Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Νομιμοποιεί και το χαράτσι της ΔΕΗ !


Κωλοτούμπες ΣΥ.ΡΙΖ.Α


Μέσα στη βδομάδα που πέρασε, ο Αλ. Τσίπρας έφτασε να πει ένα μεγάλο «ναι» ακόμα και στο χαράτσι της ΔΕΗ, το οποίο προεκλογικά κατήγγειλαν, αν και μετά τις εκλογές της 6ης Μάη, άφηναν σαφώς να εννοηθεί ότι δεν είχαν σκοπό να το καταργήσουν, αν αποκτούσαν κυβερνητική πλειοψηφία. Κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΗ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να παγώσουν οι διακοπές ρεύματος μόνο για «τα κομμάτια του πληθυσμού» που αδυνατούν να πληρώσουν. Δεν αναφέρθηκε καν στην κατάργηση του χαρατσιού, απεναντίας παρέπεμψε στη Βουλή την αποσύνδεσή του από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κάτι που σε μεγάλο βαθμό ήδη έχει γίνει, καθώς το χαράτσι έχει περάσει στις εφορίες.

ΚΚΕ- Τέχνασμα η επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων



«Η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων μέσα στην ΕΕ που θα έφερνε ανακούφιση στο λαό ήταν και παραμένει τέχνασμα. Το μόνο που γίνεται είναι η στήριξη από την ΕΕ τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων» σχολιάζει το ΚΚΕ για την επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων. 

EURO '12 - Συνελήφθη Ιταλός στην Ρώμη που εξυμνούσε τον Μουσολίνι-Στην Ελλάδα θα τον έκαναν βουλευτή



Ένας 23τριάχρονος Ιταλός ο οποίος κρατούσε μια ναζιστική σημαία και εξυμνούσε τον Μπενίτο Μουσολίνι ενώ παρακολουθούσε τον τελικό του Euro κάτω από γιγαντοοθόνη, συνελήφθη σήμερα στην Αιώνια Πόλη.


Πρόκειται για τον Ενρίκο Τζακάρντι, ο οποίος είχε μεταβεί, μαζί με δεκάδες χιλιάδες ρωμαίους, στον αρχαιολογικό χώρο του «Τσίρκο Μάσιμο», όπου, χθες βράδυ, στήθηκε η μεγαλύτερη από μια σειρά γιγαντοοθόνες που επέτρεψαν σε όσους ιταλούς το επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν σε ανοικτούς χώρους τον μεγάλο τελικό.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ -Νέο «επεισόδιο» στην αντικομμουνιστική εκστρατεία


Και ενώ οι αρχές αποκαθηλώνουν αγάλματα και μνημεία της σοσιαλιστικής περιόδου, έχουν ήδη αναρτήσει άγαλμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ρ. Ρίγκαν, που πρωτοστάτησε στην ανατροπή της σοσιαλιστικής εξουσίας, τόσο στην Ουγγαρία, όσο και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες


Νέο αντικομμουνιστικό νομοσχέδιο που προβλέπει τη μετονομασία δρόμων, ινστιτούτων, κοινωνικών οργανώσεων, εταιρειών και οτιδήποτε θυμίζει τη σοσιαλιστική περίοδο προωθείται στην Ουγγαρία.
Ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Μπενς Στάγκελ, κόμματος το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με τη φιλελεύθερη «Ενωση Πολιτών» (Fidesz), υποστήριξε πρόσφατα πως το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και να τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2013, καθώς υπάρχει αυξανόμενη απαίτηση εκ μέρους των πολιτών να αλλάξουν οι ονομασίες δρόμων, ιδρυμάτων που φέρουν τα ονόματα προσώπων που συνδέθηκαν με την «κομμουνιστική δικτατορία». Εσκεμμένα ωστόσο... ξέχασε να αναφέρει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έγινε στην 3η περιφέρεια (Obuda) της Βουδαπέστης, όπου η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων τάχθηκαν κατά της μετονομασίας 11 προτεινόμενων δρόμων.

Ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΝ για το θάνατο του Θ.Καρακατσάνη


Ο Θύμιος Καρακατσάνης υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της θεατρικής σκηνής, ένας ηθοποιός μέγιστος με την πραγματική έννοια του όρου.
Ταλέντο δαιμονικό, ερμήνευσε άπειρους ρόλους με το δικό του προσωπικό και μοναδικό σκηνικό τρόπο. Ζωντάνεψε χαρακτήρες και έδωσε αξία ακόμα και στον πιο μικρό ρόλο. Φώτισε τους ρόλους από γωνίες θεατρικά ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τον θάνατο του Θύμιου Καρακατσάνη




Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το χαμό του Θύμιου Καρακατσάνη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια για το ελληνικό θέατρο. Ο Θύμιος Καρακατσάνης υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της χώρας μας και άφησε ανεξίτηλο στίγμα στα θεατρικά πράγματα υπηρετώντας με συνέπεια το λαϊκό θέατρο. Βαθιά πολιτικοποιημένος δεν φοβόταν να σχολιάσει και μέσα από την τέχνη του την πολιτική επικαιρότητα.

ΚΚΕ: Ανασύνταξη με αφετηρία τους χώρους δουλειάς.


Επίκαιρο ρεπορτάζ της Εφημερίδας Ποντίκι για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Παρά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τον σχηματισμό της συγκυβέρνησης, το ΚΚΕ ήδη προειδοποιεί για τα χειρότερα και καλεί τον κόσμο να βρίσκεται σε εγρήγορση. Με αφορμή την προσφυγή της Ισπανίας στον μηχανισμό στή­ριξης του EFSF, το κόμμα βρήκε την ευκαιρία να επαναλάβει τη θέση του για την κρίση, ότι δηλα­δή «τα μνημόνια είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία που προκαλεί την κρίση και τα αδιέξοδα της Ε.Ε.».

Πολύβιος Ζησιμόπουλος: Ο νεοναζί αντισυνταγματάρχης βουλευτής της Χρυσής Αυγής που δεν έγινε ποτέ αντιπρόεδρος της βουλής.Επίκαιρο άρθρο του Red Star.

Ακόμα ένα απόβρασμα της Χρυσής Αυγής συμπεριφέρεται σαν κότα και κρύβει τις πραγματικές του πεποιθήσεις.


Σε συνέντευξη του στο nocomments.gr που αναδημοσίευσε το φιλικά πλέον προσκείμενο στην εγκληματική φιλοχιτλερική οργάνωση, enikos.gr , που ανήκει στον κατά τ'άλλα " δημοκράτη" Νίκο Χατζηνικολάου, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης απέδειξε πόσο δειλοί και υποκριτές είναι οι ψευτοεθνικιστές φασίστες Χρυσαυγίτες.

Στο ερώτημα "Με το χαστούκι του κ Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη συμφωνείτε; " ο γελοίος φασίστας πολιτικάντης απάντησε:

Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε μορφή βίας. Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει περάσει πια στην Ιστορία. Μην ασχολούμαστε με ανούσια θέματα όταν αυτοκτονούν 2-3 συμπολίτες μας την ημέρα.

Ήταν ανούσιο θέμα για το οργανωμένο μέλος αυτού του άθλιου φασιστικού μορφώματος, ο δημόσιος ξυλοδαρμός της πιο δημοφιλούς Ελληνίδας βουλευτίνας του Κ.Κ.Ε, Λιάνας Κανέλλη από τον εκπρόσωπο του κόμματος στο οποίο ανήκει.

Μοντέρνοι καιροί για μοντέρνους πραξικοπηματίες -ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ


Του Κώστα Ήσυχου*

Ο "καθαιρεθείς" Φερνάντο Λούγο

 Διαφαίνεται ότι μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στην Ονδούρα πριν από δύο χρόνια με την απαγωγή του νόμιμα εκλεγμένου πρόεδρου Β. Ζελάγια από μια ομάδα παραστρατιωτικών βουλευτών της Δεξιάς και της φιλο-ολιγαρχικής αντιπολίτευσης και την εγκατάσταση στο Προεδρικό Μέγαρο ενός επιχειρηματία Σ. Μικελέττι, βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή. Η προσπάθεια ανατροπής του Ρ. Κορέα στον Ισημερινό, από αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν την απαγωγή του, και η παταγώδης αποτυχία μετά την ενεργοποίηση δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών.