Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Καμιά Απόλυση – Η βία και η τρομοκρατία ενάντια στους διαδηλωτές δε λυγίζει τους εργαζόμενους.

Με διαρκή βία απάντησε η συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου που επιτέθηκε με τα ΜΑΤ στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων εκπαιδευτικών, καθαριστριών και σχολικών φυλάκων που παλεύουν να σώσουν το ψωμί τους. 


Καταγγέλουμε τον ξυλοδαρμό, τους τραυματισμούς και τις προσαγωγές του Θ. Μπαλασόποπουλου, του Γ. Καλομοίρη και των άλλων συνδικαλιστών και εργαζόμενων που τόλμησαν να «λερώσουν» το χαλί που έστρωσε ο Μητσοτάκης και ο Στουρνάρας για να περάσουν οι τροϊκανοί υπάλληλοι.

Από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα μέχρι το Ποτάμι... ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ.Σε εξέλιξη διεργασίες εκτός και εντός Ελλάδας.

Συνεχίζονται οι διεργασίες για ανασύνθεση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί ως αξιόπιστος πόλος σταθερότητας του συστήματος.
 
 
Σε αυτό το πλαίσιο, στη Ρώμη μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να συμμετάσχει στο Εκλογικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), το οποίο πραγματοποιείται σήμερα και αύριο. Το Συνέδριο θα ανακηρύξει επίσημα τον Μάρτιν Σουλτς, ως κοινό υποψήφιο του ΕΣΚ για την προεδρία της Κομισιόν και θα υιοθετήσει το «Μανιφέστο» του ΕΣΚ για τις ευρωεκλογές, με «δέκα προοδευτικές προτάσεις προς τους Ευρωπαίους πολίτες».

Λαθρέμποροι (γενικώς)...του Ν. Μπογιόπουλου

Μια ακόμα υπέροχη ιστορία «κάθαρσης» και «πάταξης του εγκλήματος» βρίσκεται σε εξέλιξη παράλληλα με εκείνη των ΜΚΟ: Η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. Κατ’ αρχάς ως στήλη και ως άνθρωποι δεν αμφισβητούμε την επιτυχία των αρμόδιων διωκτικών αρχών στον εντοπισμό δράσης κυκλώματος, στο βαθμό φυσικά που αυτό αποδειχτεί και δικαστικά. Πολύ περισσότερο που γίνεται λόγος για παράνομη διακίνηση καυσίμων η οποία, σε μια και μόνο περίπτωση, αφορά σε πάνω από 4,5 εκατομμύρια λίτρα ναυτιλιακού ντίζελ!
 
Εκείνο που αμφισβητούμε είναι το αν οι πολιτικοί μας ταγοί ενδιαφέρονται να φωτίσουν όσα βρίσκονται πίσω από το αστυνομικό σκέλος της υπόθεσης.