Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Διαδηλώσεις ξανά στην Τύνιδα. Ένταση και παραιτήσεις υπουργών από τη νέα κυβέρνηση της Τυνησίας


Christophe Ena/AP

Με κατάρρευση απειλείται η κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Τυνησία μία μόλις ημέρα μετά από τη συγκρότησή της καθώς τέσσερις υπουργοί υπέβαλαν την παραίτησή τους σε διαμαρτυρία για την παρουσία στελεχών της κυβέρνησης του έκπτωτου πρόεδρου Μπεν Αλί. 


Αν και ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Γανούτσι και ο πρόεδρος Φουάντ Μεμπέτσα παραιτήθηκαν από τον Δημοκρατικό Συνταγματικό Συναγερμό, «σε μια προσπάθεια να διαχωρίσουν το κράτος από το κόμμα» -όπως δηλώνουν οι ίδιοι.



Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την παραμονή υπουργών του καθεστώτος Μπεν Αλί στο νέο συνασπισμό (η επιβίωση του οποίου γίνεται όλο και περισσότερο αμφίβολη), οι Τυνήσιοι βγαίνουν ξανά οργισμένοι στους δρόμους για να βρεθούν απέναντι στα δακρυγόνα των δυνάμεων ασφαλείας. 

K.K.E: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συνέντευξη του Α. Λοβέρδου 18/1/2011

Tην ώρα που τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ κλείνουν ή συγχωνεύονται,
τα δημόσια Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία υπολειτουργούν από τις τεράστιες ελλείψεις, την ώρα που πάνω από 1000 φάρμακα και σειρά βασικών ιατρικών εξετάσεων και θεραπειών δεν αποζημιώνονται πλέον από τα Ασφαλιστικά Ταμεία τα οποία ληστεύονται άγρια από κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες, η κυβέρνηση εμπαίζει το λαό με δήθεν εξαγγελίες υπέρ της δημόσιας Υγείας και ξιφουλκώντας κατά της διαφθοράς και του καπνίσματος.

Oι αγανακτισμένοι κάτοικοι του Αγ. Παντελεήμονα ήταν από το Ναύπλιο, την Χαλκίδα, το Μενίδι και το... Χαλάνδρι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSIT.GR

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: σύμφωνα με την αστυνομία από τις 2 συλλήψεις και τις 13 προσαγωγές που έγιναν το περασμένο Σάββατο μόνο ένας ήταν κάτοικος Αγίου Παντελεήμονα!

Οι υπόλοιποι σύμφωνα πάντα με στοιχεία της αστυνομίας ήταν από το Ναύπλιο, την Χαλκίδα, το Μενίδι και το Χαλάνδρι. Και μόνο ένας από αυτούς ήταν "αγανακτισμένος" κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα.

Υπενθυμίζεται οτι το περασμένο Σάββατο περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι «Κάτοικοι Αγ. Παντελεήμονα», εναντίον του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου που είχαν προγραμματίσει για τις 2 μετά το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, συνδικαλιστικοί φορείς, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε : Για τις διώξεις 40 εκπαιδευτικών του 2ου Λυκείου Γιαννιτσών, 3 γιατρών και 2 γονέων.

Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Με μια πρωτοφανή για τα εκπαιδευτικά δεδομένα απόφαση το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών  καταδίκασε 40 καθηγητές του 2ου Λυκείου, μεταξύ αυτών και τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τρεις γιατρούς που έδωσαν βεβαιώσεις για απουσίες και δύο μητέρες μαθητών, γιατί κατά τη σχολική χρονιά 2008 - 2009 δικαιολόγησαν απουσίες τεσσάρων μαθητών.

Όλοι στην πανβολιώτικη απεργία στις 20 Γενάρη!-Προκήρυξη της Οργάνωσης Βόλου του "Ξ" για την απεργία της 20/1

 Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

Απολύσεις και λουκέτα

Το τελευταίο διάστημα η ανεργία στην περιοχή μας παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Μεγάλα εργοστάσια, το ένα μετά το άλλο ανακοινώνουν απολύσεις, διαθεσιμότητες, μείωση της παραγωγής ακόμη και λουκέτα. Το δρόμο του «Κανάκη» ακολουθούν η ΒΙΟΣΩΛ και όπως φαίνεται και η ΚΟΝΤΙ. Ενώ σε απολύσεις, «οικιοθελείς αποχωρήσεις», εκ περιτροπής εργασία κοκ, έχουν προχωρήσει μεγάλες και κερδοφόρες βιομηχανίες όπως η ΜΕΤΚΑ, η ΑΓΕΤ, και ο Κιολεΐδης.

Η άνοδος της ανεργίας, η μείωση του εισοδήματος και του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και η μείωση της παραγωγικής δραστηριότητας έχει σοβαρές επιπτώσεις σε όλη την πόλη και το νομό αφού επηρεάζεται το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας, οι μικροεπαγγελματίες, τα μικρομάγαζα κοκ.

Μόνος δρόμος ο αγώνας

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και να αποτρέψουμε το μέλλον της φτώχειας και της ανεργίας για εμάς και τα παιδιά μας, είναι ο αγώνας.

Πού το πάτε, κύριοι;- Γράφει:ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Ο πρωθυπουργός καταγγέλλει ως «αντιπατριώτες» όσους δεν ψηφίζουν το κόμμα του!
Ο αντιπρόεδρός του υβρίζει ως «κοπρίτες» όσους πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική.
Οι παρακαθήμενοι στο υπουργικό συμβούλιο στοχοποιούν κοινωνικά στρώματα ως«ρετιρέ» και «συντεχνίες».
*
Πάνω στο έδαφος μιας ολοένα εντεινόμενης ιδεολογικής τρομοκρατίας,
και ενώ τόσο οι επίδοξοι δολοφόνοι της Κούνεβα, όσο και οι δολοφόνοι των τριών εργαζομένων της «Μαρφίν» παραμένουν ασύλληπτοι,
οι συντεταγμένοι φορείς του «κράτους του νόμου και της τάξης», υποβοηθούμενοι από τους θύλακες της καθεστωτικής γιάφκας των ΜΜΕ, οικοδομούν μια επιεικώς «περίεργη» καθημερινότητα:
  • Πριν από ένα χρόνο έφτασαν στο σημείο να ενεργοποιήσουν ακόμα και τον«τρομονόμο» εναντίον μαθητών στη Λάρισα, επειδή διαδήλωσαν με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αντιπαράθεση στην Αριστερά και… η μπάλα στην εξέδρα

Το τελευταίο διάστημα και ειδικά λίγο πριν και ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 15 Δεκέμβρη «ξέσπασε» και κλιμακώθηκε μια αντιπαράθεση που πήρε από χαρακτηριστικά ανοικτού τραμπουκισμού και απολίτικου χουλιγκανισμού (περίπτωση συγκρούσεων ΚΝΕ–ΕΑΑΚ σε Πάντειο και αλλού) μέχρι μακροσκελείς αναλύσεις και άρθρα από τη μεριά στελεχών του ΚΚΕ στο «Ριζοσπάστη» ενάντια σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΝΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΟΕ και απαντήσεις από τη δική τους πλευρά.
Σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, ιμπεριαλιστών για την ισοπέδωση όλων των δικαιωμάτων και των καταχτήσεων της εργατικής τάξης και όλου του λαού, σε μια περίοδο φτώχειας και ανεργίας για όλο και μεγαλύτερα τμήματα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, η πολιτική αντιπαράθεση, ο διάλογος, ακόμη και η πολεμική, στο πλαίσιο του εργατικού-λαϊκού κινήματος και για τις ανάγκες του, είναι απαραίτητο στοιχείο ξεκαθαρίσματος της πολιτικής κατεύθυνσης που μπορεί να εξοπλίσει το κίνημα για να ορθώσει την οργάνωση και την πάλη του απέναντι στην αντεργατική – αντιλαϊκή λαίλαπα με στόχο την ανατροπή της.
Από την άποψη αυτή, μία τέτοιου χαρακτήρα αντιπαράθεση, για τις ανάγκες του κινήματος, είναι και θεμιτή και αναγκαία όσο οξυμένο χαρακτήρα και αν έχει. Φυσικά δεν εντάσσονται οι τραμπουκισμοί και οι απολίτικες πραχτικές σε αυτή την αντιπαράθεση, όπως ανακοινώσεις περί «νέων εκοφιτών» καθώς και αρθρογραφία για «πράκτορες».

Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) για τη σύλληψη του Δ. Παπαδάτου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011
Καταγγέλλουμε τη σύλληψη και τον ξυλοδαρμό του αγωνιστή Δημοσθένη Παπαδάτου από άντρες της αντιτρομοκρατικής. Το στέλεχος του Συνασπισμού μεταφέρθηκε βίαια στην ΓΑΔΑ, ως ύποπτος τρομοκρατικής οργάνωσης, όπου υπέστη εξευτελιστική μεταχείριση και πολύωρη ανάκριση για να αφεθεί τελικά ελεύθερος με τον ισχυρισμό ότι «τον πέρασαν για άλλον».

Δημοκρατική Αριστερά : Πρόσκληση συνεργασίας προς τους Οικολόγους Πράσινους


Aποσπάσματα από το χτεσινό χαιρετισμό του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι τοπικές κινήσεις των Οικολόγων Πράσινων και της Δημοκρατικής Αριστεράς στους Αγίους Αναργύρους:

Αποτελεί σταθερή μας επιλογή η σύγκλιση των ιδεών της Αριστεράς και της Οικολογίας. Μας ενδιαφέρει ένας νέος προγραμματικός επαναπροσδιορισμός που οργανικά θα ενώνει τις ευαισθησίες της κοινωνικής κριτικής με τις διεκδικήσεις για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη. Μας ενδιαφέρει ένας προγραμματικός ορίζοντας που η ριζοσπαστική αμφισβήτηση του σημερινού καπιταλιστικού μοντέλου θα συμπίπτει με την οικολογική θεώρηση για τον πλανήτη, για τον τρόπο ζωής, για την οικονομία. Ιδιαίτερα μάλιστα στη χώρα μας- που σε αντίθεση με άλλα ευρωπαϊκά παραδείγματα- η επιβάρυνση του περιβάλλοντος είναι δραματική.