Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπρος : Μνημονιακή η ατζέντα της Βουλής.Του Νεόφυτου Νεοφύτου.

Σημαντικές τροποποιήσεις καταθέτει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ ενώπιον της Βουλής, οι οποίες αφορούν κυρίως την ουσία και τη φιλοσοφία των μνημονιακών νομοσχεδίων για το Συνεργατισμό και  για τα τέλη των αδειών κυκλοφορίας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, το τροποποιητικό νομοσχέδιο για την ακίνητη περιουσία δεν αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, αφού ακόμη δεν έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή.

Νίκος Μπογιόπουλος :Το σύστημα δουλεύει «ρολόι» (ή άλλως πως: «Λεφτά υπάρχουν»!).

 Προχτές, έγινε παγκοσμίως γνωστό ότι η αμερικανική εταιρεία 

τηλεπικοινωνιών«Verizon» εξαγοράζει το 45% των μετοχών που κατέχει στον όμιλό 

της η βρετανική«Vodafone» έναντι του ευτελούς ποσού των... 130 δισ. δολαρίων!
Για να καταλάβουμε το μέγεθος του τιμήματος αρκεί να σκεφτούμε ότι το ΑΕΠ ολόκληρης της Ελλάδας κινείται στα 144 δισ. δολάρια.
*
Πέραν του πακτωλού, το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι η «Verizon» θα καταβάλει το ποσό αυτό, αφού πρώτα το μεγαλύτερο μέρος του θα το λάβει ως δάνειο από τις τράπεζες «JP Morgan», «Bank of America», «Barclays» και «Morgan Stanley».
Στο σημείο αυτό παρακαλούμε την προσοχή σας:

«Σοσιαλισμός των ηλιθίων» ή «πρόθυμοι των σφαγείων»; Ένα καταπληκτικό άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη.

«Πάντα πίστευα ότι ο αντιαμερικανισμός είναι ο σοσιαλισμός των ηλιθίων».


Το έγραψε χτες στα «Νέα» ο κ. Πρετεντέρης. Ο οποίος είναι τόσο ταραγμένος με τα τεκταινόμενα στη Συρία, που λίγο απέχει να ζητήσει να καταταγεί στα βομβαρδιστικά του Ομπάμα για να σώσει το συριακό λαό...

Ρωσικά καταδρομικά στη Μεσόγειο : Ετοιμότητα αντίδρασης σε "κλιμάκωση της συριακής σύρραξης".

Τα ρωσικά πολεμικά σκάφη στη Μεσόγειο έχουν "την ικανότητα να αντιδράσουν" σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύρραξης στη Συρία, δήλωσε σήμερα ρωσική στρατιωτική πηγή, την ώρα που οι δυτικές χώρες προετοιμάζονται για ένα πιθανό στρατιωτικό πλήγμα κατά της Δαμασκού."Σήμερα θεωρούμε πως η παρουσία μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι επαρκής για να εκπληρώσει τις αποστολές μας