Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

200 άτομα αποδοκίμασαν την Άννα Νταλάρα στου Ζωγράφου.



Την υφυπουργό Εργασίας αποδοκίμασε ομάδα συγκεντρωμένων έξω από το Πνευματικό Κέντρο Ζωγράφου, το οποίο επισκέφτηκε για προγραμματισμένη ομιλία της.
Περίπου 200 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου και προπηλάκισαν την υφυπουργό Εργασίας Άννα Νταλάρα.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν "κλέφτες-κλέφτες" ενώ στη συνέχεια φαίνεται ότι πέταξαν πλαστικά μπουκάλια και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το Πνευματικό Κέντρο.

ΤΟ «ΒΗΜΑ» ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ... ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!


ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗΣ: ΑΝΑΚΙΝΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!

Είναι σχεδόν απίστευτο, αλλά αληθινό! Ο εκδότης του Κυριακάτικου Βήματος ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗΣ, φτάνει στο σημείο, με αφορμή τον πρόσφατο ολιγόωρο αποκλεισμό του Κοινοβουλίου από ''αγανακτισμένους'', ναανακινεί ευθέως, ως ενδεχόμενο, τη λήψη έκτακτων μέτρων και την εκτροπη από τη συνταγματική τάξη!
Είχαμε πάρα πολύ καιρό να διαβάσουμε και να ακούσουμε μια φρασεολογία του τύπου''υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να προκληθεί τέτοια διασάλευση της τάξης που θα δικαιολογούσε έκτακτα μέτρα. Δηλαδή εκτροπή από τη συνταγματική τάξη

Όταν μιλάει ο Μπιρσίμ...


alt
ΣΥΝΤΑΓΜΑ 5/5/2011
500.000 οι αγανακτισμένοι-αποφασισμένοι λέει ο απόλυτος σκηνοθέτης των συγκεντρώσεων του Α.Παπανδρέου Τάσος Μπιρσίμ... Κάτι ξέρει αυτός.Αλλοι μιλούν για 200.000, άλλοι για 300.000, ας εμπιστευτούμε ομως τον Μπιρσίμ. Λαοθάλασσα έτσι κι αλλιώς στο Σύνταγμα,στο κέντρο της Αθήνας, ενω εκατοντάδες αποκλείστηκαν απο την τροχαία μέσα στα πούλμαν που τους μετέφεραν απο Κόρινθο και περιοχές της Αττικής.
 Πηγή:www.tometopo.gr

Ολοκληρώθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι Αναιρέσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη.



anair11-1 (2).gif
Ολοκληρώθηκαν με  πολύ μεγάλη επιτυχία οι "Αναιρέσεις 2011" σε Αθήνα (Γεωπονική, Ιερά οδός) και Θεσσαλονίκη (4ο Πάρκο παραλίας). Οι πύλες των Φεστιβάλ άνοιξαν την Παρασκευή το βράδυ. Πολύ μεγάλη η συμμετοχή νέων και αγωνιστών σε ένα φεστιβάλ με νέους, μεγαλύτερους χώρους, 2η κεντρική εξέδρα και πιο πολλά περίπτερα, αναβαθμισμένο από πολλές απόψειςΤο αδιαχώρητο από κόσμο στη Γεωπονική, με εκατοντάδες νέους και εργαζόμενους στις συζητήσεις και χιλιάδες στις συναυλίες.

«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένα κίνημα, χρειάζεται ένα κίνημα αποτελεσματικό, γιατί πολύ εύκολα, όταν διαψευστούν οι ελπίδες, τις διαδέχεται η απογοήτευση», παρατήρησε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ.



«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένα κίνημα, χρειάζεται ένα κίνημα αποτελεσματικό, γιατί πολύ εύκολα, όταν διαψευστούν οι ελπίδες, τις διαδέχεται η απογοήτευση», παρατήρησε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ
«Θα μου πείτε», πρόσθεσε, «ότι να ο λαός αρχίζει και ξεσηκώνεται, οι πλατείες γεμίζουν κόσμο κλπ. Είμαστε οι πρώτοι που μιλήσαμε για ξεσηκωμό και αμέσως μετά τις τελευταίες εκλογές μιλήσαμε και για πόλεμο».
«Δεν φοβούνται τα κινήματα της πλατείας όσο και αν σε αυτά συμμετέχουν μάζες, κόσμος με διάθεση πραγματικά να διεκδικήσει κάποια αλλαγή, αν κι εδώ είναι λίγο θολά τα πράγματα, τι θέλει ο καθένας», είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωση του Πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στο Περού.


«Αποφασιστική νίκη του επικεφαλής των αριστερών πολιτικών δυνάμεων, Hollanda Oumala στις προεδρικές εκλογές στο Περού».


Ο επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος του Περού, Hollanda Oumala,  κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με ένα ποσοστό που άγγιξε το 52.6% έναντι τις Κείκο Φουζιμόρι, «εκλεκτή» της Ουάσιγκτον και της οικονομικής ελίτ της χώρας.
Η Ριζοσπαστική Αριστερά της χώρας μας συγχαίρει θερμά το νικητή των εκλογών του Περού Hollanda Oumala, όλες τις αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις που έδωσαν μια μεγάλη και νικηφόρα μάχη.

Κατάληψη του ΠΑΜΕ και των εργαζομένων στα γραφεία της ΕΥΑΘ.




Κατάληψη από τις 07:00-12:00 πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ στο κεντρικό κτίριο της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης  στην Εγνατία, ενάντια στην αποκρατικοποίηση της εταιρίας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ.

Ο "ΔΙΑΛΟΓΟΣ" ΚΕΔΑ-ΜΕΤΩΠΟΥ Α.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.


alavanos-theonas
  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ WWW.ISKRA.GR


Α. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
Γ. ΘΕΩΝΑΣ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Αιτία και αφορμή για "διάλογο-αντιπαράθεση" στάθηκε η πρόσκληση του Αλέκου Αλαβάνου και του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στα κόμματα τηςΑριστεράς να αποχωρήσουν από τη βουλή .
Η Ίσκρα παραθέτει, προς το παρόν χωρίς κρίσεις και σχόλια, την πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου, την επιστολή-απάντηση της ΚΕΔΑ και του Γιάννη Θεωνά αλλά και το τελευταίο σχόλιο του Α. Αλαβάνου επί του θέματος.

alavanos
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
«Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής από τις ημέρες των μεγάλων κινητοποιήσεων του Μάη του 2010 είχε εκφράσει την άποψη ότι οι βουλευτές της αριστεράς θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τη Βουλή της κατάργησης της λαϊκής κυριαρχίας και να πρωταγωνιστήσουν σε ένα «ανένδοτο αγώνα» για να φύγει η κυβέρνηση και να τεθεί τέλος στην ποδηγέτηση της Ελλάδας από την τρόικα.
Η σκέψη μας αυτή δεν έγινε δεκτή από καμιά κοινοβουλευτική δύναμη της αριστεράς. Αντίθετα, αποδοκιμασθήκαμε. Διαπομπευθήκαμε

Διά χειρών Ελλήνων-Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, μαζί με την υποδούλωση των εργαζομένων και τη συμπίεσή τους σε μια μάζα ατομικώς και συλλογικώς πτωχευμένων res (αντικείμενο στα λατινικά) που υποθηκεύει το κορμί της και τα παιδιά της για να επιζήσει, είναι ιεροσυλία. Είναι έγκλημα. Είναι προμελητημένο. Είναι ταξικό. Είναι μακροπρόθεσμο και προπαγανδισμένο ως τρόμος, σχεδόν φυσικό φαινόμενο που απειλεί, «δημοκρατικά» και «οριζόντια», «όλους» το ίδιο. Αυτούς, δηλαδή, που τοκογλυφικά αντιμετωπίζουν «κρίση» υπερκερδών και τους άλλους τους πολλούς που βλέπουν και νιώθουν στο πετσί τους, δυο τουλάχιστον δεκαετίες τώρα, την εργασία, το μόνο τους κεφάλαιο, τη μόνη τους περιουσία, να εξευτελίζεται.

Έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα ή με το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα;


 Προχτές, σε μπλογκς, απ' αυτά που καθοδηγούν το κίνημα των «αγανακτισμένων», αναρτήθηκε ανακοίνωση των «αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος να φύγουν οι αριστερές δυνάμεις από τις πλατείες. Ετσι, λοιπόν, οι «ανώνυμοι» καθοδηγητές του «κινήματος της πλατείας», οι «ακομμάτιστοι», οι «αυθόρμητοι», οι «απολιτικοποίητοι» εμφανίζονται ως πολιτικοποιημένοι δηλώνοντας «αντιαριστεροί». Ισως γι' αυτό κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους. Ως τώρα πρόβαλλαν ως αντίπαλό τους την πολιτική που φέρνει φτώχεια και ανεργία, με σύνθημα να φύγουν το μνημόνιο και οι πολιτικοί που το εφαρμόζουν. Αυτό, μαζί με το γεγονός ότι οργανώνουν κινητοποιήσεις, εκφράζει μία πολιτική.
Τώρα αναδεικνύουν άλλη μια πτυχή της πολιτικής τους στάσης και πρακτικής, αποδίδοντας συλλήβδην σε όλα τα κόμματα, και στο ΚΚΕ, τη βάρβαρη πολιτική, που ωθεί σε εξαθλίωση λαό και νεολαία.

Nίκη του κεντροδεξιού κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών στην Πορτογαλία με ποσοστό 38,7 %.Στο 8 % η Συμμαχία που συμμετέχει το Κομμουνιστικό Πορτογαλικό Κόμμα.Στο 5,2% μόλις το Αριστερό Μπλόκο.Σχολιάζει ο Red Star.

Τα τελικά αποτελέσματα  των βουλευτικών εκλογών στην Πορτογαλία (εκτός από τα τμήματα του εξωτερικού) είναι τα ακόλουθα -(Στην παρένθεση η διαφορά με τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2009):




ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ                                                                38,6  % (+9,5)
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ                                                              28,1 % (-8,4)
ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ                                                                             11,7 % (+1,3)
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ                                       7,9  % (+0,1)

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΛΟΚΟ                                                                      5,2  % (-4.6)

Πορτογαλικό Εργατικό Κομμουν.Κόμμα                                       1,1 % (+0,2)


Σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα (εκτός από τα τμήματα του εξωτερικού) το κεντροδεξιό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών κέρδισε με 38,6 % τις εκλογές αλλά δεν κατάφερε να πάρει την αυτοδυναμία.Ακολουθεί με τεράστια πτώση  το Σοσιαλιστικό Κόμμα που κυβερνούσε ως τώρα, με ποσοστό 28 ,1%.Τρίτο είναι το δεξιό Λαϊκό Κόμμα με 11,7 % και άνοδο 2 μονάδων περίπου.Τέταρτη η CDU ,συμμαχία κομμουνιστών με πράσινους με ποσοστό 7,9 % (7,8% είχε  το 2009).Μεγάλη πτώση για το Μπλόκο της αριστεράς στο 5,2% (από 9,8% το 2009).