Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

 Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» αύριο :


Κυριακάτικος Ριζοσπάστης 2 Δεκεμβρίου 2012

- Το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ για τη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
- Κοινή Ανακοίνωση – Διακήρυξη της Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στη Βηρυτό.
- Ανάλυση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τη θηλιά της φοροαφαίμαξης που σφίγγει στο λαιμό της λαϊκής οικογένειας.

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ : Διεργασίες για αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας.


Επανέρχεται με το μανδύα της «κεντροαριστεράς», στο πλαίσιο της συνολικής αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος

Προπαρασκευαστικές κινήσεις με στόχο την αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη από πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και άλλων κινήσεων της «κεντροαριστεράς».
Σ' αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη εκδήλωση - η δεύτερη κατά σειρά - με επίσημη παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και με θέμα την «ενοποίηση» του χώρου της «κεντροαριστεράς».

Αλ. Παπαρήγα: Η επαναδιαπραγμάτευση εντός της ΕΕ είναι επικίνδυνη για το λαό.


Την ανάγκη ο λαός, χειραφετημένος και οργανωμένος, σήμερα να επιβάλει τη διέξοδο από την κρίση, με αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΔΝΤ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους, με τη δική του εξουσία, επισημαίνει η Αλέκα Παπαρήγα σε άρθρο της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με την επόμενη μέρα από την έγκριση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης.

Ολόκληρο το άρθρο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα ετοιμάζει η κυβέρνηση

Να μπλοκάρουμε τη νέα ληστεία των Ταμείων!
Κάτω τα χέρια σας από τα αποθεματικά, ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ
Να μην παρθεί καμιά απόφαση για «κούρεμα» σε κανένα Ταμείο, σημειώνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ
 
Την οργή και την ανησυχία των εργαζομένων έχουν πυροδοτήσει τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα λεηλάτηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, στο όνομα μάλιστα του πατριωτισμού και της σωτηρίας της πατρίδας.
 
Ως απόδειξη της νέας αντεργατικής θύελλας που σηματοδοτούν οι πρόσφατες αποφάσεις του Γιούρογκρουπ, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε την περασμένη Τετάρτη πως τα ασφαλιστικά ταμεία θα συμμετάσχουν στην επαναγορά ομολόγων που θα ξεκινήσει, κάτι που ουσιαστικά οδηγεί σε νέο δραστικό «κούρεμα» των ήδη καταληστευμένων αποθεματικών έχουν απομείνει από το πρώτο PSI που έγινε τον περασμένο Φλεβάρη.

Κουβέλης: Ικανοποίηση για τη συμφωνία που τσακίζει το λαό

Οι αποφάσεις του Eurogroup «δεν προέκυψαν με παρθενογένεση, αλλά ήταν το αποτέλεσμα μιας έντονα πολιτικής διεκδίκησης», ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στην «Ημερησία», κλιμακώνοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει σαν θετικό για το λαό το νέο ενδοκαπιταλιστικό συμβιβασμό για την ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία.
Στην πραγματικότητα λέει στο λαό να είναι και ευχαριστημένος από το γεγονός ότι για την εκταμίευση της δόσης επιβλήθηκαν μέτρα και περικοπές που τον γυρνάνε σε προηγούμενες δεκαετίες

Αττική Οδός: Σχεδιάζει μαζικές απολύσεις !

Μαζικές απολύσεις σχεδιάζει η εταιρεία «Αττική Οδός», πιέζοντας τους εργαζόμενους για να αποφύγει τις αγωνιστικές τους αντιδράσεις.



Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η εργοδοσία αποφάσισε τη δραστική μείωση του προσωπικού της λόγω -όπως εξηγεί- «μείωσης των κερδών» της εταιρείας.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: Καραμπινάτη διαχείριση και φόβος για το ΚΚΕ !


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Προσαρμοσμένη στην κατοχύρωση του νέου δίπολου διαχείρισης του αστικού συστήματος, είναι η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. Η διαδικασία συζητιέται από χτες στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, η οποία την Κυριακή θα εκλέξει τα προσωρινά όργανα, που θα προετοιμάσουν το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου κόμματος, την Ανοιξη.
Πίσω απ' τους βερμπαλισμούς για ένα «κόμμα της κοινωνίας» που θα διεκδικήσει «την εξουσία για το λαό», ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας χτες στη συνδιάσκεψη, δεν μπόρεσε να κρύψει την αφοσίωση του κόμματός του σε στόχους ξένους προς τα λαϊκά συμφέροντα και τις βλέψεις του για αναβάθμιση στην αστική διαχείριση.

Το τσιράκι του συστήματος, η Χρυσή Αυγή, "χτυπάει" και στα ταξί!


Καλεί τους ταξιτζήδες στα γραφεία της για να «αγωνιστούν» κατά των μνημονιακών πολιτικών που δεν είναι άλλες από τους ….«λαθρομετανάστες».
Κουβέντα για τους νόμους περί απελευθέρωσης του ταξί, κουβέντα για τις ανώνυμες εταιρείες που ιδρύονται ή θα ιδρυθούν, τίποτα δε λένε για τη δυνατότητα να έχουν πλέον δικά τους αυτοκίνητα με οδηγό τα ξενοδοχεία και οι ενοικιαστές αυτοκινήτων, κουβέντα για οτιδήποτε έχουν κάνει οι κυβερνήσεις τα τελευταία δέκα και βάλε χρόνια κατά των ιδιοκτητών αλλά και των ενοικιαστών – οδηγών ταξιτζήδων, στη φορολογία, στην υπέρογκη αύξηση των εισφορών στον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ, στα τεράστια ποσά που χρειαζόμαστε για την ασφάλιση του αυτοκινήτου, κουβέντα για τους εκμεταλλευτές – μαντράδες που εξακολουθούν να κρατάνε τα ενοίκια ψηλά εκμεταλλευόμενοι την ανεργία και των Ελλήνων και των μεταναστών, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα και στους μικροϊδιοκτήτες, κ.λπ., κ.λπ.. Το μόνο που την απασχολεί είναι να μη δουλεύουν μετανάστες στα ταξί και να βρουν πρατήρια που θα απασχολούν Έλληνες εργαζόμενους, λες και για το ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξιτζήδες «δε βγαίνουν» φταίνε οι μετανάστες, λες και αν βρουν πρατήρια όπου δεν θα εργάζονται παρά μόνο Έλληνες θα φτηνύνουν τα καύσιμα που μας παίρνουν ένα μεγάλο μέρος της όποιας είσπραξης.

KKE: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Αποτελεί πρόκληση η ομιλία του κ. Τσίπρα. Αντιγράφει ανερυθρίαστα το ΠΑΣΟΚ, που όσο έστριβε πιο δεξιά τόσο πιο πολύ επετίθετο  κατά του ΚΚΕ. Τα επιχειρήματά τους δείχνουν την ιδεολογική τους στειρότητα. Ας καταλάβουν ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποκύψει στον ευρωενωσιακό μονόδρομο.