομπής, δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης, για «βουλευτές εκατομμυριούχους» που «έχουν το ακαταδίωκτο», θεωρώντας ότι κάποιες αναφορές του δημοσιογράφου, εμπεριείχαν και προσωπικές αιχμές εναντίον του.Η συζήτηση ξεκίνησε από το «πόθεν έσχες» και στο σημείο αυτό ο κ. Βενιζέλος δικαιολόγησε την οικονομική του κατάσταση, επικαλούμενος τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής για το θάνατο της παλαίμαχής κομμουνίστριας σ. Μπέττυς Αμπατιέλου

 
Η Κεντρική Επιτροπή ανακοινώνει το θάνατο της συντρόφισσας Μπέττυς Αμπατιέλου παλαίμαχης κομμουνίστριας, αφοσιωμένης στην υπόθεση της εργατικής τάξης, στον κομμουνισμό, στο ΚΚΕ. Γεννήθηκε στη Νότια Ουαλία τον Οκτώβριο του 1917. Ο πατέρας της ήταν ανθρακωρύχος. Το πατρικό της όνομα ήταν  Μπάρτλετ. Σπούδασε και εργάστηκε ως δασκάλα.
Το 1939 έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Μ. Βρετανίας το οποίο υπηρέτησε από διάφορες στελεχικές θέσεις και το 1943 έγινε μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής. Το 1944 παντρεύτηκε το ναυτεργάτη, στέλεχος του ΚΚΕ Αντώνη Αμπατιέλο και το 1945 ήρθε στην Ελλάδα και έγινε μέλος του ΚΚΕ.