Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha.Πρώτος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 27,7 % ! Πολύ πίσω στο 20,3 % η Ν.Δ.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για τον ALPHA, στην εκτίμηση ψήφου σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,7%, έντεκα μονάδες παραπάνω από το ποσοστό που συγκέντρωσε στις εκλογές της 6ης Μαίου.


Οικουμενική δύο ετών με απαραίτητη τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ο Κουβέλης.


Ρεπορτάζ του Γιάννη Καμπουράκη


Αφόρητες πιέσεις για να πει το «ναι» σε σχηματισμό κυβέρνησης με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, συνεργάτες του ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι το κλίμα που πολλοί προσπαθούν να δημιουργήσουν ότι έχει αποδεχθεί αυτήν την πρόταση απέχει από την πραγματικότητα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του 24h.gr ο κ. Κουβέλης θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μία κυβέρνηση συνεργασίας και δεν πρόκειται να κάνει πίσω από αυτή τη θέση.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / EKM , AΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΓΕΣΙΑ.


Επιστολή του προεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ EKMAλέξη Τσίπρα
  •  στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο
  • στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Βαν Ρομπάϊ
  • στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

Κοινοποίηση: 
  • πρόεδρο της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας Μάριο Ντράγκι
  • πρόεδρο του EurogroupΖαν Κλοντ Γιούνκερ

Αθήνα, Πέμπτη 10 Μαϊου 2012
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Σας στέλνω αυτή την επιστολή μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε σε μένα, ώστε να διακριβώσω τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. Η επιστολή αυτή ακολουθεί προηγούμενη, που είχα αποστείλει στις  21 Φεβρουάριου.
Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο Συνεννόησης/Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής το οποίο συνυπέγραψαν η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου και οι αρχηγοί των δύο πολιτικών κομμάτων που είχαν εγγυηθεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης εκείνης.

Η εκτίμηση του ΚΚΕ για την αποκαλυπτική διαδικασία - κοροϊδία των διερευνητικών εντολών η οποία αποτέλεσε μέρος του γενικότερου σχεδίου για την μαζική παραπλάνηση του λαού με τα μάτια στη νέα κάλπη.


K.K.E






Να γιατί το ΚΚΕ, όταν ρωτήθηκε προεκλογικά τι θα κάνει στην περίπτωση που θα πάρει διερευνητική εντολή, ξεκαθάρισε με ειλικρίνεια και παλικαρίσια μπροστά στο λαό (αδιαφορώντας για το όποιο κόστος σε ψήφους θα είχε), ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ. Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης που αντικειμενικά συνεπάγεται αντιλαϊκή διέξοδο από την κρίση. Γνωρίζει καλά τις θέσεις και την πρακτική των άλλων κομμάτων, ότι καμία από τις προτεινόμενες κυβερνήσεις, είτε υπέρ της «διαπραγμάτευσης» είτε υπέρ της «τροποποίησης» και ενός νέου Μνημονίου, δεν πρόκειται να λύσει οξυμένα λαϊκά προβλήματα, να ακουμπήσει έστω τις λαϊκές ανάγκες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΑΚΕΛ για εισδοχή Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και Μνημόσυνο Νίκου Σαψών.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΑΚΕΛ για εισδοχή Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο 


Η χθεσινή μέρα ήταν μέρα εκλογικής διαδικασίας στην Ελλάδα, χώρα με δημοκρατική παράδοση αλλά και θλιβερό «διάλειμμα» επικράτησης του φασισμού κατά τη χουντική επταετία.  Το εκλογικό αποτέλεσμα, δυστυχώς επιβεβαίωσε τους φόβους του κάθε δημοκρατικού και σκεπτόμενου  ανθρώπου  σε κάθε γωνία του πλανήτη: η νεοναζιστική-φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή κατάφερε να μπει στο Κοινοβούλιο της χώρας από τα σπλάχνα της οποίας γεννήθηκε η ίδια η Δημοκρατία.

Ένα «ναι» πριν την πρωθυπουργία ο Φώτης Κουβέλης, αλλά με οικουμενική κυβέρνηση.


Νέα τροπή παίρνει το σενάριο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που θα λάβει σε λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. 



Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης θα δεχτεί κατά πάσα πιθανότητα την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας, αλλά μόνον αν πρόκειται για οικουμενική κυβέρνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης θα προτείνει να μετέχει στην κυβέρνηση και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. - ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡ



Στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλο την ευθύνη για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εκλογές, για να παρέμβει ο λαός

Πιθανή μια κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με πρωθυπουργό τον Φώτη Κουβέλη.


Ρεπορτάζ από real.gr

Έντονες διεργασίες βρίσκονται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη προκειμένου να υπάρξει λύση στο κυβερνητικό αδιέξοδο. 



Τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ συζητείται μετ’ επιτάσεως το ενδεχόμενο, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, να καταλήξει στη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση μίας καλύτερης δανειακής σύμβασης. 

Το επίπεδο του κινήματος και το εκλογικό αποτέλεσμα.Από τον Ριζοσπάστη.


«Η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων των δύο αστικών κομμάτων διασκορπίστηκαν κυρίως σε συγγενείς ιδεολογικά πολιτικούς χώρους που υποστηρίζουν την πολιτική του "ευρωμονόδρομου". 



Σε πολύ μικρότερο βαθμό κατευθύνθηκαν στο ΚΚΕ. Στα παραπάνω πλαίσια η ποικιλόμορφη διασπορά ψήφων κατευθύνθηκε και σε αντιδραστικά και εθνικιστικά κόμματα όπως είναι οι "Ανεξάρτητοι Ελληνες", η φασιστική ναζιστική "Χρυσή Αυγή". Σημαδεύεται επίσης το εκλογικό αποτέλεσμα με τη μεγάλη αποχή που εκφράζει επίσης αδιέξοδη αγανάκτηση, αλλά και την οικονομική δυσκολία μετακίνησης των ετεροδημοτών.

Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε ο Γκρέγκορ Γκiζι, Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κ.Ο. του DIE LINKE προς τον επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ Αλ. Τσίπρα.


Βερολίνο, 8 Μαϊου 2012
Δρ. Γκρέγκορ Γκίζι                                                       
Μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής
Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κ.Ο του DIE LINKE


Προς τον
Πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ
κ. Αλέξη Τσίπρα

Αγαπητέ Σύντροφε Αλέξη Τσίπρα,
Για τη μεγάλη σας επιτυχία στις βουλευτικές εκλογές, σας συγχαίρω μ’ όλη μου την καρδιά. Με την επίμονη δουλειά σας, πολιτική συνέπεια και εντατική σας δέσμευση ενάντια στη ληστεία και την κοινωνική εξαθλίωση, γίνατε η σπουδαιότερη και ισχυρότερη πολιτική εναλλακτική λύση στην Ελλάδα.