Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

”Απέναντι στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες ο λαός χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ ".Σχόλιο της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Σε σχόλιο για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Όσοι μιλάνε για συναίνεση, είτε τώρα επενδύοντας στο φόβο (κυβέρνηση) είτε μετά τις εκλογές καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες (αξιωματική αντιπολίτευση), στην πραγματικότητα έχουν ένα στόχο: να εγκλωβίσουν το λαό στους ίδιους μονόδρομους της ΕΕ, του κεφαλαίου και των μνημονίων διαρκείας.

Λουίζα Ράζου : Ανάγκη για το λαό το ισχυρό ΚΚΕ Σε συνεστίαση των ΚΟΒ Α' Αθήνας μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Στη συνεστίαση των ΚΟΒ της Α' Αθήνας στο Γήπεδο Μετς, μίλησε η Λουίζα Ράζου, 

μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την Κυριακή που μας πέρασε.



Αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, στη στάση των άλλων κομμάτων και στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, απευθύνοντας κάλεσμα για ισχυροποίησή του.
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις θέλουν το λαό θεατή, συμβιβασμένο και φοβισμένο. «Αν για τα κόμματα της αστικής τάξης, συμπλήρωσε, η συνεννόηση και η συναίνεση είναι προϋπόθεση για την απρόσκοπτη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής, ο λαός σε τι ακριβώς θα ωφεληθεί αν δείξει συναίνεση με τους βιομηχάνους και τους τραπεζίτες που του ρουφάνε το αίμα; Ο,τι και να γίνει στις 29 Δεκέμβρη, είτε εκλεγεί Πρόεδρος είτε όχι, όποιο δρόμο κι αν πάρουν οι πολιτικές εξελίξεις, ένα είναι σίγουρο:

Για τη συνάντηση αντιπροσωπειών ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ(μ-λ):
Η μετωπική υπόθεση είναι πολύ σοβαρή
Ας μην την ευτελίσουμε με εκλογικά τερτίπια

Οι επιδιώξεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών, Αμερικανών και Ευρωπαίων, στη χώρα προκαλούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Η απόφαση επίσπευσης εκλογής προέδρου δημοκρατίας εντείνει τη ρευστότητα στο αστικό πολιτικό σκηνικό και το πρόβλημα της διαχείρισης του συστήματος στη χώρα.
Μπροστά στο πιθανό ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει πρόταση με τον εντυπωσιακό τίτλο «αναβαθμισμένη κοινή δράση, πολιτική συνεργασία και συσπείρωση» σε μια σειρά οργανώσεις και δυνάμεις, ανάμεσα στις οποίες και το ΚΚΕ(μ-λ).