Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Κατέστρεψαν και τον… Παρθενώνα ! Περίγελος και των Εγγλέζων η Ελλάδα

Περίγελος της Ευρώπης έχει καταντήσει η Ελλάδα αφού μετά την Αφροδίτη της Μήλου, πυρά δέχτηκε και ο Παρθενώνας… Βρετανική –αυτή τη φορά- εταιρεία, που δραστηριοποιείται διεθνώς σε χρηματιστηριακά παράγωγα, θεώρησε έξυπνο να προβάλει το κορυφαίο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς… κατεστραμμένο!

Η IG INDEX, δεν σταμάτησε εκεί και σε διαφήμισή της που αναρτήθηκε στην ιστιοσελίδα της και είχε το συγκεκριμένο –κακόγουστο- φόντο, έβαλε τη λεζάντα: «Αν σκέφτεσαι ‘μήπως το ευρώ οδεύει προς την καταστροφή;’ επικοινώνησε μαζί μας»…

Ο Παρθενώνας έγινε πρώτη φορά στόχος αρνητικού σχολιασμού και οφείλουμε να πούμε πως το έχουν παρατραβήξει με την ελευθερία του τύπου και του διαδικτύου οι ευρωπαϊκοί εταίροι μας…

Πηγή:www.topontiki.gr

Δήλωση του Μιχ. Τρεμόπουλου για το θόρυβο με το γερμανικό εξώφυλλο - «Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΔΕ ΒΟΗΘΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ»


Για το θόρυβο των τελευταίων ημερών με το εξώφυλλο γνωστού γερμανικού περιοδικού, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαστε από τους πρώτους που επισημάναμε το ευρωπαϊκό χρέος για αλληλεγγύη σε χώρες όπως η Ελλάδα. Έχουμε ήδη κερδίσει τη στήριξη των Ευρωπαίων Πράσινων και συνεχίζουμε την προσπάθεια.



Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

•    Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αναποτελεσματικά και εγκληματικά
•    Δεν προσχώρησε ο ΛΑ.Ο.Σ. στις σοσιαλιστικές ιδέες, αλλά η κυβέρνηση στη βαρβαρότητα
•    Βίαιη αναδιανομή προς όφελος των ισχυρών και εις βάρος των αδύναμων

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝ: «Να μπει τέλος στη δράση των φασιστικών συμμοριών»


Τη δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη ακροδεξιές οργανώσεις, μετά και την επίθεση στη δέχτηκε την Τετάρτη νεαρή γυναίκα στα Χανιά, καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΝ.

«Τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά;»- Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Χρόνια είχαμε να ζήσουμε τέτοια «εθνική» έξαρση! Ακούς εκεί να βάλουν την Αφροδίτη της Μήλου να μας κουνάει το μεσαίο της το δάχτυλο...
Ολα μπορεί να τα αντέξει ο Πάγκαλος, ο Πετσάλνικος, ο Τράγκας, ο Καρατζαφέρης, ο Παναγιωτόπουλος, ο Καψής, αλλά αυτό παραπάει.
Υπάρχει και ένα «εθνικό φιλότιμο», βρε αδερφέ...
*
Για να είμαστε ειλικρινείς, φιλότιμο δεν ξέρουμε αν υπάρχει, αλλά πάντως εκείνο το... αφιλότιμο το ταξικό ένστικτο όλων αυτών των περιώνυμων «αντιστασιακών» μας, δεν κρύβεται με τίποτα.



Οι κουβαρντάδες (βλέπε Βγενόπουλο...)


Του Θανάση Μπαρτζώκα

Συγκλονισμένος από τη μη «πολιτική» παρουσία του κ. ΜIG στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου και βαθύτατα στενοχωρημένος από τη δήλωσή του να μην ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο να σώσει το έθνος, τη χώρα, τους εργαζομένους αλλά κυρίως την τσέπη του με την προσχώρηση του στον κρατικό καπιταλισμό.


Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων!


Βροντερό κάλεσμα σε παλλαϊκό ξεσηκωμό


H οργή που προκαλεί στους εργαζόμενους η αντιλαϊκή καταιγίδα κεφαλαίου - ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ξεχύθηκε την περασμένη Τετάρτη στους δρόμους 70 πόλεων όλης της χώρας όπου, ανταμώνοντας τα συνθήματα και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ μετουσιώθηκε σε κάλεσμα ελπίδας και αντίστασης, σε κάλεσμα παλλαϊκού ξεσηκωμού. Η απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ήταν από τις μαζικότερες εργατικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Δεκάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, μετανάστες, γυναίκες, συνταξιούχοι, νέοι παράτησαν δουλειές, σχολές, σπίτια, σχολειά και γειτονιές για να πλημμυρίσουν τις πλατείες και τα σημεία όπου συναντήθηκαν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.


Συνεχίζεται το σήριαλ ,ο "14ος μισθός"... Ο Red Star γίνεται spoiler και αποκαλύπτει τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια!


Το νέο σήριαλ της ελληνικής κυβέρνησης "ο 14ο μισθός", κρατά καθηλωμένους στις καρέκλες τους Έλληνες πολίτες.Στο σημερινό  439ο επεισόδιο ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», επισήμανε ότι «δεν χρειάζεται να φτάσουμε στην περικοπή του 14ου μισθού».Σε προηγούμενα επεισόδια , είχαμε ακούσει απόψεις ότι θα καταργηθεί για ένα χρόνο και μετά θα ξαναδοθεί, ότι θα δώσουν ομόλογα του δημοσίου αντί για το δώρο,ότι αντί για κατάργηση του 14ου μισθού θα γίνει μείωση αποδοχών 7% κ.α πολλά.Σήμερα θα γίνω κακός και θα αποκαλύψω τι θα γίνει στο τέλος του δραματικού αυτού σήριαλ.Όποιος δεν θέλει να μάθει μην διαβάσει παρακάτω!

Περικοπές σε θέσεις και υπηρεσίες ετοιμάζει το BBC

bbc_news
Το BBC ανακοίνωσε ότι θα κλείσει δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, θα προχωρήσει σε απολύσεις στο προσωπικό της ιστοσελίδας του και θα μειώσει σημαντικά τις δαπάνες για την αγορά αμερικανικών προγραμμάτων στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του, η οποία θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Times. Ο Μαρκ Τόμσον, γενικός διευθυντής του BBC, αναμένεται να παραδεχτεί ότι η επιχείρηση, η οποία χρηματοδοτείται με 3,6 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως από τη συνδρομή για άδεια τηλεόρασης, έχει διογκωθεί και πρέπει να συρρικνωθεί ώστε να δώσει στους εμπορικούς ανταγωνιστές της χώρο να επεκταθούν.

3o Συνέδριο, νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 26/2 στις 6.30 μ.μ., στην ΑΣΟΕΕ, οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Το συνέδριο διεξάγεται μετά από μια πλούσια προσυνεδριακή διαδικασία που ξεκίνησε το καλοκαίρι με την κατάθεση των κειμένων Θέσεων. Ακολούθησε ο ανοιχτός προσυνεδριακός διάλογος με την κατάθεση άρθρων και απόψεων και η συζήτηση στις Οργανώσεις Βάσης, που ολοκληρώθηκε χθές με την εκλογή των αντιπροσώπων για το Συνέδριο.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του K.K.E για τις γερμανικές αποζημιώσεις 25/2/2010

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν επανειλημμένα απορρίψει τις προτάσεις διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων που το ΚΚΕ εδώ και χρόνια συνεχώς καταθέτει στη βουλή. Ούτε ήθελαν, ούτε θέλουν να τις διεκδικήσουν προς όφελος του ελληνικού λαού. Τώρα ο όψιμος πατριωτισμός που εκφράζουν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τη μια στόχο έχουν να κοροϊδέψουν το λαό και από την άλλη δείχνει την πρόθεση και αυτής της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το τεράστιο χρέος των γερμανικών κυβερνήσεων προς τον ελληνικό λαό με βάση τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας. Το χρησιμοποιούν ως χαρτί διαπραγμάτευσης στα παζάρια και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου εντός και εκτός της ΕΕ.

Χέρι-χέρι «Χρυσή Αυγή»-ΝΔ στον Άγιο Παντελεήμονα




Το «αίμα νερό δεν γίνεται», λέει η λαϊκή παροιμία, η οποία επαληθεύεται από την προσαγωγή 28 ακροδεξιών στον Άγιο Παντελεήμονα, μεταξύ των οποίων βρισκόταν η υπεύθυνη της Β3 Νομαρχιακής της ΝΔ, Χριστίνα Σιδέρη. 

Η ομάδα μετέβαινε στην πλατεία Αμερικής για να συμμετάσχει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους μετανάστες που ζουν στην περιοχή, την οποία οργάνωσε η «Πρωτοβουλία Πολιτών Αγ. Παντελεήμονα». 

ΔIEΘNEΣ NOMIΣMATIKO TAMEIO ή «Kάντε την οικονομία να ουρλιάξει»Λαϊκός Δρόμος

Tο Διεθνές Nομισματικό Tαμείο (ΔNT), αποτελεί για την κατευθυνόμενη προπαγάνδα στα MME, τον «μπαμπούλα» για τα μελλούμενα οικονομικά πράγματα της Eλλάδας. Tο τι είναι στην πραγματικότητα και τι αποτέλεσμα είχαν οι οικονομικές επεμβάσεις του σε όλο τον κόσμο είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να φωτιστεί, ώστε το «αναπόφευκτο» της καταφυγής στην ονομαζόμενη τεχνογνωσία του και όχι μόνο, να γίνει στο λαό μας συνώνυμο με την εξαθλίωση, την εξάρτηση, την οπισθοδρόμηση.

Α. Ιστορική διαδρομή

Tο Διεθνές Nομισματικό Tαμείο (ΔNT), ιδρύθηκε το Δεκέμβρη του 1945, όταν 29 κυβερνήσεις που εκπροσωπούσαν το 80% του κεφαλαίου στον τότε ιμπεριαλιστικό κόσμο, συνυπέγραψαν στο Mπρέντον Γουντς της Oυάσινγκτον τη Συνθήκη που είχε προπαρασκευαστεί από το 1944. Oι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί κύκλοι προετοίμασαν, δηλαδή, το μεταπολεμικό οικονομικό τοπίο, πριν καλά - καλά τελειώσει ο B' Παγκόσμιος Πόλεμος.